Eigenaar: Stevenhagen       Te koop of te ruil? niet te ruil of te koop

Gegevens: Hoogstwaarschijnlijk Limburg. Ik vermoed een feest n.a.v. een priesterwijding. Opschrift: "Dit huis is heil wedervaren". Staand langste figuur Willy Wauben.

Datering: 1945 ?   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 november 2007


 Reacties op Zoekplaatje 770 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Molsberg, Simpelveld

Ed Stevenhagen (Zoetermeer): Het antwoord van Luc Wolters en D Kralt zijn verrassend. Geen van de namen klinkt mij bekend in de oren. En ook Simpelveld is niet de plaats waar ik deze foto had verwacht. Maar de verhouding van de ramen, deuren en rand in de tussenverdieping komen geheel overeen met de foto.
Zie de bijgevoegde foto waarop ik de oude foto en de foto van Funda in de zelfde projectie heb gebracht. Bedankt en gefeliciteerd met dit succes.
http://www.flickr.com/photos/stevenhagen/3916888735/sizes/o/

Website: http://www.flickr.com/photos/stevenhagen/3916888735/sizes/o/
Maandag 14-9-2009 01:16:22d.kralt (meppel): Zou heel goed kunnen, klik op de camera linksboven in de link. Alleen zou de deur dan verplaatst zijn van het midden naar links.
Website: http://www.funda.nl/buurtinfo/simpelveld/molsberg-rodeput/?ref=7107916
Zaterdag 12-9-2009 21:04:30Luc Wolters (Simpelveld): Beste mensen, de oplossing is de volgende. Het betreft het neomistenfeest van Frans Jaegers op 28 juni 1941 te Simpelveld, meer precies het gehucht/de straat Molsberg. Ik heb de foto ooit aan mijn grootmoeder voorgelegd, die destijds met de volgende namen kwam van deze zijdelingse familie: v.l.n.r. vooraan Leo Jaegers (broer), Celestine Jaegers-Rademakers (moeder), Regina (zus), neomist Frans, (Dieu)Donné (vader), mw. Jaegers-Weerts (schoonzus), Johan en Piet (broers). De genoemde Wauben zou een straatgenoot kunnen zijn.
De foto is gepubliceerd (zonder namen) in: Fotoboek Oad Zumpelveld (1980) 69.

Zaterdag 12-9-2009 16:36:29


Bewijs ingestuurd door Luc Wolters - red.D.Lohuis (Delden): Beste Ed Stevenhagen en Sjoerd Eeftens, Hartelijk dank voor jullie warme reacties. Het doet mij goed, en het zal ongetwijfeld meer mensen goed doen. We gaan door.
groet D.Lohuis
Woensdag 5-12-2007 23:15:55Ed Stevenhagen (Zoetermeer): Geachte heer Lohuis. Ik begrijp uw reactie. Ook ik had niet verwacht dat men zo kon opgaan in de foto die ik had ingezonden. Ik kan u geruststellen dat we elkaars "verontwaardiging" hebben besproken en het beschouwen als een misverstand. Met dank aan dhr Scheijgrond.
Maandag 3-12-2007 02:10:06Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Even een hart onder de riem van de heer Lohuis (al draagt dat niet direct bij tot de oplossing): levert u alstublieft uw bijdrage, Zoekplaatjes is niet alleen voor de cracks! Ik zie gelukkig ook vaak bijdragen van anderen die mede tot de oplossing leiden. En zijn juist de geoefenden onder ons niet vaak voorbarig?
Zondag 2-12-2007 19:31:37D.Lohuis (Delden): Geachte hr. Bert Scheijgrond
Graag wil ik toch nog even reageren op de reacties op dit zoekplaatje, alsook op alle zoekplaatjes.
Ik heb altijd gedacht dat het zoekplaatje een hobby is en ik kijk er dan ook altijd met plezier na. In het verleden heb ik wel eens een oplossing aangedragen. Daar hoed ik me nu voor wegens de heftige reacties van de "profs". Ik ervaar dit als jammer. Ook de bij verschijning reeds direct gegeven suggesties nopen niet meer tot zoeken, althans bij mij. Ik hoop dat het weer zover komt als vroeger dat je denkt ha fijn, nieuwe zoekplaatjes.
Ik ervaar het als erg dat een hobbyist praat over “kostbare verloren tijd” .
Laten we er allen plezier aan blijven houden!

Zondag 2-12-2007 12:06:04Redactie Zoekplaatjes (Scheveningen): Gaarne zou ik een eind aan de discussie over de niet geleverde gegevens willen maken. Ik wist van de heer Stevenhagen dat hij deze gegevens had vermeld bij de inzending. Die stonden echter bij verspreid over het inzendingsformulier bij de andere ingezonden zoekplaatjes. Ik zie nu in dat ik die gegevens samen had moeten bundelen en bij dit plaatje had moeten vermelden. Ik neem graag de schuld op me en bied hierbij mijn excuses aan aan zowel de speurders als de inzender. Ik hoop dat hiermee een eind aan deze discussie is gemaakt.

