Inzender: Haags Gemeentearchief 

Gegevens: Opschriften: 'Maasstroom rijwielen, stallen - reparatie, Philips Radio, Philips gloei radio lampen'. 'Rijwielen Radio Motoren'. Achter de ramen op de begane grond fietsbanden en teksten 'Rijwielstalling' en 'Batavus'. Twee ovale huisnummerbordjes aan weerszijden van de poort, mogelijk 16 en 16A.

Datering: circa 1930    Formaat: 8 x 6 cm    Extra beelden: Vergroting

Geplaatst: 25 juli 2009


 Reacties op Zoekplaatje 990 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Tielman Oemstraat in Schiedam

Ruud Poels (Schiedam): Bewijsfoto heb ik verzonden naar de redactie. Maar ook op Funda.nl blijkt het pand vaag op een omgevingsfoto van Tielman Oemstraat 9b Schiedam te zien.
Website: http://www.funda.nl
Zaterdag 25-7-2009 21:54:21Ruud Poels (Schiedam): Dit is een gebouw in de Tielman Oemstraat in Schiedam. Het is de middenpartij van een klein complexje. Totaal genummerd 12 - 20 Dit deel is nummer 16. Het gebouw bestaat nog. Het werd gebouwd in 1913. Op de 3 stenen boven de gevel de tekst: ANNO A.R.C. 1913. Door de Historische Vereniging Schiedam opgenomen in een lijst van waardevolle gebouwen in Schiedam: in boek "Bouwkundig bezit van de Stad Schiedam"(1980). Maar niet op internet te raadplegen. Ik zal per email een bewijsfoto zenden. Gemeentearchief Schiedam zal zeker belangstelling hebben voor de foto!
Zaterdag 25-7-2009 20:59:01


Bewijsfoto ingestuurd door Ruud Poels - red.  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):