Inzender: J. Kuijpers 

Gegevens: Achter op de kaart is een sluitzegel opgeplakt van Ermelo.

Datering: ca. 1915?   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 30 april 2008


 Reacties op Zoekplaatje 832 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Koninginnestraat in Vlaardingen

Theo van Gijlswijk (De Zilk): Een foto van de huidige situatie, genomen vanaf de Wilhelminastraat in dezelfde richting is te zien op onderstaande link.
Website: http://www.vlaardingen.tk/Fotos/12/category/8/233/Wilhelminastraat
Maandag 6-10-2008 00:04:22Redactie (): De heer Van Eersel heeft het juist gezien. Vanaf de Wilhelminastraat kijken we via de Koninginnestraat naar de Oosterdwarsstraat in Vlaardingen. De combinatie luiken-Vlaardingen hebben we trouwens al vaker gezien. Bij de buurtfoto's van Funda is de Koninginnestraat de korte straat horizontaal in het midden, geheel schuilgaand achter loepjes.
Website: http://www.funda.nl/Woningaanbod/koop/detail/Buurtfotos/?id=968f67ee-7f14-4cb5-b798-99c583a95675&objecttype=DetailKoopObject
Zondag 5-10-2008 22:23:09K. van Eersel (Kloetinge): L.S. Mij lijkt dit plaatje genomen te zijn in de Wilhelminastraat van Vlaardingen, richting Oosterdwarsstraat. Het grote pand links kan in later tijden (jaren 40/50) heel goed de suikerwerkfabriek van Noordegraaf zijn geweest.Misschien kunt u informeren bij de Historische Vereninging Vlaardingen!?
Zondag 5-10-2008 19:11:42Redactie (): We weten nu wat op de sluitzegel staat, inclusief 'Ermelo'. De vormgeving lijkt mij niet dusdanig van belang dat de afbeelding toegevoegd moet worden.
Dinsdag 26-8-2008 23:03:02Theo van Gijlswijk (De Zilk): Vandaag ontving ik een mail van John Kuijpers met bijlage. De tekst op de sluitzegel luidt:

Teekenen der tijden belicht. Vraag gratis Proefno.
Het Zoeklicht. 5 cent per week. Doo.... Profetische Woord.

Op de website: http://www.johannesdeheer.nl/ vindt ik de volgende tekst:

Het Zoeklicht
Het veertiendaags tijdschrift 'Het Zoeklicht' is onafhankelijk van enige kerk of geloofsgemeenschap. De oprichter -Johannes de Heer- was zijn leven lang belijdend lid van de Nederlands Hervormde Kerk. Hij predikte in binnen- en buitenland onder het thema, dat door drie bijbelse kernwoorden wordt gekenmerkt: Verzoening , Vervulling en Verwachting ,
Zie verder ook onderstaande link.

ik stuur het bericht door naar de redactie.
Website: http://www.johannesdeheer.nl/cms/?content=johannesdeheer_brochure8
Dinsdag 26-8-2008 22:20:49Theo van Gijlswijk (De Zilk): Op de foto zien we linksvoor eenvoudige huisjes, tegen de woningen staat hout klaar voor.... Op de achtergrond een groot gebouw met twee woonlagen. Op de begane grond opvallend veel smalle raampartijen. op de tweede woonlaag maar enkele raampartijen. Opvallend is in het midden de verticale lichte baan over de gevel. Op de achtergrond rechts een blok woningen, met dubbele ingang. Het blok loopt nog naar rechts door. De straat achter de kinderen gaat voor het blok rechts de hoek om. Op de hoek staat een opvallende slanke lantaarnpaal. Gezien de straatstenen staan de kinderen op een kruispunt. Er loopt dus nog een straat voor de kinderen langs.
De kinderen zelf dragen schoenen en klompen, en hebben niet hun beste kleding aan, dus de foto is min of meer spontaan gemaakt.
Mogelijk komt iemand iets bekend voor?
Gebouw linksachter of de lantaarnpaal?
Blijft nog over de vraag van Peter aan J.Kuijpers over de sluitzegel? Staat er verder nog iets op over afzender/geadresseerde?
Donderdag 15-5-2008 00:48:03Peter Heuseveldt (Helmond): Sluitzegels werden meestal uitgegeven door bepaalde instanties, bijv. om geld te verzamelen voor een liefdadig doel. Vermeldt de sluitzegel een dergelijke instantie en zo ja, kan dat verband houden met de foto?
Vrijdag 2-5-2008 18:15:51  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):