Inzender: Arnold Tak 

Gegevens: Op het witte bord valt (vaag) te lezen: handel in rijwielen J. R... . Rechts op de voorgrond een gebouw met een dak van golfplaten.

Datering: 1923   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 januari 2008


 Reacties op Zoekplaatje 783 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Krimpen aan de Lek

Jan de Bode (Krimpen a/d Lek): Het golfplaten dak is de hout loods van houthandel Boogaerdt BV
het is een door kijk van de Dorpsstraat richting kerk en het ernaast gelegen pontveer naar Kinderdijk
Dinsdag 22-12-2009 19:04:50Arnold Tak (Waddinxveen): Hallo Leo, hartelijk dank voor het doorgeven van de oplossing. Zat ik er toch naast met mijn Hoekse Waard-gevoel. Ja, ik heb daar 17 jaar gewoond, maar cross ook regelmatig door de Krimpenerwaard. Het sfeertje kwam me zo bekend voor, maar mijn gevoel liet me dan toch even in de steek.
Vrijdag 4-1-2008 21:42:29Martin Snuverink (Voorburg): Knap gevonden van Leo R, temeer daar de kerk is verdwenen. Het grotere huis links was het postkantoor (vervangen door een modern geel winkelpand). Het huis links met de (zij)tuitgevel bestaat nog. Het doorgangetje naar beneden bij de elektriciteitspaal is inderdaad een zogenoemde stoep die toegang geeft naar een nog bestaand huis in chaletstijl onder aan de dijk.
Een ansichtkaart heb ik separaat toegestuurd.Foto ingezonden door Martin Snuverink - red.

Vrijdag 4-1-2008 10:23:42Leo R. (Utrecht): Dit is Krimpen aan de Lek, zie de link, onderste foto links. De kerk is in 1939 afgebroken, foto's van de oude kerk zijn te zien op http://www.kerkaandelek.nl/index.php?cat=historie&page=kruiskerk


Website: http://www.xs4all.nl/~nieko/oudklek.htm
Vrijdag 4-1-2008 09:04:13Martin Snuverink (Voorburg): De straat is krom en volgt dus waarschijnlijk een oud of natuurlijk verloop: een tweezijdig bebouwde dijk. Dit was Wim Suijkerbuijk ook al opgevallen. Er zijn geen huizen met mansardedak en veel huizen met zadeldak en makelaars. Smalle straat. We kijken naar het oosten.
Ik had al de hele Hoeksche Waard afgezocht, maar een passende locatie heb ik niet gevonden. Liever gezegd, ik kan het kerktorentje nergens thuisbrengen. Waar vind je een dorp langs een kromme dijk die west-oost loopt? Mijnsherenland en ook Heinenoord passen niet.
Donderdag 3-1-2008 23:30:27Wim S. (Dordrecht): Gezien het schuine hek aan de linkerzijde van de weg loopt hier een weg/pad naar beneden. Vermoedelijk liggen huizen aan een (voormalige) dijk.
Donderdag 3-1-2008 22:51:21Arnold Tak (Waddinxveen): Hallo Dick, leuk en opvallend, je opmerking over Mijnsheerenland. De opname kwam op mij ook nogal Hoekse Waard-achtig over.
Donderdag 3-1-2008 21:59:08rob wagenaar (zeist): De nok van de meeste,vrijstaande, huizen staat loodrecht op de doorgaande weg. Dat duidt,let maar op, zelfs nog in de 19e eeuw bij oude bebouwing, vrijwel altijd op en deel van Nederland dat nooit onder romeinse invloed is geweest, dus ligt dit middelgrote stadje zeer waarschijnlijk boven de grote rivieren.
Donderdag 3-1-2008 21:20:55dick zweers (bergeijk): Kennelijk ben ik iets te vlug geweest. Een oude foto van Rijswijk uit ongeveer dezelfde tijd, bewijst mijn ongelijk. Spits komt overeen. Wijzerplaten zijn anders.

Toch denk ik aan Zuid-Holland. Vanwege details aan de huizen zou het op de eilanden kunnen zijn. Misschien Mijnsheerenland?
Dinsdag 1-1-2008 13:41:02dick.zweers (bergeijk): De toren doet me sterk aan die van de hervormde kerk in Rijswijk (Z.H.) denken. Er is veel research nodig om dergelijkse zaken uit te zoeken, laat staan te bewijzen. Die tijd heb ik helaas steeds minder. Dus eenieder die ermee aan de slag wil, niet alleen een voorspoedig maar ook een succesvol 2008 gewenst.
Dinsdag 1-1-2008 13:29:32  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):