Inzender: Dennis de Waart 

Gegevens: Niet gelopen fotokaart van vrijstaande woning met inrijhek rechts. Wit ovaal huisnummerbordje met zwart huisnummer 467. Opname door Comprecht Sanders, Fotograaf, Blasiusstraat 32, Amsterdam - Oost.

Datering: ca. 1930    Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: Vergroting

Geplaatst: 5 december 2008


 Reacties op Zoekplaatje 922 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Oosteinderweg 467, Aalsmeer

E. Petter (Den Haag): Volgens het adresboek Aalsmeer 1932 woonde op nummer 467 de schillenophaler P. Berghoef. De weduwe C. Loogman woonde op nummer 431. Ik denk dus dat we P. Berghoef op de foto zien. Dan klopt ook het overlijdensjaar 1909.
Zaterdag 2-8-2014 09:21:13Dennis de Waart (Heemskerk): Waarmee een einde gekomen is aan een indrukwekkende en boeiende zoektocht. Ik ben heel wat meer te weten gekomen over het rurale Rotterdam en de plaats Aalsmeer en heb me erg vermaakt met de zeer interessante bijdragen die steeds aan dit zoekplaatje werden gewijd. Ik zal twee reproducties van het origineel laten maken. Martin, mijn dank voor je uitvoerige uiteenzettingen bij dit zoekplaatje en je inzet voor de oplossing ervan. Je hebt mij en twee andere familie's erg blij gemaakt.
Donderdag 1-1-2009 08:10:06Martin Snuverink (Voorburg): Hier is dan de lang verbeide bewijsfoto (separaat toegestuurd).
Volgens de familie Loogman in Aalsmeer staan op de foto Cornelis Loogman (* de Kaag 1856) en zijn vrouw Catrina Broer (*Aalsmeer 1863). Cornelis zou in 1909 zijn overleden, maar dit klopt niet met de datering van de foto.
Als de foto in 1930 is genomen, zijn man en vrouw respectievelijk 73 en 66 jaar.
Prettige jaarwisseling!
Woensdag 31-12-2008 17:27:36


Bewijsfoto ingestuurd door Martin Snuverink - red.Martin Snuverink (Voorburg): Ik begrijp dat de oplossing nog niet bewezen wordt geacht. Eigenlijk begrijp ik dit niet, althans ik heb er weinig begrip voor gezien alle evidenties. De bewijsfoto van 1948 wordt echter naar mij opgestuurd en ik zal er een scan van maken en toezenden. Een week geduld dus.
Naar analogie van spelregel 6 zou Dennis de Waart tywee families heel blij kunnen maken door van het zoekplaatje twee reproductiefoto’s te maken voor de bewoners en voor de familie Loogman. Desgewenst zorg ik ervoor dat de reproductiefoto’s daar terechtkomen.
Dinsdag 23-12-2008 14:41:31Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Martin, complimenten voor dit resultaat! Je zou haast zeggen: waarom blijven de andere plaatjes nog onopgelost! Maar nee, ik denk dat we niet altijd beseffen hoeveel werk er in zit. Nogmaals: goed speurwerk!
Maandag 22-12-2008 17:33:43Martin Snuverink (Voorburg): Een bezoek aan de bewoners van Oosteinderweg 467 heeft de definitieve bevestiging opgeleverd. De bewoners zijn zelf actief in Oud-Aalsmeer en hebben een uitgebreide foto- en pbk-verzameling van Aalsmeer en vooral de Oosteinderweg. Zij hebben tegen naamsvermelding geen enkel bezwaar, maar kunnen niet zelf reageren omdat zij geen internet-verbinding hebben.
Het huis staat inderdaad 2 meter lager dan de Oosteinderweg. Bewijsfotomateriaal heb ik apart toegezonden.
De familie is in het bezit van een foto uit 1948 met de boerderij in de oude toestand met makelaar en al.
Wie de personen op de foto zijn wordt nog nagegaan door de bewoners.Foto ingestuurd door Martin Snuverink - red.

Maandag 22-12-2008 13:57:20Dennis de Waart (Heemskerk): Nou Martin, ik vind het interessant commentaar allemaal. Is het misschien mogelijk dat de huidige bewoner van het erf een foto kan maken van de zijgevel in huidige toestand? Het zou natuurlijk nog boeiender zijn als de huidige bewoner een oude opname van het pand zou bezitten via zijn vader of dat er misschien nog oud fotografisch materiaal via de erven Loogman boven water te halen zou zijn.
