Inzender: Ietje Erkens-Mol 

Gegevens:Dit huis zit als negatief in een fotoserie van mijn vader, architect Frans Mol (1910-1963) uit Breda. Hij is de ontwerper. Het is vermoedelijk rond 1950 gebouwd in de omgeving van Breda. Op andere foto's van de serie is te zien dat het toen aan een kant geheel vrij lag aan de weilanden, aan de rand van een wijk of straat met meer huizen.

Datering: ca. 1950       Extra beelden:   Extra beelden: Vergroting

Geplaatst: 29 mei 2008


 Reacties op Zoekplaatje 844 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Meester Bierensweg 3, Prinsenbeek

Y. de Hoogh-Baetens (): Het huis is inmiddels herkend, jammer dat ik het zo laat zag! Het is mijn ouderlijk huis en mijn ouders hebben daar gewoond van 1948-1979. Het is gebouwd in 1946 of 1947,en de lange gang is de bijkeuken en ter geruststelling, de deur is hoog genoeg!Mijn broer en ik(3en5jr)staan er zelfs nog op!!
Dinsdag 9-9-2008 14:00:21d.kralt (meppel): Op onderstaande link is een foto te zien uit een andere hoek, met dezelfde kinderen erop. De datering van de foto zou volgens het bijschrift nov. 1948 moeten zijn.
Website: http://breda.pictura-dp.nl/ [.....] /
Zaterdag 28-6-2008 10:46:07Martin Snuverink (Voorburg): Perfect, Sjoerd. Het huis is ook goed te zien op funda.nl, al herken je het niet direct door het rieten dak. Het huis er schuin achter staat dan aan de Spoorstraat.
Maandag 23-6-2008 18:21:22Martin Snuverink (Voorburg): Perfect, Sjoerd. Het huis is ook te zien op funda.nl. Het huis dat er schuin achter staat is dan aan de Spoorstraat.
Maandag 23-6-2008 18:19:40Ietje Erkens-Mol (Rosmalen): Sjoerd Eeftens uit Prinsenbeek, dit moet de oplossing zijn. Meester Bierensweg 3. Ergens tussen de oude familiepapieren zat een aantekening "Burg Beek" Die behoort dus bij deze foto en betekent "burgemeestershuis (prinsen)beek."
Hartelijk dank aan alle zoekers
Ietje Erkens-Mol
Maandag 23-6-2008 01:13:47Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Ik zocht naar het paard en ik zat erop! Dit is in mijn dorp: Meester Bierensweg 3; het huis op de achtergrond is Spoorstraat 2. Het betreft de voormalige burgemeesterswoning, gebouwd rond 1952, voor het gezin van de Burgemeester van Prinsenbeek, de heer Baetens. Geruime tijd daarna is het door de heer Wermenbol, tandarts, sterk verbouwd en ingericht als praktijk. De spreekkamer bevond zich geheel rechts terwijl zich links in het lage, lange gedeelte (in feite oorspronkelijk slechts een gang naar de garage) de wachtkamer bevond. Ik ben daar als bezoeker vaak geweest! Separaat zend ik twee bewijsfoto's. Het huis heeft thans een rieten dak met aan de topgevels een overstek en het staat geheel in het groen, maar het is nog zeer goed herkenbaar.Bewijsfoto gemaakt door Sjoerd Eeftens - red.
Zondag 22-6-2008 19:32:16Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Jazeker, het is zeer goed mogelijk dat dit bij mij in de buurt is en ik heb ook al hier en daar gekeken. Maar tot dusver heb ik nog geen aanknopingspunt, met de verkaveling (inderdaad Martin) in het achterhoofd. Wegens (wederom) afstuderen komende week heb ik nog niet kunnen speuren maar ga dit zeker doen.
Zaterdag 21-6-2008 14:16:05Martin Snuverink (Voorburg): De twee huizen staan in een open landschap schuin t.o.v. elkaar, wat op een grillige of bochtige verkaveling duidt.
Er is iets merkwaardigs aan dit bouwwerk, en wel in de muur tussen huis en garage. De muur lijkt me te hoog voor een schuttingmuur. De twee betraliede venstertjes suggereren dat er een binnenruimte achter is, een berging of loods. De deur is abnormaal laag; daar zou ik (1,86) mijn hoofd stoten.
Op de voorgrond is zo te zien een greppel langs de weg. Er zijn naaldbomen geplant, wat op zandgrond wijst. Dan is dit waarschijnlijk niet in het Markdal stroomafwaarts van Breda. In de Haagsche Beemden en Prinsenbeek, is het wel mogelijk. Vanouds was dit een houtwallenlandschap, maar in 1950 was hiervan waarschijnlijk weinig meer over.
Sjoerd Eeftens uit Prinsenbeek, kan dit in jouw buurt zijn?
Zaterdag 21-6-2008 10:42:35Ietje Erkens-Mol (Rosmalen): Inderdaad, wij woonden op de Hertog Hendriklaan 3. Ik heb al heel veel foto's uit ons familiearchief kunnen thuisbrengen, zeker die in het Brabantpark. Zoekplaatje 844 is een van de weinige afbeeldingen waarnaar ik nog aan het speuren ben. Er zijn er nog een paar die ik misschien ook nog op Zoekplaatjes zal aanbieden. Dank voor de reacties

Ietje Erkens-Mol
Zondag 1-6-2008 20:36:40Martin Snuverink (Voorburg): De familie F.H.M. Mol woonde in een vrijstaand huis aan de Hertog Hendriklaan 3 in Breda, waar ik in 1966 nog gelogeerd heb. Dit is precies de buurt die Jack van Elewout bedoelt. Ik kan me niet voorstellen dat Ietje Mol en haar broers en zussen het gezochte huis niet hadden herkend als het daar in de buurt was.
De Serviceflat Vredenbergh is aan de Lovensdijkstraat 7 en 9. Zijn zoekgebied is dan de Hertog Janlaan. Hier staan 13 huizen, dus dit moet gauw bekeken zijn. Maps.google.nl gaf geen reden tot optimisme.
Misschien geven de andere foto’s van de serie meer aanknopingspunten. Vooral de door Ietje genoemde “weilanden” kunnen helpen, tenzij zij daarmee ook akkers of ander open land mee heeft bedoeld.
Zondag 1-6-2008 11:14:26Ingrid Evers (Maastricht): Voor de oplossing van dit zoekplaatje is het niet van belang, maar Claudius Princen (*Haarsteeg 1896) was vanaf 1932 burgemeester te Roosendaal en Nispen. Graag zou ik zijn zoon claimen als Roosendaler, maar Joost werd in 1942 geboren in Vucht. Geen Bredaenaar dus.
Vrijdag 30-5-2008 04:34:02Jack van Elewout (Breda): Het zou goed kunen dat het pand ligt in de Bredase wijk Brabantpark in de wederopbouwperiode gebouwd aan de oostzijde van het stadscentrum en grenzend aan de singels. Landschapsarchitect Van Koolwijk heeft in de wijk in de jaren 50 een park aangelegd met pergola's en waterpartijen. De vrijstaande villa's, waarvan ik vermoed dat dit er een van is, omringden het park. In 1958 is dat park geheel doorsneden door een nieuwe uitvalsweg: de Claudius Prinsenlaan, genoemd naar de de in 1958 overleden Bredase burgemeester. Zijn zoon Joost Prinsen- een Bredanaar dus- is overigens een tegenwoordig gevierd acteur en televisiepresentator.
Ik denk dat het huis nu ligt naast zorgcentrum De Vredenberg. Morgen ga ik een en ander nader bekijken.
Donderdag 29-5-2008 23:10:12  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):