Eigenaar: Rob van Willigen    

Gegevens: Nijmegen?, rond 1930? Huizen zijn misschien in de oorlog gebombardeerd en verdwenen. Een zoektocht in Nijmegen enige jaren geleden heeft niets opgeleverd. Ook bij een aantal oudere inwoners niet. Ook het Gemeentearchief Nijmegen kon mij niet verder helpen.

Datering: ± 1930?   Formaat: 9 x 14 cm     Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 25 april 2001


 Reacties op Zoekplaatje 89 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Rotterdam

Rob van Willigen (Amsterdam): Beste Wim,
Wat ben ik blij met deze vondst! Mijn complimenten en heel hartelijk bedankt voor het geweldige inzicht om tot de oplossing van dit zoekplaatje te komen, dat al enige jaren velen heeft beziggehouden.
Het is dus heel goed mogelijk dat de eerder door mij genoemde Teunis en/of Teuntje van Willigen hier hebben gewoond.
Ik ga dit beslist nog verder uitzoeken.
Deze krant zal ik heel zuinig bewaren.

Aan alle anderen die zoveel moeite hebben gedaan om tot de oplossing te komen, eveneens mijn hartelijke dank.

Rob van Willigen, Amsterdam

Website: http://members.lycos.nl/geneacom
Vrijdag 25-3-2005 02:07:43Wim de Koning Gans (Den Haag): Vandaag op pagina 2 van de Volkskrant een grote foto van deze huizen. Ze staan in de 2de Reserveboezemstraat in de Rotterdamse wijk Crooswijk. Helaas luidt de kop van het artikel: 'Slopen die ouwe teringzooi, en een beetje snel!', en inderdaad staan deze huizen op de nominatie om gesloopt te worden.
Het lange uitblijven van de oplossing deed mij al vermoeden dat dit buiten Nederland zou zijn, maar zowaar is daar opeens de ontknoping.
Donderdag 24-3-2005 08:05:21A.A.J.Derks (Zevenaar): De foto doet mij denken aan Hillegersberg. Straatweg of Berglustlaan?
Dinsdag 19-10-2004 19:57:59Arnold Tak (Waddinxveen): Rob, ik ben in het bezit van het Adresboek Rotterdam 1934-1935 en dat van 1939. Hierin staan alle inwoners (niet die met een weekhuur) vermeld. In '34-'35 telde ik 24 Van Willigen's. Heb je voor mij (een) voorletter(s) zodat ik verder kan zoeken voor je? Kun je met een loep ovale huisnummerbordjes ontdekken op de afbeelding?
Maandag 2-8-2004 19:22:24Rob van Willigen (Amsterdam): Bedankt Martin, voor de reactie.
Zoals ik al eerder vermeldde, ben ik totaal niet bekend in Rotterdam. Dat is geen onwil, maar het is er eigenlijk nooit van gekomen om er eens naar toe te gaan. Ik weet dat er familie van mijn vader in Rotterdam woont of heeft gewoond, maar heb ze nooit kunnen achterhalen.
Daar was in ieder geval een Teun(is) van Willigen (politie-agent?) en een Teuntje van Willigen bij.
Daarom was ik ook geïnteresseerd in oude telefoonboeken van Rotterdam, om te kunnen kijken welke van Willigen's er tussen 1920-1930 in Rotterdam woonden.
Mogelijk heeft één van die van Willigens in het pand gewoond dat staat aangekruist op de foto.
Hopelijk herkent toch nog iemand de straat van de foto.

