Inzender: Rosemarie Smeets   

Gegevens: Kerk in de omgeving van ’s-Gravenzande? Is (mede) gebouwd door de vader van Niek Varekamp (85), die geboren is in ’s-Gravenzande maar al 60 jaar in de VS woont. Onderzoek door de Historische Werkgroep ’s-Gravenzande wees uit: “De kerk op de foto lijkt op de gereformeerde Noorderkerk in de Langestraat in ’s-Gravenzande, zoals deze er voor een aantal verbouwingen uitzag. De omgeving van de kerk op de foto (de woningen eromheen, de sloot) geven echter aan dat het niet deze kerk kan zijn. Ook op een aantal details, zoals de raampartijen, zijn er afwijkingen. Vermoedelijk heeft de bouwer/architect meer op elkaar lijkende kerken ontworpen.”

Datering: ± 1910?   Formaat: 35 x 25 cm     Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 4 juli 2001


 Reacties op Zoekplaatje 90 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Breukelen

Adri van Geest (,s-Gravenzande): Dit is niet de gereformeerde kerk van 's-Gravenzande. De woning die nog juist te zien is zou de pastorie moeten zijn en dat klopt niet. Die staat meer vooruitstekend t.o.v. de kerk
Sun Oct 28 18:36:28 2001ria van den broek-korver (breukelen): Beste Rosemarie, ik zal eens informeren of de kerk te bezichtigen is en bij de boekhandel in Breukelen kijken wat voor kaarten er zijn. Je hoort zo spoedig mogelijk wat van mij. Groeten van ria v.d. broek
Mon Jul 9 10:52:53 2001ria van den broek-korver (breukelen): Dit is wel degelijk de gereformeerde kerk aan te straatweg te Breukelen. het straatje rechts van de kerk heette het korenpad. nu heet het de willinck van collenstraat.
Fri Jul 6 15:34:02 2001Peter Dillingh (Dordrecht): Dit is de gereformeerde kerk te Breukelen, Straatweg 37, die dateert uit 1908 en is ontworpen door architect A. Griffioen.
Website: http://home.hetnet.nl/~peterdillingh
Wed Jul 4 18:54:49 2001Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.