Inzender: Dennis de Waart 

Gegevens: Niet gelopen Gevaert fotokaart van vrijstaand pand in tuin met tuinhek. Boven de deur lijkt huisnummer A 34 of A 54 of iets dergelijks te zijn geschilderd, maar is zeer slecht leesbaar. Opvallende lantaarnpaal zonder lantaarn.

Datering: circa 1930    Formaat: 14 x 9 cm    Extra beelden: Vergroting

Geplaatst: 4 april 2009


 Reacties op Zoekplaatje 966 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Hoofdstraat in Wolphaartsdijk

Dennis de Waart (Heemskerk): Goed gezien van Nel. Het betreft hier inderdaad de pastorie van de Ned. Herv. kerk in Wolphaartsdijk. Het bewijsopnamenmateriaal was niet erg dik gezaaid, maar in de Beeldbank Zeeland twee bewijsopnamen gevonden. Een prentbriekaart met tuinhek, zoeken onder prentbriefkaarten Wolphaartsdijk, prentbriefkaartnummer 27637 en een foto van later datum zonder tuinhek, zoeken onder foto's Wolphaartsdijk, fotonummer 40551. [links toegevoegd door red.] Nel: bedankt!
Website: http://beeldbank.zeeuwsebibliotheek.nl/component/option,com_memorix/Itemid,2/
Zondag 31-5-2009 17:10:40Nel van der Wilt-Zuurveld (Bavel): Dit is vrijwel zeker een kaart van de voormalige pastorie van de Nederlands Hervormde Kerk in Wolphaartsdijk (gemeente Goes). Ik heb een gelopen ansichtkaart in mijn bezit en die is indertijd verzonden in 1945. De pastorie is gebouwd in 1920. Er is een subtiel verschil met de getoonde kaart. In de loop van de tijd is de voortuin ingekort en het hekwerk in de oude stijl gerenoveerd en wit geschilderd. Ik ken de pastorie alleen met een donker hekwerk. Op de kaart die in mijn bezit is staat achter het hek, in de tuin, een lantaarnpaal. Wellicht is de paal die op straat staat, een vervangend lichpunt. De huisadressen, in die tijd, Dorpsstaat, begonnen met de letter A. Ik woonde indertijd op nummer A31. Uit welk jaar de getoonde kaart is kan ik niet precies zeggen.
Zondag 31-5-2009 15:40:17Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Dit is helemaal Nederlands: het plaveisel, het hek, de dakornamenten, de dakkapel, de dakgoot en de jaloezieen.
Redactie: ik stel voor om in plaats van zeppelinbrug de juiste term lensliggerbrug te gebruiken.
Wat dit plaatje betreft: de zon staat aan de linkerzijde van de foto. We kijken dus naar het westen/noordwesten.
Maandag 6-4-2009 08:34:57Redactie (): Dit is al het tweede plaatje van april 2009 waarbij binnen korte tijd naar het buitenland wordt gewezen. Bij de zeppelinbrug van het BHIC bleek dit onterecht dus terughoudendheid is op zijn plaats!
Maandag 6-4-2009 08:02:59Reinoud Mantel (): Is de paal een wegwijzer met drie bordjes richting camera?
Martin noemde al de T-kruising.
Duitsland? België ? De kozijnen én het hele huis doen mij niet aan Nederland denken.
Zeker geen ANWB-paal volgens mij.
Ik zie overigens een dakgoot maar geen regenpijp.Martin ??
Maandag 6-4-2009 01:17:34Martin Snuverink (Voorburg): Gezien de verschillen in het plaveiselpatroon is hier waarschijnlijk een T-kruising. De paal is van een mij onbekend type en mogelijk geen lantaarnpaal.
Zaterdag 4-4-2009 02:32:53  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):