Welkom op Zoekplaatjes. Op deze site staan foto's waarvan niet bekend is waar ze gemaakt zijn. U kunt meehelpen die plaats te achterhalen. Tips over hoe te zoeken vindt u op de pagina zoektips in het kenniscentrum. Via 'kenniscentrum' in het menu vindt u informatie over lantaarnpalen, huisnummers, stoeptegels, trottoirkolken, spoorwijdtes en andere onderwerpen die van nut kunnen zijn bij het zoeken, en een overzicht van handige links.

Vanaf 7 januari: 7 oplossingen. Van 24 december 2021 tot 7 januari 2022: 6 oplossingen.
Opgeloste zoekplaatjes, inmiddels meer dan 3.000, vindt u via de menu-keuze opgelost. Wilt u zien welke plaatjes kort geleden zijn opgelost, klik dan op nieuws.

Heeft u zelf een zoekplaatje, dan kunt u dat aan de redactie voorleggen via insturen. Alleen Nederlandse topografische foto's komen in aanmerking.

Meer zoekplaatjes vindt u op Onbekend in Nederland en Zoekplaatjes in oude ansichten.Tien nieuwe zoekplaatjes geplaatst op vrijdag 7 januari. Volgende update verwacht op vrijdag 21 januari.
16-12-2021: Aan Delpher zijn 259.970 nieuwe krantenafleveringen toegevoegd.
5-12-2021: De pagina's waarop u een bericht kunt versturen naar een inzender hebben een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord. Klik hier om de nieuwe inloggegevens op te vragen.
27-9-2021: Pagina 'beeldbanken' uitgebreid (provincies Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland).