Reacties op Zoekplaatje 700
De nieuwste inzending staat bovenaan!
opgelost!
Amsterdam
Ron Meulensteen (Amsterdam): @Dennis en Martin: Dank voor jullie aardige complimenten. Het leuke van zo'n oplossing is dat het ook een factor toeval heeft. Ik fietste -toevallig- door die straat, ik kom anders eigenlijk nooit in die buurt.
Woensdag 18-4-2007 02:27:44
|
Dennis de Waart (Heemskerk ): Ron, mijn felicitatie en complimenten voor deze mooie oplossing! We zien hier maar weer dat, samen met ex - zoekplaatje 699, we toch echt mensen nodig hebben die ter plaatse de boer op kunnen gaan om zaken na te gaan. De beeldbank Amsterdam, de virtuele ramp van het Amsterdamse Stadsarchief, schiet zoals te verwachten ook hierin weer zeer te kort. We mogen daarom dankbaar zijn voor mensen als Ron Meulensteen die de hiaten weten op te vullen. Hulde.
Dinsdag 17-4-2007 23:34:13
|
Martin Snuverink (Voorburg): Perfect gevonden, Ron. Hoewel ik ook digitaal in deze straat had gezocht, bood de Beeldbank Amsterdam geen beelden van deze huizen. Je zwerftocht heeft nu uitkomst gebracht.
Dinsdag 17-4-2007 21:08:57
|
Ron Meulensteen (Amsterdam): Het is toch wel in Oud-West, nl. de Elisabeth Wolffstraat. Zie onderstaande -helaas niet zo beste- foto.
Foto ingezonden door Ron Meulensteen - red.
Dinsdag 17-4-2007 18:06:49
|
Martin Snuverink (Voorburg): Het feit dat de twee voordeuren van een huisnummer van elkaar zijn gescheiden door een stenen constructie i.p.v. door hout pleit ervoor te zoeken in een wat duurdere buurt dan de buurten (Indische Buurt, Jacob van Lennepkade e/o) die tot nu toe de revue zijn gepasseerd.
De tot boven de daklijst doorlopende voorgevels zijn niet voorzien van hijsbalken, wat afwijkt van de meeste andere vergelijkbare panden.
Tussen de ramen zitten relatief brede stukken muur. Dit duidt op brede kamers. Ook de kabinetjes en de balkonnetjes zijn breder dan gemiddeld.
Het afstruinen van funda.nl helpt alleen als deze huizen geen prooi van de stadsvernieuwing zijn geweest. Ik snap zelf niet dat deze straat zo moeilijk te vinden is.
Zondag 15-4-2007 13:58:13
|
Bart van Leeuwen (Den Haag): In Oud West ten Zuiden van de Kinkerstraat en ten Noorden van de Overtoom heb ik ze niet gezien. Overigens heb ik niet straat voor straat bekeken en heeft hier en daar de stadsvernieuwing zijn werk gedaan. De rechthoekige dakkapellen heb ik wel gezien, maar de woningentrees niet.
Wordt het toch weer funda afstruinen.........
Dinsdag 10-4-2007 11:26:02
|
Ron Meulensteen (Amsterdam): Ik kan het niet helemaal met Martin Snuverink eens zijn. Delen van Oud-west zijn wel degelijk tussen 1910 en 1920 gebouwd. De opmerking van Dennis de Waard -de oneven kant loopt van links naar rechts- maakt wel dat het bijna niet in het Westelijk deel van de stad kan zijn; als het de zonzijde van de straat betreft -zoals Martin Snuverink opmerkte-.
Zaterdag 7-4-2007 23:02:11
|
Martin Snuverink (Voorburg): De straat heeft geen bomen en is niet breed. De weerspiegeling in de ruiten wijst op bebouwing aan de overzijde, wat logisch is. Ik zie slechts één markies, maar verdere zonwering ontbreekt; toch neem ik aan dat er wel eens zon op de gevel staat.
De huizen zijn waarschijnlijk gebouwd tussen 1910 en 1920. Dit betekent dat het nauwelijks in Oud-West (omgeving Jacob van Lennepkade) kan zijn, want dat is ouder. Delen van Oost (Indische Buurt) maken meer kans. Staatsliedenbuurt kan misschien ook.
Donderdag 5-4-2007 00:58:53
|
Dennis de Waart (Heemskerk): Het is goed dat de site zo nu en dan een bescheiden glimlach op mijn gezicht kan toveren. De huidige huisnummering van Amsterdam, die al van 1875 stamt, loopt in alle straten oneven op van links naar rechts, en even op van rechts naar links. ( Een heel enkele uitzondering daargelaten ). Om de nummering van 1875 niet te verstoren, ( wat tot een vernummeringsramp zou leiden ), krijgt nieuwbouw met meer huisnummers dan het oude enkele huisnummer nu de nummering 125 A, 125 B, 125 C, enz., in plaats van het afgebroken 125. Amsterdam is altijd duidelijk, dus niet meerdere huisnummers bij één deur, maar 125 HS voor de begane grond, 125 - I voor de eerste etage, 125 - II voor de tweede etage, enz. Ik vind dat de dienst Publieke Werken dat indertijd mooi heeft gedaan.
Woensdag 4-4-2007 13:18:55
|
bart van leeuwen (Den Haag): Ik denk nog steeds eerder West dan Oost. Zou in geval van Oost de nummering niet andersom geweest zijn? Uit de schaduwwerking haal ik echter niet veel aanwijzingen of het noord, oost, zuid of west is.
Het zijn op zijn minst 3 architectonische eenheden, wat een redelijk grootschalig project is voor die tijd. De versieringen van de lateien boven de deuren zou ook nog terug te vinden moeten kunnen zijn.
Maar goed, ik ben nog een amateur speurder in dezen.
Woensdag 4-4-2007 12:38:42
|
Ron Meulensteen (Amsterdam): De Overtoom is het zeker niet. Daar is de bebouwing aan de oneven zijde te oud, en aan de even zijde staan idd dit soort huizen maar zijn het net niet. In de omgeving van het J.J. Cremerplein is het (hoogstwaarschijnlijk) ook niet. Oud-west sluit ik zeker niet uit maar andere mogelijkheid is nog dat het in Oost is (zie bijv zoekplaatje 637), maar daar ben ik in het geheel niet bekend.
Maandag 2-4-2007 22:10:23
|
Bart van Leeuwen (Den Haag): Zoekplaatje 699 kwam mij ook al bekend voor, heb jarenlang daar mogen werken in die buurt. Foto 700 plaats ik in Oud West ten Zuiden van de Van Lennepkade, maar nog niet de plek kunnen terugvinden. De 1 steens diepe negge is voor mij de beste aanwijzing om het in die hoek van de stad te zoeken. Aan de Overtoom staan dit soort panden met vierkante stenen dakkapellen, maar met andere voordeuren. Ik zal mijn ogen eens de kost geven.....
Maandag 2-4-2007 13:37:30
|
Jan Dekker (Haarlem): Dennis, je moet zelf al begrepen hebben dat dit Amsterdam moet zijn. De grote vraag is natuurlijk wáár dan precies!? Vooralsnog heb ik zelf geen idee.
Maandag 2-4-2007 08:53:00
|
Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken
|