Inzender: Erikjan Sachse 

Gegevens: Deze foto is omstreeks 1960 uit een huis aan een spoorlijn zijn gemaakt. Doordat dwars door de ruit is gefotografeerd, is de afbeelding niet geheel scherp. De nummerborden van de auto's zijn gedeeltelijk wel te lezen. Ook zit op de hoek bij het pad over het spoor een VIVO-winkel. Wie kan meer zeggen over de plaats waar de foto gemaakt is?

Datering: 1960 ?   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 maart 2008


 Reacties op Zoekplaatje 805 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Apeldoorn

Erikjan Sachse (Amersfoort): Apeldoorn.. Ik had eerder aan Brabant of Limburg gedacht. Maar, de wonderen zijn de wereld niet uit. Bedankt allemaal!
Dinsdag 11-3-2008 21:21:26Berry Meester (Apeldoorn): Volgens mij klopt dit. Ik zal morgen even een foto maken.
Zaterdag 1-3-2008 16:03:44d.kralt (meppel): Lodewijklaan is correct zie foto : GA-014953 van het coda
Website: link naar foto coda
Zaterdag 1-3-2008 15:32:42Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Op grond van spoorse kenmerken kom ik tot de Koning Lodewijklaan te Apeldoorn. De dagelijkse avond-buurtgoederentrein die vooral lege kolenwagens heeft meegenomen van Wenum, Vaassen, Emst, Epe, Heerde en de onderweg aangesloten industrieën heeft zijn eindbestemming bijna bereikt. Op de voorgrond het toenmalige overpadje nabij de huidige Sterrenlaan (links); bij het thans verdwenen blokvormige, witte huis kruiste de lijn (overweg met overwegbomen) de Sumatralaan, en op de achtergrond liggen de overwegen Badhuisweg en Soerenseweg (beide met overwegbomen). Rechts is volgens mij de witte wachterswoning 1a te zien, maar ik weet dit niet zeker omdat ik daarvan geen foto bezit en er stonden verschillende types langs de lijn.
We kijken naar het noorden, het is in de vooravond. Het huis rechts achter de Vivo (mansardepand is vervangen?) met het piramidedak en het huis met het zadeldak erachter lijken op Google Earth te zien te zijn. Het straatje rechts lijkt verlegd naar het zuiden voor de bouw van een groot pand. Wie helpt met een bewijsfoto? Funda hielp mij niet.
Ik ben nog niet geheel zeker wegens niet vinden van bewijs.
Zaterdag 1-3-2008 14:51:09  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):