Donderdag 18-12-2008 20:25:39Martin Snuverink (Voorburg): De huidige bewoner van het erf heeft mij telefonisch verzekerd dat zijn vader in 1949 de voorgevel heeft vernieuwd en dat de rest van het huis oud is en wel circa 150 jaar. Dus inderdaad uit de tijd van de drooglegging van de Schinkelpoel. Mij werd verteld dat rond 1930 een familie Loogman hier heeft gewoond.
Wordt uiteraard vervolgd.
Donderdag 18-12-2008 17:30:59Leo R. (Utrecht): Martin heeft het in ieder geval bij het rechte eind als het gaat om de huisnummerbordjes die in Aalsmeer werden toegepast.
Ik heb hier voor mij liggen het (zwaar beschadigde) ovale huisnummerbord van Herenweg 77 in Aalsmeer. Als ik mij niet vergis dezelfde vorm en hetzelfde lettertype als het bordje op het ZP. Zie de link. Moge het tot de oplossing bijdragen.
(Op basis van het bordje was Aalsmeer al eerder in me opgekomen, maar ik dacht, dom genoeg, dat daar niet zulke hoge huisnummers bestonden...)

Website: http://www.geocities.com/parkeerbonnen/77.jpg
Donderdag 18-12-2008 16:27:47Martin Snuverink (Voorburg): Op Oosteinderweg 467 (Aalsmeer) wonen nu *********** (bron: telefoongids) [naam verwijderd - red.]. Een foto van het huis is te vinden op http://home.planet.nl/~Valke197/1990/Nuhunnik.jpg [link aangepast - red.]. Hieruit blijkt duidelijk dat er een nieuwe voorgevel en misschien een heel nieuw huis staat, wat ik al verwacht had. De zijmuren zijn zo te zien wit en zouden oud kunnen zijn.
Website:
Donderdag 18-12-2008 12:04:36

[deze bijdrage is door mij aangepast omdat ik het belangrijk vind de privacy van de huidige bewoners te respecteren - Wim de Koning Gans, redacteur Zoekplaatjes]Martin Snuverink (Voorburg): Het zou me sterk verbazen als het in 1930 bouwvallige huis er nog stond. Het eenvoudigste is ter plaatse gaan kijken en foto’s nemen. Vrijwel alle huidige bebouwing ziet er jong uit. De erven zijn echter oud en bestonden al vóór de drooglegging van de Schinkelpolder in 1857. Het hele Oosteinde van Aalsmeer bestond toen al uit vrij intensieve lintbebouwing aan weerszijden op zogenoemd bovenland (= niet verveend land). Dit deel van de Oosteinderweg is dus wel degelijk een dijk. Aan de (even) zuidzijde staan de meeste huizen op bovenland; aan de oneven zijde varieert dit.
De Noordpolderweg bestond in 1980 nog niet. De Aalsmeerderweg bestond in 1900 wel, maar was nagenoeg onbebouwd. Deze ligt midden in een droogmakerij (Oosteinderpoelpolder) en is geen waterkerende dijk; de spoordijk kwam pas na 1900.
De huisnummering van de Oosteinderweg is oud. Net zoals we in Charlois hebben gezien, heeft men kennelijk nummers uitgegeven gebaseerd op een bepaalde kavelbreedte. Voor onbebouwde stukken werden nummers gereserveerd. De huisnummering is volgens mij dan ook niet veranderd. Zie bijvoorbeeld de foto van ca 1930 op http://www.brouwertree.com/theogene8.html, 2e afbeelding van onder, Oosteinderweg 387. Let ook op de het ovale huisnummerbordje boven de deur!
Als je op de link zoekt “Oosteinderdijk”, vind je een foto uit 1915 met een gelijksoortig huis aldaar.
Als het oude huis 467 er niet meer staat, moet men in de archieven duiken en in het bevolkingsregister nagaan wie daar rond 1930 woonden.
Dat de kopgevel met huisnummer naar de weg toegekeerd staat is waarschijnlijk en vooral logisch.
Website: http://home.hetnet.nl/~f2hariekreike/Culturele%20Context.htm
Donderdag 18-12-2008 08:01:45Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): De Aalsmeerderweg kent dezelfde ligging. Heb je die ook bekeken op huisnummers, Martin (en anderen)? Want dat is namelijk wel een lage dijk omdat deze aan de zuidzijde ook de spoorweg Aalsmeer - Bovenkerk droeg.
