Inzender: Gerben D. Wijnja 

Gegevens: Van deze foto is niets bekend. Het enige vermoeden is dat het ergens in Fryslân is. Maar waar?

Datering: 1920 ?   Formaat: 7,5 x 12,5 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 april 2008


 Reacties op Zoekplaatje 816 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Kubaard (gemeente Littenseradiel)

Theo van Gijlswijk (De Zilk): Foto's van het plaatsen van een rookhol bij het dorpshuis 'It Mienskipshûs' in Kubaard zijn te vinden op de website: http://picasaweb.google.nl/kubaarddorp/Rookhol
Op de website: http://www.kubaarddorp.nl/index.php?page=it-mienskipshus staat verdere informatie over de geschiedenis van het dorpshuis:
Het Kûbaarder dorpsleven speelt zich voor een groot deel in het Mienskipshûs af. Het dorpshuis is voort gekomen uit de voormalige herberg met 'trochreed', waarbij destijds -we praten over vroeg in de vorige eeuw- het gebruikelijk was dat de gasten met paard en wagen doorreden tot in de 'trochreed', een overdekte ruimte achter de herberg waar de paarden werden uitgespannen en de gasten uit het rijtuig stapten. In de vijftiger jaren van de vorige eeuw verkocht de laatste eigenaar van de herberg, de heer Anne de Jong, het gebouw aan de toen pas opgerichte Vereniging Dorpsgemeenschap Kûbaard. Nadien is het Mienskipshûs diverse keren verbouwd.
Website: http://picasaweb.google.nl/kubaarddorp/Rookhol
Zondag 25-5-2008 23:45:48Wagenaar (): Dit is Kubaard in Littenseradiel, Friesland. Ik bezit deze foto als ansichtkaart met opschrift "groeten uit Kubaard". Mijn oudtante staat er op.
Het gebouw is nu het dorpshuis in Kubaard.


Bewijsfoto ingestuurd door J. Wagenaar - red.

Zondag 25-5-2008 21:41:11Dennis de Waart (Heemskerk): Geen Baard helaas, ik zie vooral veel verschillen.
Dinsdag 22-4-2008 23:03:15A.S. Pekema (Groningen): Zou het de herberg van Anne W. Pekema in Baard (Fr) kunnen zijn. Hij staat er nu niet meer. Ik ben in het bezit van een kaart/foto, die van de andere kant genomen is, richting kerk. De ramen en de dakkapel lijken op elkaar.
Maandag 21-4-2008 20:27:03


Foto ingestuurd door A.S. Pekema - red.jeannet (leiden): Volgens mij staat er boven het rechterraam Herberg en moeten we het in die richting gaan zoeken
Vrijdag 18-4-2008 16:53:12Leo R. (Utrecht): Helaas helaas, Café Bergsma heeft twee verdiepingen en twaalf muurijzers in de gevel; het pand op de foto heeft eén verdieping en tien muurijzers. Zie de foto's achter de link. Ziet er wel gezellig uit trouwens.
Website: http://www.cafebergsma.nl/KafeBergsmaEasterein/index.htm
Dinsdag 1-4-2008 10:57:46Jetty Tempelman (Amsterdam): Zou het café Bergsma in Easterein kunnen zijn?
Dinsdag 1-4-2008 09:42:47  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):