Inzender: Jan Lagendijk    

Gegevens: Dit is een helft van een stereofoto van eind 19e, begin 20ste eeuw. Meest waarschijnlijk op dit moment is dat het een tafereel in Nijmegen is (het is er een van een serietje van 3 en de andere twee zijn vast en zeker Nijmegen). Maar de Nijmegenaren die ik erover geconsulteerd heb zeggen het gebouw op de foto niet te herkennen. Meest aannemelijk is het dan toch in ieder geval uit de omgeving van Nijmegen. Dit is een volledige STEREOFOTO in uitstekende staat: twee bijna identieke foto's op een kaart geplakt die een driedimensionaal beeld geven als ze door een zogenoemde "stereokijker" worden bekeken. De foto is te koop, maar indien aankoop niet gewenst, is voor de oplosser gratis een scan beschikbaar

Datering: 1900 ?   Formaat: 9 x 18 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 juni 2007


 Reacties op Zoekplaatje 716 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Zeist

Oud Seyst & Omstreken (Amerongen): Dit is 100% Zeist, je kijkt vanaf de Waterigeweg op het Slot Zeist achterzijde met Slotvijver. Slot is in 1677 gebouwd door Willem Adriaan van Nassau.
Ik heb niet echt een link, maar op mijn website zie onder link ga dean naar Zeister Straten / dan Slot en Omgeving / dan zie je een groep schaatsers met op de achtergrond Het Slot Zeist.
Website: http://www.oudseyst.nl
Vrijdag 1-6-2007 22:52:06Dennis de Waart (Heemskerk): In ieder geval niet het huidige BerCHmaniAnum uit de eerste helft van de vorige eeuw aan de Houtlaan in Nijmegen, waar veel Jezuïtenpaters met emeritaat uit Amsterdam hun laatste jaren sleten.
Vrijdag 1-6-2007 21:33:51Ton (Oud-Beijerland): is dit niet het Bergmanium in Nijmegen, het huidig klooster voor paters Jesuieten?
Vrijdag 1-6-2007 21:02:07  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):