Eigenaar: Valk      

Gegevens: Dit is mogelijk de boerderij van de grootouders van de inzender. De Knibbelweg in Zevenhuizen of Hazerswoude zijn dan mogelijke opties.

Datering: 1930 ?   Formaat: 10 x 15 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 januari 2008


 Reacties op Zoekplaatje 786 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Hazerswoude

Valk (): Geachte heer Bos,
Graag stuur ik u een scan toe van dit bewuste plaatje, maar deze mistige foto is alles wat ik heb. Het ontroert me om de naam van mijn grootouders hier te lezen. Leuk dat u gereageerd hebt. Ik zie alleen nog niet hoe ik die foto bij u krijg.
Donderdag 5-7-2012 23:57:41P G Bos (Hazerswoude): Mijn ouders zijn hier na de fam. Ooms in 1933 begonnen met het "Gemengde" bedrijf.Tot 2 jaar voor de sloop heeft mijn 1 na oudste broer en zijn zoon op onze ouderlijke boerderij geboerd.
Ik zou graag een goede scan van deze foto willen hebben zodat alle 5 mijn broers van deze mistige foto uit de dertiger jaren kunnen genieten en memoreren. Drie van de zes wonen in Hazerswoude.
Deze lokatie heeft een zeer rijke historie voor ons als geboortegrond, maar ook voor veel buren en bekenden uit de omgeving.
Vrijdag 13-4-2012 09:56:04Leo R. (Utrecht): Nou, dat ziet er prachtig uit. Hulde aan de bouwers!

Overigens is het maken van een link naar streetview heel makkelijk. Klik in streetview op het ketting-symbooltje rechts naast 'mijn plaatsen' en voilà.
Website: http://maps.google.nl/maps?q=Voorweg+97,+hazerswou [...]
Dinsdag 3-1-2012 12:04:49Martin Snuverink (Voorburg): Leo.R, je afwachten wat er in de plaats komt is beloond. Een kopie van de boederij is ernaast gerealiseerd en omvat enkele woningen. Ik weet nie hoe ik een streetview-link moet creëren, maar zoek via mas.google.nl naar Voorweg 97, hazerswoude-Dorp en kijk op streetview.
Dinsdag 3-1-2012 09:12:45Leo R> (Utrecht): Prachtige foto's van Martin. Zonde dat het gebouw tegen de vlakte gaat, en het is nog maar afwachten wat er voor in de plaats zal komen...
Dinsdag 15-1-2008 20:08:30valk (): Beste Martin,
Fantastisch dat u in zeer korte tijd er achter bent gekomen waar mijn overgrootouders gewoond en gewerkt hebben. We zijn er blij mee en erg onder de indruk van uw kennis. Zeer bedankt voor al uw moeite!
Dinsdag 15-1-2008 19:11:06Martin Snuverink (Voorburg): De verkregen gegevens van de grootvader van de inzender bleken de sleutel tot de oplossing. Uit mijn verdere onderzoek met die gegevens blijkt dat de boerderij van de grootvader Hazershof in Hazerswoude heette. Er zijn daar twee mogelijkheden: ter plaatse van het tegenwoordige restaurant Hazershof aan de Rijndijk of ter plaatse van een gebiedje Hazershof aan de zuidzijde van de Voorweg. En warempel, dit blijkt inderdaad Voorweg 97 te zijn!
In 2006 is hiervoor een vrijstelling van het bestemmingsplan aangevraagd betreffende “Het geheel oprichten van een boerderij, opgedeeld in 3 woningen, op het perceel Voorweg 97 te Hazerswoude-Dorp. Dit met toepassing van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het betreft hier feitelijk de herbouw en verplaatsing van de oorspronkelijke boerderij en het zomerhuis, waarbij de overige vrijkomende agrarische bedrijfsbebouwing wordt gesloopt.” In november 2007 hebben B&W van Rijnwoude hiervoor een voorbereidingsbesluit genomen.
Er was dus kans dat de boerderij er nog stond en ik ben gauw gaan kijken. De boerderij, bouwvallig en onbewoond, stond er zowaar nog. Dit was geluk hebben, want over enkele maanden was het waarschijnlijk te laat geweest.
Je kunt je goed verkijken op een foto. De boerderij ligt 2 meter dieper dan de weg. En de kavels loten en het huis hebben inderdaad een iets verschillende richting die op maps.google.nl nauwelijks is waar te nemen. Zie hierop het meest oostelijke erf in de droogmakerij aan de Voorweg.
Ik heb enkele foto’s gemaakt die ik aan de inzender heb gestuurd. De redactie ontvangt een bewijsfoto.
Samengevat luidt de oplossing: Boerderij Hazershof, Voorweg 97, 2391 AG Hazerswoude.

Foto's ingezonden door Martin Snuverink - red.

Zondag 13-1-2008 17:12:38Martin Snuverink (Voorburg): Binnen het grondgebied van Hazerswoude zie ik maar 1 plaats die in aanmerking komt. Dat is aan de Rijndijk (ZZ), ongeveer midden tussen de Rembrandtmolen en de Scheepjeskerk. Dit is 2 of 3 percelen westelijk van het punt waar de Westvaart in de Oude Rijn uitkomt. Aan de zuidzijde van de Rijndijk liep een sloot en de boerderijen hadden eigen ophaalbruggen daarover. De foto zou dan vanaf zo’n brug kunnen zijn gemaakt. Er zijn maar enkele percelen waar de bouwrichting van de boerderij een zelfde flauwe hoek maakt met de kavelrichting van het achterland.
Als dit de juiste plek is, is de boerderij waarschijnlijk afgebroken of vervangen. Oude beelden van de omgeving (maar geen bewijzen) zijn te vinden op de link.
Nader onderzoek van deze locatie is aan te bevelen.
Website: http://home.hccnet.nl/rik.wit/rijndijkwest.htm#top
Donderdag 3-1-2008 16:27:14Martin Snuverink (Voorburg): De Knibbelweg ligt in de Zuidplaspolder met voornamelijk akkerbouw. Daar is een moderne, strakke en loodrechte verkaveling, die niet overeenkomt met de schuin weglopende poldersloten op het zoekplaatje en de hooiberg. Deze boerderij met worden gezocht op in niet uitgeveend veenweidegebied, of op een brede bovenlandstrook. Dit is mogelijk in Hazerswoude-Dorp (Dorpsstraat oostelijk deel) en aan de Rijndijk.
Kan de inzender de namen en andere gegevens van zijn grootouders geven?
Woensdag 2-1-2008 13:21:49  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):