Inzender: Dennis de Waart 

Gegevens: Niet gelopen fotokaart van pastorie in tuinen met uiterst links gevel van kerk tijdens viering priesterjubileum. Op de pastorie de teksten: Hulde aan onzen herder 1897 - ...., en: Pastor Bonus.

Datering: 1925 ?   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting 1   vergroting 2

Geplaatst: 1 december 2007 Reacties op Zoekplaatje 777 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Rijpwetering

Dennis de Waart (Heemskerk): Martin, grote klasse! Na op het net naar informatie en afbeeldingen gezocht te hebben kan ik zeggen: zeer overtuigend. Het wapenschild met de klimmende leeuw links blijkt van de gemeente Alkemade te zijn. De familie van de moeder van mijn opa van moederszijde komt uit de regio Alkemade met de verschillende kernen daartoe behorende. Je begrijpt dus dat ik met deze oplossing zeer content ben. Bedankt!
Maandag 3-12-2007 23:13:29Martin Snuverink (Voorburg): Dit zijn kerk en pastorie van Rijpwetering (ook genoemd De Rip, gem. Alkemade) aan de Pastoor van der Plaatstraat.
Maps.google.nl levert een prachtige en overtuigende plattegrond van de nog bestaande kerk en pastorie.
Twee foto's uit qoop.nl heb ik toegestuurd.
Maandag 3-12-2007 21:49:00

Foto's ingestuurd door Martin Snuverink - red.
Dennis de Waart (Heemskerk): Op de tweede toegevoegde foto staat een feestpoort aan de weg. Het schild boven de poort toont ons een kelk met hostie waarover een opengeslagen boek is afgebeeld met veel te kleine onleesbare tekst. Het gekroonde wapenschild ter linkerzijde toont een donkere klimmende leeuw op lichte achtergrond, mijn inziens het wapen van de provincie Zuid - Holland, het gekroonde wapenschild ter rechterzijde toont ons aan de bovenzijde vier donkere gaande leeuwen op lichte achtergrond, en aan de onderzijde een lichte verticale balk op donkere achtergrond, geheel overeenkomstig met het wapen van de stad Rotterdam. Mogelijk hebben deze wapens te maken met de omgeving van het kerkgebouw en pastorie of de afkomst van de jubilaris en zijn de speurders hiermee in de goede richting geholpen.
Zondag 2-12-2007 14:53:35Redactie Zoekplaatjes (Scheveningen): Mijn excuses aan Dennis, ik heb het tweede plaatje helemaal over het hoofd gezien.

Bert Scheijgrond,
Redacteur Zoekplaatjes
Zondag 2-12-2007 14:23:31Dennis de Waart (Heemskerk): Martin, de tekst maakt onderdeel uit van de gelegenheidsversiering en staat niet vast op de gevel. Bij deze kaart hoort tevens nog een andere kaart die gelijktijdig is ingezonden met dit zoekplaatje. Op deze andere kaart zien we voor de pastorie nog een weg, vaart, toegangshek met feestpoort met twee wapenschilden en links van de pastorie het gehele kerkgebouw, echter zonder de bovenzijde van de toren. Het zou kunnen helpen als deze kaart bij dit zoekplaatje gevoegd zou kunnen worden. Een mail hierover is naar de redactie van zoekplaatjes verzonden.
Zaterdag 1-12-2007 22:11:21Martin Snuverink (Voorburg): Dennis, staat "Pastor Ponus" vast op de gevel of is dit onderdeel van de gelegenheidsversiering? Als de tekst vast is, zou de parochie kunnen heten "De Goede Herder". Er zijn nogal wat parochies van die naam (geweest). De meeste zijn echter te jong om in aanmerking te komen.
Zaterdag 1-12-2007 16:42:55  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):