Inzender: Arnold Tak    

Gegevens: Een militaire colonne in een stad. Links is een ovaal huisnummerbordje met 193 of 493 aangebracht op een proeflokaal. Op de gevel is geschilderd dat men telefoon heeft. De linker gevelwand is iets langer dan de rechter waar een gaper lijkt te hangen. Op de achtergrond bomen. Daar lijkt de linkergevelwand aan het eind naar links af te buigen. Tijdens mobilsatie eerste wereldoorlog?

Datering: 1916 ?   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 april 2007


 Reacties op Zoekplaatje 692 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Rotterdam

Rood (Dirksland): De uniformen zijn van voor 1912, in 1912 kreeg e landmacht grijsgroene uniformen
Donderdag 9-9-2010 20:33:48Martin Snuverink (Voorburg): Toch Rotterdam! Fantastisch gevonden, Dik!
Ik was bezig te bekijken of dit om allerlei redenen de Oosterstraat in Groningen was. Dit hoeft dus niet meer.
De bewijsfoto's van het GAR zijn PBK 2224 en PBK 2225.

Zaterdag 7-4-2007 17:54:01Arnold Tak (Waddinxveen): Dik, wat een vondst !!!!! Het gekke is dat ik deze foto ook rond dit punt heb laten cirkelen, maar het kwartje viel toen niet. Ik heb met de kaart in mijn handen een tijdlang voor de plattegrond van Rotjeknor gestaan, maar kon hem destijds nergens passend leggen over het stratenplan. Hiermee overtref je een aantal Rotterdam-kenners (nou ja, dat vinden ze van zichzelf). Ik ben je heel erg dankbaar en ga nu lekker deze opname inpassen in de andere opnames die ik van dit gebied heb. Fijne Paadagen.

Zaterdag 7-4-2007 17:43:30d.kralt (meppel): Deze foto is toch in Roterdam gemaakt. (dat zal Arnold wel plezier doen.) Het is de Goudse Rijweg. Een bewijsfoto heb ik naar de redactie gezonden. U kunt natuurlijk ook kijken in de beeldbank van Rotterdam. Ik heb echter geen directe link kunnen maken.Foto ingezonden door Dik Kralt - red.

Zaterdag 7-4-2007 16:19:44Ingrid Evers (Maastricht): Het zou ook te maken kunnen hebben met eventuele manoeuvres, zoals die ook in Zuid-Limburg werden gehouden in het begin van de twintigste eeuw. Maar daar speelt dit tafereel beslist niet.
Zaterdag 7-4-2007 00:31:09Martin Snuverink (Voorburg): Op http://wieweetwaar.photosite.com/OpnaarOplossing/mlitaire_colonne.html
was bij deze foto ook nog vermeld: “ovale huisnummerbordjes”. Dit betekent dat het Rotterdam, Schiedam, Tilburg of Groningen is. Rotterdam en Schiedam zijn een dood spoor. De lantaarnpaal rechts kan Tilburgs zijn; reden om nu eerst in Tilburg te zoeken.
Website: http://wieweetwaar.photosite.com/OpnaarOplossing/mlitaire_colonne.html
Donderdag 5-4-2007 14:54:12H de Haas. (Den Haag): Dit lijkt mij toch wel een bijzondere gebeurtenis, een gewone marsorde met zoveel publiek langs de kant lijkt mij niet waarschijnlijk.
Woensdag 4-4-2007 00:32:25Hermine Dekkers (Zwijndrecht): Het hoeft niet tijdens mobilisatie te zijn. In een dagboek dat mijn grootvader bijhield in 1901 van het verblijf in kamp Oldenbroek, beschrijft hij hoe ze de avond van te voren naar de kazerne in Utrecht gaan en de volgende dag vanuit de kazerne in marsorde naar het station lopen, achter de muziek aan. Ik maak daaruit op dat het in ieder geval in Utrecht een gewoon stadsbeeld kan zijn geweest.
Maandag 2-4-2007 08:12:03  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):