Welkom op Zoekplaatjes. Op deze site staan foto's waarvan niet bekend is waar ze gemaakt zijn. Je kunt meehelpen die plaats te achterhalen. Tips over hoe te zoeken vind je op de pagina zoektips in het kenniscentrum. Via 'kenniscentrum' in het menu vind je informatie over lantaarnpalen, huisnummers, stoeptegels, trottoirkolken, spoorwijdtes en andere onderwerpen die van nut kunnen zijn bij het zoeken, en een overzicht van handige links.

Vanaf 16 mei: 7 oplossingen. Van 3 tot 16 mei: 8 oplossingen.Opgeloste zoekplaatjes, inmiddels meer dan 3.500, vind je via de menu-keuze opgelost. Wil je zien welke plaatjes kort geleden zijn opgelost, klik dan op nieuws.

Heb je zelf een zoekplaatje, dan kun je dat insturen. Alleen Nederlandse topografische foto's komen in aanmerking.

Meer zoekplaatjes vind je op Zoekplaatjes in oude ansichten en Onbekend in Nederland (plaatst geen nieuwe zoekplaatjes meer).Tien nieuwe zoekplaatjes geplaatst op donderdag 16 mei. Volgende update verwacht op vrijdag 7 juni.
16-5-2024: De volgende update is op vrijdag 7 juni.
21-3-2024: Serie 4000-4139 is in tweeŽn gesplitst. Het kan nodig zijn een serie te verversen. Serie 4000-4139 kun je verversen door de hele pagina te verversen, een andere serie kun je bij desktopapparaten verversen door rechts te klikken en 'frame opnieuw laden' of een vergelijkbare optie te kiezen.
31-1-2024: Op de pagina's van niet opgeloste zoekplaatjes met nummer 2943 en lager staat nu een grotere afbeelding.