Welkom op Zoekplaatjes. Op deze site staan foto's waarvan niet bekend is waar ze gemaakt zijn. U kunt meehelpen die plaats te achterhalen. Tips over hoe te zoeken vindt u op de pagina zoektips in het kenniscentrum. Via 'kenniscentrum' in het menu vindt u informatie over lantaarnpalen, huisnummers, stoeptegels, trottoirkolken, spoorwijdtes en andere onderwerpen die van nut kunnen zijn bij het zoeken, en een overzicht van handige links.

Vanaf 18 juni: 6 oplossingen. 4 tot 18 juni: 10 oplossingen.
Opgeloste zoekplaatjes, inmiddels meer dan 3.000, vindt u via de menu-keuze opgelost. Wilt u zien welke plaatjes kort geleden zijn opgelost, klik dan op nieuws.

Heeft u zelf een zoekplaatje, dan kunt u dat aan de redactie voorleggen via insturen. Alleen Nederlandse topografische foto's komen in aanmerking.

Meer zoekplaatjes vindt u op Onbekend in Nederland en Zoekplaatjes in oude ansichten.Tien nieuwe zoekplaatjes geplaatst op vrijdag 18 juni. Volgende update verwacht op vrijdag 9 juli.
Zowel het insturen als het contactformulier hebben enige tijd niet gewerkt. Mijn excuses daarvoor. Dit is op 18 juni hersteld.