Welkom op Zoekplaatjes. Op deze site staan foto's waarvan niet bekend is waar ze gemaakt zijn. U kunt meehelpen die plaats te achterhalen. Tips over hoe te zoeken vindt u op de pagina zoektips in het kenniscentrum. Via 'kenniscentrum' in het menu vindt u informatie over lantaarnpalen, huisnummers, stoeptegels, trottoirkolken, spoorwijdtes en andere onderwerpen die van nut kunnen zijn bij het zoeken, en een overzicht van handige links.

Vanaf 18 november: 10 oplossingen. Van 4 tot 18 november: 13 oplossingen.
Opgeloste zoekplaatjes, inmiddels meer dan 3.000, vindt u via de menu-keuze opgelost. Wilt u zien welke plaatjes kort geleden zijn opgelost, klik dan op nieuws.

Heeft u zelf een zoekplaatje, dan kunt u dat aan de redactie voorleggen via insturen. Alleen Nederlandse topografische foto's komen in aanmerking.

Meer zoekplaatjes vindt u op Zoekplaatjes in oude ansichten en Onbekend in Nederland (plaatst geen nieuwe zoekplaatjes meer).Tien nieuwe zoekplaatjes geplaatst op vrijdag 18 november. Volgende update verwacht op vrijdag 2 december.
18-11-2022: De zoekmachine is bijgewerkt, meld het a.u.b. als u problemen ondervindt.
18-11-2022: De zoekmachine is nog niet bijgewerkt, dit gebeurt zo spoedig mogelijk.
3-4-2022: Vanaf nu worden geen gegevens meer vermeld over de beschikbaarheid van een zoekplaatje. Bij alle zoekplaatjes is de informatie over beschikbaarheid verwijderd. Een bericht sturen naar de inzender blijft mogelijk bij nieuwe zoekplaatjes, indien de inzender daar toestemming voor geeft.