Welkom op Zoekplaatjes. Op deze site staan foto's waarvan niet bekend is waar ze gemaakt zijn. Je kunt meehelpen die plaats te achterhalen. Tips over hoe te zoeken vind je op de pagina zoektips in het kenniscentrum. Via 'kenniscentrum' in het menu vind je informatie over lantaarnpalen, huisnummers, stoeptegels, trottoirkolken, spoorwijdtes en andere onderwerpen die van nut kunnen zijn bij het zoeken, en een overzicht van handige links.

Vanaf 29 september: 8 oplossingen. Van 15 tot 29 september: 10 oplossingen.Opgeloste zoekplaatjes, inmiddels meer dan 3.000, vind je via de menu-keuze opgelost. Wil je zien welke plaatjes kort geleden zijn opgelost, klik dan op nieuws.

Heb je zelf een zoekplaatje, dan kun je dat aan de redactie voorleggen via insturen. Alleen Nederlandse topografische foto's komen in aanmerking.

Meer zoekplaatjes vind je op Zoekplaatjes in oude ansichten en Onbekend in Nederland (plaatst geen nieuwe zoekplaatjes meer).Tien nieuwe zoekplaatjes geplaatst op vrijdag 29 september. Volgende update verwacht op vrijdag 13 oktober.
28-9-2023: Nieuw zoekplaatje 3765 omdat de op 16 september geplaatste foto op verzoek van de inzender is verwijderd.
16-8-2023: Op pagina Huisnummers Assen toegevoegd aan plaatsen met donkere huisnummerbordjes.
20-7-2023: Aan het kenniscentrum is toegevoegd de pagina Brugleuningen. In het submenu van het kenniscentrum staat dit tussen lantaarnpalen op uiterlijk en huisnummers. Zie je de menukeuze brugleuningen nog niet staan, probeer dan (voor zover mogelijk op jouw apparaat) te verversen door in het menu rechts te klikken en te kiezen voor 'frame opnieuw laden' of iets met dezelfde strekking. De pagina en submenu Brandplaatjes zijn vervallen. Informatie over brandplaatjes vind je op de pagina Kentekens en diversen.