Inzender: Ronald Bouwknegt 

Gegevens: Negatief door G.J Siezen, mogelijk gemaakt in een trein tussen Rotterdam en Den Haag. Het is een Duitse goederentrein.

Datering: ca. 1940       Extra beelden:   Extra beelden: Vergroting  Vergroting 2

Geplaatst: 29 mei 2008


 Reacties op Zoekplaatje 839 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Parallelweg in Schiedam

piet van der most (schiedam): ja zeker heb in de zij straat gewoond waar je tegen aankijk boven rechts , onder ons driessen en daar onder van alfen de kruidenier
Donderdag 10-9-2009 00:02:18Ruud Poels (Schiedam): Ik heb inmiddels een bewijsfoto naar de redactie gezonden (door mijzelf gemaakt in augustus 1966) met het overgebleven bouwblok dat in 1971 werd gesloopt.


© R.W. Poels
Bewijsfoto ingestuurd door Ruud Poels - red.

Vrijdag 30-5-2008 10:12:43Martin Snuverink (Voorburg): De inzender van de foto's, Ronald Bouwknegt, heeft mij nog twee foto's van ongeveer dezelfde plek toegezonden. Een van deze foto's toont het getroffen huizenblok alsmede het langere oostelijker gelegen huizenblok dat ik me herinner en waaraan Sjoerd Eeftens in zijn reactie van vandaag refereerde. Ik heb deze foto's doorgestuurd naar de redactie. Hopelijk zal dit tezamen met de getuigenis van Ruud Poels als voldoende bewijs worden aanvaard.


Een van beide extra foto's van Ronald Bouwknegt - red.

Vrijdag 30-5-2008 01:58:58Ruud Poels (Schiedam): Dit is inderdaad de Parallelweg direct ten noorden van station Schiedam. Het water is de Schie. Rechts de oprit naar de spoorwegovergang. 1e foto genomen vanaf de spoorbrug, de andere vanaf het station, resp. richting n.o. en noord. Dit blok woningen is aan het begin van de Tweede Wereldoorlog de ochtend van 14 mei 1940 getroffen door bommen. 82 woningen werden verwoest of beschadigd, met 16 doden. In 1971 zijn alle resterende woningen gesloopt. In Gemeentearchief Schiedam zijn wel bewijsfoto's, maar wegens copyright niet digitaal te zien, alleen op de computer in de studiezaal. Ik probeer separaat andere bewijsfoto te sturen.
Vrijdag 30-5-2008 00:28:37R. Boekee (Schiedam): Ruud Poels moet hier meer over kunnen vertellen als echte Schiedam kenner.
Donderdag 29-5-2008 22:55:19Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Ik ben het met Martin eens: dit is station Schiedam aan de Schiedamse Schie. De uit basaltblokken opgemetselde veelading (met rijplank) hier had een driehoekige vorm. Het huizenblok dat Martin bedoelt was veel langer, stond oostelijker en dichterbij het spoor, maar het idee blijft gelijk. Ik zoek nog naar een bewijsfoto.
Donderdag 29-5-2008 22:48:27Martin Snuverink (Voorburg): Toevallig herinner ik me dit typische huizenblok nog van het zien vanuit de trein. Het stond aan de noordzijde van station Schiedam en is afgebroken in de jaren 1970. Het water van de eerste foto zou dan de (Schiedamse) Schie moeten zijn. Het merkwaardige huizenblok stond dan ten oosten hiervan. De exacte plaats kan aangeduid worden als het gebied dat nu Schieveste heet. De straat is dan de Parallelweg. De A20 bestond nog niet.
Het vinden van bewijsmateriaal zal voor mij een hele zoektocht zijn. Wellicht kan iemand anders dit aanvullen.
Donderdag 29-5-2008 22:23:43  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):