Ik vind het typisch dat in een ooit zo leeg landschap met nu zoveel bebouwing al die tijd de huisnummers gelijk zouden zijn gebleven. Ook is er tussen de inzenders even verwarring geweest (ookal benoemde niemand die) over de ligging van het huis: ligt de topgevel naar het dijkje of de langsgevel? Die verwarring was er niet voor niets: dat kan je op het ZP namelijk niet zien. Ik vind het bewijs daarom mager.
Woensdag 17-12-2008 22:49:30Dennis de Waart (Heemskerk): Precies zoals je zegt Antoon, je kunt het redelijk zien. Dik, mijn dank voor je aanvullende uitleg.
Woensdag 17-12-2008 19:08:08Hetty de Vos (Rotterdam): In de top van de gevel zit een versiering (2 zwaantjes?) die inderdaad niet zo Rotterdams aandoen. Noord-Holland of Friesland zou wat dat betreft beter passen. Toch kan ik de plek die in Aalsmeer genoemd wordt niet rijmen met een huisje dat wat lager aan een dijk staat. Die Oosteinderweg ziet er niet uit als een "dijk" waar naar beneden kijkt op de huisjes. Ik ben wel heel erg benieuwd want ik vond het er in 1e instantie erg Rotterdam-Zuids uitzien.
Woensdag 17-12-2008 18:22:00Antoon Bosselaers (Mechelen): Dennis,
Je kan de zijgevel redelijk zien: bird's eye, maximaal inzoomen, kijken naar het westen.
Website: http://maps.live.com/?v=2&encType=1&sp=Point.sqf7xxhd0phf
Woensdag 17-12-2008 17:38:51d. kralt (meppel): Dennis, ik ben niet zo heel handig met dit soort dingen. Omdat ik met LS de kaart gedraaid heb, om de zijgevel in beeld te brengen, heb ik die ten onrechte achtergevel genoemd. Ik heb willen zeggen "het achterste deel van de zijgevel". Bij LS heb ik ingetypt "Oosteinderweg 467, 1432 Aalsmeer, Nederland". Hoewel het beeld niet superscherp is, ben ik er wel van overtuigd dat Martin het helemaal goed heeft.
Woensdag 17-12-2008 17:37:48Dennis de Waart (Heemskerk): Dik, ik heb even met je link zitten stoeien en ben ook via jouw link tot de bird's eye view gekomen van het bedoelde stukje. Je kunt echter te weinig inzoomen om daar definitieve conclusie's aan te verbinden. Ik zie graag de kopgevel of zijgevel en niet de hoofdlijn.
Woensdag 17-12-2008 17:31:41Dennis de Waart (Heemskerk): Wel heel lang naar rechtsboven blijven scrollen bij mijn link tot voorbij de Pontweg. Dik is onderwijl met iets soortgelijks bezig geweest zie ik. Dik, ik begrijp niet wat je precies wil zeggen met de achtergevel en de ramen. De links die je aangeeft laten alleen kaarten zien.
Woensdag 17-12-2008 17:23:53Dennis de Waart (Heemskerk): Martin, Martin, het ziet er hoopvol uit. Via onderstaande links kunnen we met birdseyeview de hoek Oosteinderweg / Noordpolderweg bekijken. Via Google blijkt dat nummer 467 zoals je aangaf bij de Noordpolderweg zit. Via de genoemde link blijkt dat nummer 473 op de hoek zit, met donker dak, Het rode dak links daarvan zou dan 471 moeten zijn en de grote schuur of stal achter de bebouwing met rijpad naar de Oosteinderweg nummer 469. Links van het pad naar genoemde schuur hebben we 467 dat een langgerekt dakvlak laat zien met de kopgevel naar de Oosteinderweg. Volgens mij willen we dit zien. Ik zou toch graag een opname te pakken willen krijgen van de kopgevel of rechter zijgevel voor het definitieve visuele bewijs. Vanuit de lucht blijkt het namelijk vaag, hoewel de hoofdlijnen lijken te kloppen.
Website: http://www.nederland-in-beeld.nl/Noord-Holland/Aalsmeer/Oosteinderweg.html
Woensdag 17-12-2008 17:19:29d.kralt (meppel): Link niet helemaal goed, opnieuw.
Website: http://maps.live.com/?v=2&where1=Oosteinderweg%20467%2C%201432%20Aalsmeer,Netherlands&encType=1
Woensdag 17-12-2008 16:48:08d.kralt (Meppel): Martin ik heb even met Live Search gekeken en de achterzijde van het nog bestaand huis klopt precies,
raam, deur, stalraam, deur. Ik hoop dat onderstaande link werkt.
