Welkom op Zoekplaatjes. Op deze site staan foto's waarvan niet bekend is waar ze gemaakt zijn. U kunt meehelpen die plaats te achterhalen. Tips over hoe te zoeken vindt u op de pagina zoektips in het kenniscentrum. Via 'kenniscentrum' in het menu vindt u daarnaast informatie over lantaarnpalen, huisnummers, stoeptegels, trottoirkolken, spoorwijdtes en andere onderwerpen die van nut kunnen zijn bij het zoeken, en een overzicht van nuttige links.
Tien nieuwe zoekplaatjes geplaatst op vrijdag 23 oktober.
Opgeloste zoekplaatjes, inmiddels meer dan 2.500, vindt u via de menu-keuze opgelost. Wilt u zien welke plaatjes kort geleden zijn opgelost, klik dan op nieuws.

Heeft u zelf een zoekplaatje, dan kunt u dat aan de redactie voorleggen via insturen. Alleen Nederlandse topografische foto's komen in aanmerking.

Meer zoekplaatjes vindt u op Onbekend in Nederland. 2000 - 2020 Zoekplaatjes.nl 20 jaar 

De nieuwsbrief van Zoekplaatjes wordt verstuurd om grote updates aan te kondigen en bevat mededelingen over het wel en wee van de site of tips voor onderzoek. Vul uw e-mailadres in, herhaal dit ter controle, en klik op 'versturen'. U ontvangt dan voortaan "Nieuws van Zoekplaatjes". Lees hier de laatste editie van de Nieuwsbrief.


Aanmelden  |  Opzeggen