Eigenaar: Leen Westdijk      

Gegevens: Aanvankelijk werd gedacht dat dit het Moleneind te Drachten was. De huizen zijn als zodanig echter niet herkenbaar. De boot is van Jan van Akker uit Sneek.

Datering: 1953 ?      Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 augustus 2007


 Reacties op Zoekplaatje 738 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Drachten

A Reidinga (Frieschepalen): Voor eigenaar Jan vanAkker was Klaas Reidinga/Terherne de eigenaar.De foto is gemaakt voor Moleneind zz 163 in Drachten,t.h.v de ingang naar de nieuwbouw op het voormalige betonfabriek van Kijlstra.
Jan van Akker had toen net een vracht grindzand bij deze fabriek afgeleverd.Ik meende dat er toen een twee-cinder Samofa in stond.Zondag 9-11-2008 22:15:25David van der Meulen (Duiven): Ik was op zoek op internet naar wat er zoal allemaal achter de naam Jan van Akker schuil gaat. Deze Jan van Akker was een oom van mij. De foto van het motorschip van ome Jan hete "It is net oars" In mijn jeugd ben ik vaak mee geweest aan boord. dat is geweest eind jaren vijftig, begin zestiger jaren.
Mijn oom voer veel met zand, dat haalde hij dan uit Oudega Smal. Dit moterschip was voorzien van een zelflosser en in de tijd dat ik op de Ulo zat in Leeuwarden heb ik vaak achter de lier gestaan om te lossen. Mijn oom stond dan in het ruim achter de bak. Ik verdiende daar dan een zakcentje mee.
Ik vond het leuk om deze boot nog eens terug te zien.

groet

David van der Meulen
Woensdag 24-10-2007 15:07:59Wim de Koning Gans (Den Haag): Mooie oplossing, het is heel slim om eerst een verworpen idee opnieuw te onderzoeken. De site http://maps.live.com biedt erg mooi gereedschap om een locatie vanuit alle windstreken te bekijken.
Website: http://maps.live.com
Woensdag 1-8-2007 22:38:00Andrys Stienstra (Burgum): Het Fries Fotoarchief van Tresoar heeft deze zelfde foto ook (nr.103628) met als omschrijving 'Het Motorschip van Jan van Akker uit Sneek in de vaart aan het Moleneind in Drachten. Plaats: Drachten, Moleneind, Datering: 1953. Auteur: Reidinga, A.; Friesepalen' .
Als oud-Drachtster herkende ik de huizen zo niet, maar ik heb ze gevonden op http:\\maps.live.com. Ze staan aan het stuk Molenend Zuidzijde tussen de Hogeweg en de Oliemolenstraat/Tjalling Wagenaarstraat. Het huis met het 'torentje' is er nog, het huis met de gebroken kap daarvoor is afgebroken. De huizen verderop zijn er nog. Ik heb even een schermafdruk van maps.live.com op onderstaand adres gezet.
Website: http://www.andrysstienstra.nl/iko/Molenend.jpg
Woensdag 1-8-2007 21:34:14  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):