Website: http://maps.live.com/?v=2&where1=Oosteinderweg%2C%201432%20Aalsmeer&encType=1
Woensdag 17-12-2008 16:45:54Martin Snuverink (Voorburg): Natuurlijk, het moet 467 zijn. Aan de Oosteinderweg in Aalsmeer is dit vlakbij de Noordpolderweg. De Oosteinderweg heette daar voor 1900 Oosteinderdijk. Het is de ringdijk van de (Zwarte of) Schinkelpolder, een in 1857 drooggelegde droogmakerij. Deze polder ligt dus dieper dan de Oosteinderweg, namelijk op -4. Hiermee is tevens het hoogteverschil van het zoekplaatje verklaard. Het huisje dat rond 1930 een bouwvallige indruk maakt, zal van het begin van de polder dateren.
Aan de voorwaarden (zonstand, huisnummer, ovaal bordje en dijk) is nu volledig voldaan en ik heb er vertrouwen in dat we nu goed zitten. Nu het bewijs nog….
Rotterdam: Schulpweg 467 bestond niet evenmin als Nesserdijk 467 en Schaardijk 467. De laatste twee adressen zouden buitendijks, dwz aan de zuidkant van de dijk aan de rivier hebben gelegen.
Woensdag 17-12-2008 12:24:04Leo R. (Utrecht): Er was overigens ook een Charloise Hoogedijk :-)
Dit is tegenwoordig de Schulpweg, als ik me niet vergis. Hier lopen de huisnummer nog altijd op tot in de 500.
Woensdag 17-12-2008 09:51:42Redactie (): Martin, voor je verder gaat: het is nummer 467.
Woensdag 17-12-2008 09:30:16Martin Snuverink (Voorburg): Aalsmeer, Oosteinderweg 479?
Intussen ben ik ook eens buiten Rotterdam gaan zoeken. Al eerder had ik ontdekt dat ook Aalsmeer ovale huisnummerbordjes had. Huisnummers tot 593 komen in Aalsmeer voor aan de ruim 5 km lange Oosteinderweg en wel aan de NW-zijde, wat goed te rijmen is met het zoekplaatje. Bovendien is dit dichter bij de woonplaats van fotograaf Comprecht Sanders. Voor het hoogteverschil van 1,5 m heb ik nog geen verklaring.
Woensdag 17-12-2008 09:24:04Martin Snuverink (Voorburg): De Dordtsestraatweg loopt globaal van NW naar ZO, gezien van Rotterdam naar Dordrecht. Ik had beweerd dat – als dit aan de Dordtsestraatweg is – het aan de rechterkant, oneven zijde, dus ZW-zijde, staat. De voorgevel kijkt dan op het NO en de zon in het ONO. Dit betekent dat het vroeg in de ochtend moet zijn. Ik ben me bewust dat er zelden zulke foto’s om die tijd werden gemaakt. Meestal was het zelfs na 11.00 uur, zo is me verteld. In ieder geval constateer ik nu dat de ligging aan de Dordtsestraatweg aan de oneven zijde niet waarschijnlijk is, tenzij het huis met de genummerde gevel niet naar de weg gekeerd staat. Daarom had ik ingezet op een ander adres. en wel op de Charloisse Lagedijk.
De “even” zijde van de Dordtsestraatweg komt vanzelfsprekend helemaal niet in aanmerking en een discussie over zonstand aan deze zijde brengt ons niet verder.
Mijn voorstel is tweeledig:
1. Laten we ons eerst concentreren op de Charloisse Lagedijk;
2. Als het daar niet kan zijn, laten we dan zoeken naar een ander ruraal Rotterdams adres, waar nummer 479 in 1930 voorkwam en bij positief resultaat verder kijken.
Zo’n ander mogelijk adres heb ik nog niet kunnen vinden.
Ervan uitgaande dat de huisnummers van het centrum af oplopen en dat het hier om een oude (dijk)weg gaat, zou de gevel in het noorden en oosten van Rotterdam op het westen tot noorden zijn gericht, wat met de zonstand niet te rijmen valt, wederom tenzij het huisje met de nok evenwijdig aan de weg staat en de genummerde gevel naar een zuidelijke richting gekeerd staat.
Een nog niet verder onderzochte minder waarschijnlijke mogelijkheid is de door Hetty de Vos genoemde Schaardijk. Daarvoor moeten de adresboeken van het GAR worden geraadpleegd om te kijken of daar toen 479 aan de binnendijkse kant bestond. De GAR-site was nu niet toegankelijk.