Website: http://members.lycos.nl/geneacom
Dinsdag 20-7-2004 15:04:50Martin Snuverink (Voorburg): Deze huizen zijn te modern voor de huizen die staan en stonden in Rotterdam-Feijenoord, omgeving Oranjeboomstraat en Rosestraat. De huizen dateren van ca 1920.
Het karakter van de huizen doet wel Rotterdams aan. Ik zou ze eerder in de omgeving Spangen en Delfshaven zoeken; de bouwhoogte komt daarmee overeen. Ook de wijken ten oosten van het centrum van Rotterdam uit die tijd moet men niet uitsluiten.
Amsterdam was al uiterst onwaarschijnlijk en Den Haag is uitgesloten, ook de enige hiervoor in aanmerking komende Molenwijk.
Dinsdag 20-7-2004 09:54:43Rob van Willigen (Amsterdam): Bedankt Paul, voor de tip. Excuses dat mijn reactie wat laat komt, maar ik had computerproblemen.... War betreft de foto:
Het zou mogelijk kunnen zijn, omdat er tamelijk veel leden van de familie van Willigen in Rotterdam en omgeving wonen/woonden.
Misschien is er iemand, die weet waar ik eventueel online de oude telefoon- of woningboeken van Rotterdam zou kunnen raadplegen (ca1930-1935). Misschien geeft dit een aanknopingspunt. Ik ben zelf totaal niet bekend in Rotterdam.
Bij wie gaat er nu een lichtje op???

Dinsdag 25-6-2002 22:03:42Paul deLange (Numansdorp): Rotterdam? waar het huidige "paperclipgebouw" staat? Ik meen de Oranjeboomstraat...
Vrijdag 17-5-2002 19:07:19Ruud Hendriks (Nijmegen): Ik ben het zeker met Jos eens (hallo Jos)dat de bovenstaande getoonde foto geen opname van oud nijmegen is of was daar,ik de meeste foto's en prenten van oude gebouwen uit Nijmegen voor en na het bombardement in mijn bezit heb.Ook als geb.Nijmegenaar en een uit de hand gelopen hobby weet ik zeker dat dit gebouw zeker niet in het nijmeegs beeld past. vriendelijke groet Ruud
Mon Dec 10 20:00:17 2001Rob van Willigen
Website:
(Amsterdam): Links in de poort is waarschijnlijk de toegangsdeur naar de woning links op de begane grond
Wed Aug 8 22:49:50 2001Rob van Willigen
Website:
(Amsterdam): Recent onderzoek door medewerkers van het Gemeente Archief in Amsterdam, heeft uitgewezen, dat deze foto zo goed als zeker ook niet in Amsterdam is gemaakt. Wie heeft er nog een suggestie?
Wed Aug 8 22:45:20 2001Rob van Willigen
Website:
(Amsterdam): Dank voor de reactie. De reden waarom ik in eerste instantie in Nijmegen aan het zoeken was, is dat volgens mijn moeder dit de woning was waar mijn grootvader en zijn gezin hebben gewoond rond 1930. De jongste broer van mijn vader is in 1929 in Nijmegen geboren. Mijn grootvader is vóór 1930 als militair met zijn gezin met groot verlof vanuit Suriname naar Nederland gekomen. Hij heeft, bij mijn weten, als eerste plaats ook in Nijmegen gewoond met zijn gezin. Aangezien er geen familie van de generatie van mijn vader en moeder meer in leven is, behalve de bovengenoemde jongste broer, (maar die is onvindbaar) probeer ik het op deze manier uit te zoeken. Misschien zit ik volledig op het verkeerde spoor en zou het Amsterdam moeten zijn. Ik ben zelf geboren en getogen Amsterdammer die de stad redelijk goed kent, maar ik zou niet weten waar dit in Amsterdam zou moeten zijn geweest.
Wed May 16 15:28:54 2001Jos Joosten (Nijmegen): Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat deze foto een gebouw uit Nijmegen zou zijn. Een dergelijke "flat-achtige" moderne constructie uit die periode (1930) stond op twee plaatsen, voor zover ik weet, namelijk op de Sterreschansweg (oudste flat van Nijmegen rond die periode) en die staat er nog en dat is deze niet. Verder stond er een modern gebouw aan het einde van de Burchtstraat (in plaats van de gesloopte oude Schouwburg) en dat is inderdaad gebombardeerd, maar wat ik aan foto's daarvan ken, lijkt hier niet op. Voor appartementen of etagewoningen in volkswijken is deze bebouwing te hoog voor Nijmegen, meen ik. Waarom denkt de inzender trouwens dat dit Nijmegen zou zijn? Met groeten, j o s j o o s t e n
Fri May 11 14:44:58 2001Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.