Welkom op Zoekplaatjes. Op deze site staan foto's waarvan niet bekend is waar ze gemaakt zijn. U kunt meehelpen die plaats te achterhalen. Tips over hoe te zoeken vindt u op de pagina zoektips in het kenniscentrum. Via 'kenniscentrum' in het menu vindt u informatie over lantaarnpalen, huisnummers, stoeptegels, trottoirkolken, spoorwijdtes en andere onderwerpen die van nut kunnen zijn bij het zoeken, en een overzicht van handige links.

Vanaf 5 augustus: 8 oplossingen. Van 22 juli tot 5 augustus: 7 oplossingen.
Opgeloste zoekplaatjes, inmiddels meer dan 3.000, vindt u via de menu-keuze opgelost. Wilt u zien welke plaatjes kort geleden zijn opgelost, klik dan op nieuws.

Heeft u zelf een zoekplaatje, dan kunt u dat aan de redactie voorleggen via insturen. Alleen Nederlandse topografische foto's komen in aanmerking.

Meer zoekplaatjes vindt u op Onbekend in Nederland en Zoekplaatjes in oude ansichten.Tien nieuwe zoekplaatjes geplaatst op vrijdag 5 augustus. Volgende update verwacht op vrijdag 19 augustus.
4-8-2022: Zoekplaatje 3725 is vervangen.
3-4-2022: Vanaf nu worden geen gegevens meer vermeld over de beschikbaarheid van een zoekplaatje. Bij alle zoekplaatjes is de informatie over beschikbaarheid verwijderd. Een bericht sturen naar de inzender blijft mogelijk bij nieuwe zoekplaatjes, indien de inzender daar toestemming voor geeft.
31-3-2022: Negen vermeldingen toegevoegd aan kranten enz., indeling verbeterd.