Woensdag 17-12-2008 08:17:48Ben Boot (Rotterdam): groot gelijk, Martin, om je niet door mij te laten overtuigen; je weet wat ik waard ben op het gebied van huizenvorsen. Je weet ook dat ik graag iets leer (en er zijn er hier misschien meer). Ervan afgezien dat een pand met een oneven nummer waarschijnlijk niet aan de NO-kant van de Dordtsestraatweg gestaan kan hebben, begrijp ik niet hoe je aan een tijdstip na 19 uur komt; de Dordtsestraatweg maakt een hoek van 45 graden met het noorden, de zon staat pakweg pal op de voorgevel, dan denk ik aan 3 uur 's middags. Ook snap ik niet waarop het uitgesloten is dat een huis met een oneven nummer in Rotterdam noord of oost onder deze hoek beschenen wordt.
Dinsdag 16-12-2008 12:42:50Martin Snuverink (Voorburg): Inmiddels heb ik van Boshuizen-genealoog Cees Boshuizen een scan gekregen van de Charloisse Lagedijk 467 in 1910 met de familie Leendert Boshuizen erop. Helaas kan ik geen definitieve conclusie trekken. Het huis is in 1916 sterk verbouwd en zal er rond 1930 wat anders hebben uitgezien. Misschien is het aardig de scan (apart toegezonden) op te nemen.
Ik zoek door naar alternatieven.
Zondag 14-12-2008 16:51:02


Foto ingestuurd door Martin Snuverink - red.Martin Snuverink (Voorburg): Charloisse Lagedijk 467?
De argumenten van Ben Boot overtuigen me niet volledig. De ZW-zijde van de Dordtsestraatweg is niet in strijd met de zonstand, als de foto is gemaakt tussen 9 en 10 in de ochtend. Als het huis aan de noordkant zou hebben gestaan (de kant van het Zuiderziekenhuis), zou de zon laag in het westen hebben gestaan en zou het na 19 uur zijn geweest.
Rotterdam NO is niet mogelijk, want dan zou het huis een even nummer moeten hebben gehad. In het westen is in principe wel mogelijk. Maar hier waren geen passende dijken. De Beukelsdijk was in 1930 al verstedelijkt en was bovendien tot 1941 gemeente Overschie, dat geen ovale huisnummerbordjes had.
In een andere gemeente dan Rotterdam geloof ik voorlopig niet.
Nog niet beschouwd was de Charloiss(ch)e Lagedijk. Daar zijn de oneven nummers aan de noordzijde en de nummers zijn hier ook hoog genoeg. Er is nog steeds landelijke lintbebouwing. De lichtval klopt hier ook beter: het zou midden op de dag zijn geweest. De dijk met lintbebouwing aan weerskanten was gemeente Rotterdam; het gebied ten zuiden ervan behoorde tot Barendrecht, buurtschap Smitshoek.
Op nummer 467 woonde ten minste van 1901 tot 1939 L. Boshuizen, warmoezier/tuinier, getrouwd met Pietje Klapwijk (* Charlois 1862). Leendert Boshuizen (*1867) had kinderen van 1892, 1893, 1896, 1901 en 1903. Ten tijde van het zoekplaatje zou Leendert dan 63 jaar en Pietje 67 jaar zijn geweest en het meisje kan een kleinkind zijn. Dit is plausibel. Pietje is overleden in 1933. Als alles klopt is de foto dus niet van na 1933.
Het perceel met dit nummer 467 staat momenteel op funda.nl en komt helaas niet overeen met het zoekplaatje: een dijkhuisje met de nok evenwijdig aan de dijk en gebouwd op het niveau van de dijk. Maar het bouwwerk waar nu het bordje 467 op staat is nieuwbouw. Hiermee blijft deze locatie dus nog mogelijk.
De Schulpweg in Charlois had ook huisnummers in deze range, maar 467 bestond niet.
Zondag 14-12-2008 10:43:06Ben Boot (Rotterdam): dit is niet op de Dordtsestraatweg. gezien de lichtval zou dit pand trouwens aan de noordelijke kant gestaan moeten hebben. het hek aan de rechterkant maakt op mij meer een Rotterdam -noord of -oost indruk, ik ben van zuid.
Zaterdag 13-12-2008 19:09:11Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Misschien dat Ben Boot (ZP 105) nog eens in zijn Dordtsestraatweg boekje kan kijken.
