Welkom op Zoekplaatjes. Op deze site staan foto's waarvan niet bekend is waar ze gemaakt zijn. Je kunt meehelpen die plaats te achterhalen. Tips over hoe te zoeken vind je op de pagina zoektips in het kenniscentrum. Via 'kenniscentrum' in het menu vind je informatie over lantaarnpalen, huisnummers, stoeptegels, trottoirkolken, spoorwijdtes en andere onderwerpen die van nut kunnen zijn bij het zoeken, en een overzicht van handige links.

Vanaf 24 november: 8 oplossingen. Van 10 tot 24 november: 15 oplossingen.Opgeloste zoekplaatjes, inmiddels meer dan 3.000, vind je via de menu-keuze opgelost. Wil je zien welke plaatjes kort geleden zijn opgelost, klik dan op nieuws.

Heb je zelf een zoekplaatje, dan kun je dat insturen. Alleen Nederlandse topografische foto's komen in aanmerking.

Meer zoekplaatjes vind je op Zoekplaatjes in oude ansichten en Onbekend in Nederland (plaatst geen nieuwe zoekplaatjes meer).Tien nieuwe zoekplaatjes geplaatst op vrijdag 24 november. Volgende update verwacht op vrijdag 8 december.
25-10-2023: Alle nog niet opgeloste zoekplaatjes hebben nu de mogelijkheid vijf url's toe te voegen.
6-10-2023: Nieuw zoekplaatje 4015 omdat de op 15 september 2023 geplaatste foto (kerkinterieur) in overleg met de inzender is verwijderd.
16-8-2023: Op pagina Huisnummers Assen toegevoegd aan plaatsen met donkere huisnummerbordjes.