Eigenaar: A. de Leeuw      

Gegevens: Deze kaart was geadresseerd aan Juffr. A. Aas - Villa Carida - Vaartweg 87 -Hilversum. Afzender was : Juffie Jo - Vuursteeg 12 - Lisse. Uitgave : Weenenk & Snel, den Haag. Drpb.(82). Poststempel: Lisse - centrum bloembollen. Verzonden op 11-11-1932 met een 1 1/2 cents-zegel.

Datering: 11 november 1932    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 september 2007


 Reacties op Zoekplaatje 745 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Westzaan

Redactie (): Bewijs nu te vinden via onderstaande link.
Website: https://archief.zaanstad.nl/mediabank/zoek-in-de-b [...]
Vrijdag 2-7-2021 11:19:03A. de Leeuw (Woerden): Beste Martin, Theo en Erwin,
Wat een knap speurwerk om dit zoekplaatje op te lossen. Hartelijk dank voor het meewerken aan deze puzzel.
Arina de Leeuw

Maandag 3-9-2007 14:43:54Theo van gijlswijk (De Zilk): Mooi opgelost Erwin.
Op http://zaanstad.pictura-dp.nl staat nog een foto van deze tol aan het Zuideinde in Westzaan.
Het is foto nr: 21.01914 nu met gesloten tolhek.
Website: http://zaanstad.pictura-dp.nl
Maandag 3-9-2007 09:50:09Erwin Esselink (Delft): De door Theo gevonden ansichtkaart in qoop komt mij erg Zaans voor, dus ik heb in de beeldbank van het gemeentearchief Zaanstad gezocht op ‘tol’ en dezelfde kaart gevonden onder nr. 41.01176. Volgens de uitgebreide beschrijving bij deze kaart is de foto genomen aan het Zuideinde in Westzaan ter hoogte van de Het Hoenstraat. Omdat deze opname op dezelfde plek gemaakt is als het zoekplaatje is deze daarmee ook opgelost.
Website: http://zaanstad.pictura-dp.nl
Maandag 3-9-2007 09:06:06Theo van gijlswijk (De Zilk): Kaart met opschrift: Dorpsbruggetje. Mijn simpelste gedachte is dan te zoeken met deze zoekterm bij de ansichtkaartensite's. http://www.qoop.nl/Qop geeft met deze zoekterm een hit. Niet dezelfde kaart maar tot mijn verrassing wel dezelfde situatie maar nu van de andere zijde gefotografeerd.
De plaatsbepaling blijft nog een vraagteken, want het bijschrift luidt:
Oude bruine kaart met een typisch Hollands beeld: een dorpsbruggetje ergens maar waar??
Uitgave: Weenenk & Snel den Haag Drpb. 10
Niet gelopen, goede staat, kosten koper.

Gekeken op de site Wieweetwaar van Arnold Tak naar deze kaart. Dan zie ik dat de kaart van Arnold als onderschrift heeft: Holland. Vraag aan Arnold: wat voor gegevens staan er op de achterzijde van zijn kaart? Kunnen we daar misschien iets mee. Wat is de waarde van de door jou gedane suggestie Rijnsaterwoude?

Gegevens afzendster: Vuursteeg nr. 12 (nu Vuursteeglaan 12) is een gedeelte van een pand in drie gedeelten. Het is gebouwd in 1924 voor de NV Electriciteitsbedrijf Hillegom-Lisse-Sassenheim. Het middengedeelte huisnr:14 was het kantoor- en technische gedeelte van dat bedrijf Op nr. 16 woonde de Administrateur dhr.Dekker en op nr.12 de Directeur dhr Henkus. Juffie Jo is mogelijk een dochter van hem.
De situatie van deze kaart kan ik ook niet in Lisse plaatsen.De door Theo van Gijlswijk op Qoop gevonden kaart-red.

Website: http://www.qoop.nl/
Zondag 2-9-2007 23:03:30Martin Snuverink (Voorburg): De foto is naar het zuiden genomen. De vaart is bevaarbaar: een jaagpaadje en 3 hoge kwakels of vonders. Boerderijen aan de westzijde, lintbebouwing aan de oostzijde.
Hoge kwakels kwamen in Holland eigenlijk niet voor: er waren hoofdzakelijk ophaalbruggen en draaibruggen. In het Westland waren wel veel vaste kwakels, maar die waren meestal gebogen en lager dan deze. Hoge kwakels, hoogholtje genoemd, kwamen veel voor over de Groningse kanalen. Het Groningse drankmerk Hooghoudt toont ook zo’n hoogholtje op zijn etiketten.
De kwakels zijn dus hoogholtjes en daarom lijkt dit Gronings. Maar daar geloof ik toch niet zo erg in. Ligt er een Giethoornse punter?
Merkwaardig is de hoge drempel van de voordeur bij de vrouw: ter bescherming tegen hoog water?
Zondag 2-9-2007 17:09:02Martin Snuverink (Voorburg): Heel goed dat deze interessante foto nu op zoekplaatjes staat. Deze foto staat ook op wieweetwaar.nl van Arnold Tak. Ik heb de foto ook op nog een andere site gezien met erop geschreven: Lisse. Maar deze tol was volgens mij beslist niet in Lisse.
Intussen heb ik mijn hersens gepijnigd om de tol te vinden, maar ik heb nog geen ander idee dan in Zuid-Holland, Utrecht-west of NH-zuid.
Zaterdag 1-9-2007 17:57:16  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):