Dinsdag 9-12-2008 19:00:03Martin Snuverink (Voorburg): Prima, Dennis, dus 1928-1932.
In 1928 woonde op Dordtsestraatweg 467b Willem Buitendijk, groentehandelaar, afkomstig uit Zuidland, toen 58 jaar. Later woonde er een kapper. Helaas kan ik geen oude afbeeldingen van precies dit straatdeel vinden.
Willem Buitendijk had 4 kinderen die allen tussen 1917 en 1922 in Rotterdam zijn getrouwd. Mogelijk zien we hier Willem Buitendijk, zijn vrouw Magdalena Looij en een kleindochter.
Dinsdag 9-12-2008 13:12:24Dennis de Waart (Heemskerk): Comprecht Sanders, de fotograaf die dit zoekplaatje schoot, stempelde deze kaart met zijn naam en zijn adres Blasiusstraat 32 in Amsterdam. De opname is zo vrij exact te dateren tussen januari 1928 en april 1932, de periode dat hij op het adres Blasiusstraat 32 woonde. Mede door ex - zoekplaatje 857 dat de Smalle Havenstraat in Vlaardingen bleek te zijn, weten we dat hij ook in het zuidelijke deel van Zuid - Holland fotografeerde. We wisten al dat er, buiten Amsterdam, ook opnamen van zijn hand van Alkmaar, Haarlem, Leiden en Woerden zijn. Het ziet er erg hoopvol uit Martin, wat je ons kunt melden. Ik dacht in het verleden ook nog aan Bloemendaal vanwege het ovale huisnummerbordje. Maar daar is het landschap op het zoekplaatje waarschijnlijk veel te " polders " voor.
Zondag 7-12-2008 23:44:25Martin Snuverink (Voorburg): De Rottekades bieden geen mogelijkheden, omdat de buitengebieden daar geen Rotterdam, maar Hillegersberg waren en daar waren geen ovale huisnummerbordjes.
Het idee Dordtsestraatweg van Hetty de Vos biedt perspectief. De Dordtsestraatweg is een dijk en de huisnummers zijn hoog. Ik ben er vanmiddag eens gaan kijken. Een aantal overgebleven oude huizen heeft nog ovale huisnummerbordjes. Naar mijn beleving zijn dit zeer oude bordjes die erop duiden dat huisnummering niet is veranderd. Charlois is al vroeg door Rotterdam geannexeerd en had ook ovale huisnummers. Momenteel is nummer 467 een appartement in een van de twee moderne flatgebouwen met de naam Prinsenhof. Tussen de flatgebouwen loopt het straatje Rondewei, waar je uitstekend het dijktalud ziet. Ernaast staat een zeer oude partyboerderij onderaan het dijktalud, op dezelfde manier als het huis op het zoekplaatje. Dit alles ligt pal tegenover het Zuiderziekenhuis. Op maps.live,com is dit goed te zien.
In de jaren 1920 woonde hier A. Vijfwinkel, groentehandelaar. Arie Vijfwinkel, 26 jaar, zoon van Abraham, uit Zuid-Beijerland trouwde in R’dam in 1916 met de Charloisse Adriana Wilhelmina van ’t Hoff (geb 1892-1893).
Ook de zonstand spreekt niet tegen.
Dennis, waar leid je “ca. 1930” uit af?
Zondag 7-12-2008 22:45:29Martin Snuverink (Voorburg): IJsselmonde was toen geen Rotterdam.
Zaterdag 6-12-2008 11:43:50Hetty de Vos (Rotterdam): Katendrechtse lagendijk valt af want daar zat in 1925 een boekhandel/bibliotheek van de Slegte. Lijkt me dat dit huisje daar niet voor in aanmerking komt.
Nesserdijk en Schaardijk zou ook nog kunnen.
Mogelijk ook Oud-IJsselmonde? Oostdijk of Beneden rijweg?
Zaterdag 6-12-2008 08:45:23Hetty de Vos (Rotterdam): Ook de Dordtsestraatweg, de Katendrechtse lagendijk en de Wolphaertsbocht.
Vrijdag 5-12-2008 22:23:17Martin Snuverink (Voorburg): Welke lange buitenweg in Rotterdam of Schiedam heeft eenn zo hoog huisnummer? De 's-Gravenweg, maar daar kan het niet zijn, want daar staan de huizen op bovenland. dit boerderijtje ligt zo te zien aan de voet van een dijk.
Een mogelijkheid is een van de Rottekades.
Vrijdag 5-12-2008 16:34:15  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):