Inzender: Pim van der Zalm     Te koop? nee | te ruil? nee 

Gegevens: Op de achterzijde tekst "Briefkaart" en doorlopende achterkant. Geen ansichtkaart, maar privéopname.

Datering: niet opgegeven    Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: Vergroting

Geplaatst: 1 februari 2009


 Reacties op Zoekplaatje 941 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Bermweg, Capelle aan den IJssel

Arnoud Voet (Capelle aan den IJssel): Dit is 100 % Capelle aan den IJssel aan de Bermweg (westzijde) in de richting van de kruising met o.m. de Capelseweg.Aan de linkerkant van de weg bevindt zich tegenwoordig een rij winkels. De kaart is van omstreeks 1900 en er bestaan wel zo'n 15 kaarten van dezelfde uitvoering (mogelijk zelfde fotograaf). Soms zijn dezelfde negatieven op een andere manier afgedrukt.
Maandag 1-6-2009 12:57:14


Bewijsfoto ingestuurd door Arnoud Voet - red.gert de kruijff (beesd): Als dit inderdaad een kruispunt is, dan vervalt de optie Deil.
Maandag 2-2-2009 16:14:16Martin Snuverink (Voorburg): De weg maakt m.i. geen vreemde slinger, maar er is een kruispunt. De weg loopt rechtdoor, er is een zijweg naar rechts en een (draai?)brug naar links. Rechts aan het kruispunt staat een markant hoger huis en links over de brug staat ook een groter huis waar de driekleur wappert. Om dit te kunnen zien moet je natuurlijk wel even inzoomen.
Een scherpere detailscan van het gedeelte boven de drie kinderen en rechts van kruispunt zou welkom zijn.
Maandag 2-2-2009 13:14:24gert de Kruijff (Beesd): 'Wat tegen Deil spreekt is de open ruimte rechts.' moet natuurlijk zijn: 'Wat tegen Deil spreekt is de open ruimte links.' NB De foto van Dennis laat een huis zien wat ook wel erg doet denken aan een van de boerderijtjes in de Krooiweg te Deil....
Maandag 2-2-2009 11:07:51


Foto van een boerderijtje aan de Krooiweg te Deil, ingestuurd door Gert de Kruijff - red.gert de kruijff (beesd): Deze foto doet mij in eerste instantie gelijk denken aan het dorpje Deil. Daar is een weg, de Krooiweg, waarlangs aan de rechterzijde dergelijke huizen staan. Opvallend zijn de rijk versierde daklijsten, welke op zich wel bijzonder zijn voor de West-Betuwe. In de loop der jaren is er wel veel veranderd, maar toch... Ik zocht even op Google en vond wat foto's van de huidige situatie. Zeer herkenbaar is natuurlijk het raam in de zijgevel van het huis in het midden.. De bovenstijl volgt de daklijnen en heeft dus een puntje.. Nu komt dat wel vaker voor, maar in Deil staan diverse huizen met een dergelijk raam. Wellicht de eigen bouwstijl van een aannemer in die plaats?
Wat tegen Deil spreekt is de open ruimte rechts. Hier ligt landgoed 'De Noordenhoek', met van oudher zeer veel geboomte.. Daar is niets van te zien op deze foto.
Ook maakt de weg in de verte een vreemde slinger. In de Deilse situatie ligt hier de Lingedijk. Deze zou door het hogere talud zichtbaar moeten zijn, dus gaandeweg slaat de twijfel toe.
Maandag 2-2-2009 11:04:56Dennis de Waart (Heemskerk): Is me dat even lachen. Ik heb ook een zoekplaatje waarop hetzelfde pand staat dat rechts op het zoekplaatje te zien is. Op mijn zoekplaatje heeft het bewuste huis het huisnummer ( wijk ) D 37. Ik zal een scan van het onder mij berustende zoekplaatje naar de redactie zenden.
Zondag 1-2-2009 00:41:37

Foto van Dennis de Waart - klik om te vergroten  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):