Bert Scheijgrond,
Redacteur Zoekplaatjes
Maandag 12-11-2007 14:22:59Ingrid Evers (Maastricht): Een ieder die zich bezig houdt met de herkomst van oude foto's weet, dat zo exact en volledig mogelijke gegevens noodzakelijk zijn om nodeloos onderzoek te voorkomen. Wie deze website regelmatig bezoekt, kan ook weten hoe specialistisch er wordt gewerkt. Genealogische gegevens zijn een onmisbaar onderdeel in het proces. De inzender van dit zoekplaatje had dus beter moeten weten. De enorme investering in tijd, kennis en energie die Martin Snuverink doet om in samenwerking met anderen tot een bevredigend resultaat te komen, wordt hier wel erg geringschattend onder de tafel geveegd. Het mag dan een hobby zijn, men heeft desondanks de verplichting ons niet het doolhof in te sturen als er een gedeeltelijke wegenkaart bestaat.
Maandag 12-11-2007 14:04:40Stevenhagen (Zoetermeer): Ik ben op zoek naar de plaats van een voor mij "onbekend stads- en dorpsgezicht" Ik ben niet bezig met een genealogisch onderzoek. De verontwaardiging door vorige schrijver is (zacht uitgedrukt) niet terecht.
Maandag 12-11-2007 00:20:58Martin Snuverink (Voorburg): Wat jammer (zacht uitgedrukt) dat Ed Stevenhagen deze gegevens niet bij zijn inzending heeft vermeld. Dat zou mij (en misschien anderen) nodeloos uitzoekwerk hebben bespaard. Ik verzoek Ed en alle andere inzenders zoveel mogelijk relevante achtergrondinformatie in de beschrijvingen te vermelden om dit soort tijdverspilling te voorkomen.
Zondag 11-11-2007 23:23:14Ed Stevenhagen (Zoetermeer): Nee, als inzender van de foto, dit is een andere Wil Wauben (- Hutzeson) en broer van mijn moeder Kitty (Stevenhagen -) Wauben. Hun ouderlijk huis (Wauben - Hendriks)stond aan de Akerstraat in Hoensbroek-Treebeek. Deze Wil is overleden Rijswijk of omgeving. Ik weet dat er ook familie woonde richting Roggel Heijthuizen.
Zondag 11-11-2007 20:55:11Martin Snuverink (Voorburg): De naam Willy Wauben kan ons wellicht verder brengen. Ik heb gevonden:
1) Wil Wauben, geboren 1921, overleden en begraven in Nieuwstadt-Elsene 1992 (zie link).
2) Wil Wauben, geb. Nieuwstadt 30-6-1925; overleden Sittard 30-8-1987, echtgenoot van Mia Schroen.
Zoektip: Nieuwstadt (thans gem. Echt-Susteren).
Het probleem is dat er bijna geen historische beelden van Nieuwstadt zijn te vinden.
Misschien weet de Heemkunde Vereniging Nieuwstadt raad. Ik heb er een mail heen gestuurd.
Website: http://www.graftombe.nl/
Zondag 11-11-2007 11:58:07Ingrid Evers (Maastricht): De vlag van de paus c.q. Vaticaanstad heeft inderdaad verticale banen en draagt bovendien in een daarvan een wapen. De door mij bedoelde vlag heeft horizontale banen en wordt nog steeds gebruikt op kerkelijke feestdagen en wel in twee vormen: als vlag (aan vlaggenstok) en als 'vaantje' (aan paaltjes langs de straat). Op de foto's van de sacramentsprocessie te Heer/Maastricht in 2006 zijn beide te zien (de vlaggen vóór de kerk). Zie onderstaande link.
Website: http://www.pbase.com/ernst/processie&view=slideshow
Zaterdag 10-11-2007 22:41:58Leo R. (Utrecht): Uiteraard had ik aan de vlag van het Vaticaan gedacht, maar daarbij lopen de banen verticaal.
Donderdag 1-11-2007 20:04:07Martin Snuverink (Voorburg): De naam Willem Wauben kwam uitsluitend in Zuid-Limburg voor in diverse plaatsen. Zie Genlias.nl.
Donderdag 1-11-2007 18:19:51Ingrid Evers (Maastricht): De kleuren van de vlag zijn waarschijnlijk wit-geel: de pauselijke kleuren, die bij elke religieuze katholieke hoogtijdag te voorschijn komen (parochiefeesten, processies etc.) Waar deze neomist met zijn familie voor het huis staat, wordt er niet door opgelost. Als de kleuren wit-rood waren, zou het Maastricht kunnen zijn.
Donderdag 1-11-2007 16:54:10Leo R. (Utrecht): Is de vlag geen aanwijzing? Vermoedelijk is de vlag geel/blauw, wit/blauw of wit/groen.
Donderdag 1-11-2007 10:16:22  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):