Inzender: Haags Gemeentearchief 

Gegevens: Bedrijfspand met naamplaten 'N.V. tot [exploitatie van] Mineraalwaterfabrieken "Trio"' en 'Hoofdagentschap der Zuid-Hollandsche Bierbrouwerij Den Haag'. Huisnummer slecht leesbaar, mogelijk 10. Telefoonaansluiting aanwezig. Gevel met pleisterlaan of natuursteen. Kar met bord 'Trio' en vaten 'Z.H.B.'. Rechts een pand met kelderluik. Boom is geplant in het wegdek. Datering voor wat het waard is. Foto is door Herman Palm aan het Haags Gemeentearchief geschonken, wat erg vriendelijk is, maar het lukt niet om een passende Haagse locatie te vinden. Hoofdagentschap ZHB aan de Nieuwe Rijn in Leiden is het niet. Van Nierop en Baak 1923 vermeldt de 'N.V. tot exploitatie van Mineraalwaterfabrieken "Trio"' met zetel in Tilburg.

Datering:    Formaat: 14 x 9 cm    Extra beelden: Vergroting

Geplaatst: 1 november 2008


 Reacties op Zoekplaatje 901 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Dwarskaai, Middelburg

Antoon Bosselaers (Mechelen): Toch zijn er verschillende foto's waarop je kan zien dat de sierlijst doorloopt. Je kan het ook zien aan het bovenlicht, dat voor de verbouwing centraal een zeshoekig glasvlak bevat, terwijl het na de verbouwing een simpele tweedeling kreeg. De doorlopende sierlijst herken je duidelijk aan de ontbrekende rechter console bovenaan de deur, zoals op foto's 7021 en 7023, en prentbriefkaarten 12330.
Vergelijk bijv. met foto 20750, waar de rechter console er nog is.
Website: http://beeldbank.zeeuwsebibliotheek.nl/
Maandag 3-11-2008 20:47:43Wim de Koning Gans (): Nog een toevoeging: de steiger links moet te maken hebben met de restauratie van In de Steenrotse door A.A. Kok, 1920-1922. Vreemd genoeg heb ik geen enkele andere foto gezien waarop de sierlijst 2/3 van de gevelbreedte van het ZHB-pand groot is, blijkbaar is dit maar korte tijd het geval geweest. De foto gaat naar het Zeeuws Documentatiecentrum.
Website: http://www.bonas.nl/archiwijzer/bo_WInfo.php?Inr=0328.00026
Maandag 3-11-2008 11:45:06Wim de Koning Gans (): Waar zouden we zijn zonder Martin? Het blijkt inderdaad Middelburg en wel aan de Dwarskaai naast het prachtige in 1940 verloren gegane huis "In de Steenrotse". Dat was Dwarskaai 24. Via http://www.geschiedeniszeeland.nl vind ik diverse foto's waarop het pand rechts van de Steenrotse reclame op de gevel heeft van ZHB. Het buurhuis rechts en het ZHB-pand zijn hier te zien. Deze zijn ook in 1940 verwoest. Zie ook artikel van de PZC: "Een mooier gebouw in de Vlaamse renaissancestijl heeft Middelburg nooit gehad."

Martin, veel dank voor de gouden tip!
Website: http://beeldbank.zeeuwsebibliotheek.nl/...
Maandag 3-11-2008 11:13:53Martin Snuverink (Voorburg): Zulke panden en zulke kelderluiken zie je nog steeds veel in Middelburg aan de Londense kaai, de Bierkaai en de Rouaanse Kaai.
Maandag 3-11-2008 07:28:38Dennis de Waart (Heemskerk): Een hoofdagentschap van iets Zuid - Hollands zou ik buiten Zuid - Holland zoeken. Tilburg is het in ieder geval niet. Mooi en intrigerend zoekplaatje.
Zaterdag 1-11-2008 20:14:56  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):