Inzender: R. van den Aakster    

Gegevens: Een als ansichtkaart uitgevoerde foto van een winkel woonhuis. In iedergeval vrijstaand en aan de rechterkant grenzend aan een smeed / gietijzeren hek op een gemetselde onderkant. Op het rechter bovenraam van de winkel reclame van Van Houten cacao. Boven de deur een onleesbaar vierkant huisnummer. De raamdorpels lijken mij van geglazuurde steen.

Datering: 1920 ?   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 maart 2007


 Reacties op Zoekplaatje 682 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Hazerswoude

J. Bij de Vaate (Benthuizen): Om precies te zijn: Dit is de kruidenierswinkel van de familie Hoogerdijk, die tot de tweede helft van de jaren '60 aan de Dorpsstraat stond. Daarna is dit pand gesloopt om ruimte te maken voor de tractoren showroom van de fa. Voets. Op de voorgrond rechts is nog net het statige hek te zien van de boerderij van de fam. van Dorp. De verzender van deze ansicht woonde iets meer westelijk aan de overzijde op dit gedeelte van de Dorpsstraat, nl. de smederij van Bas de Vogel.
Maandag 23-4-2007 00:19:24Ruud v.d.Aakster (Heiloo): Het ziet er goed uit, ik denk dat deze opgelost is.
Heel knap gevonden, gefeliciteerd.
Zondag 15-4-2007 09:50:29Rik de Wit (Koudekerk aan den Rijn): Sorry, het vorige bericht was onnodig. In mijn eigen verzameling komt n.b. nog een kaart voor met het zelfde pand er op! De kaart is dus met zekerheid in Hazerswoude-dorp, aan het Westeinde. (zie bijgaande link. het pand staat nu links op de kaart. eventueel zelf opslaan en wat uitvergroten)
Website: http://home.hccnet.nl/rik.wit/images/westeinde.jpg
Zaterdag 14-4-2007 23:20:26Rik de Wit (Koudekerk aan den Rijn): Deze kaart zit ook in mijn verzameling. Vermoedelijk Hazerswoude-dorp. Echter nimmer zekerheid daarover verkregen, ook niet achteraan gegaan. De kaart is verzonden aan den jongej. J. Peterman, Smederij Benthuizen en de als afzender staat er op: Westeinde Smederij Hazerswoude. Dus geen zekerheid natuurlijk!
Zaterdag 14-4-2007 22:11:00Fred Stam (Haarlem): vlg mij is het gewoon Waalformaat met een gebruikelijke lengte van 22 cm
Tussen de ankers zitten er 4 dus 88 cm excl stootvoeg en dat komt ongeveer overeen met de breedte van de deur wat wel weer normaal is in huizen van eind 19e en begin 19e eeuw. Dit geschreven hebbende bedenk ik me dat het ons geen steek verder brengt waar dit plaatje gemaakt is. hoogstens de afdekking van de pijp zou kunnen wijzen op noordelijker provincies
Maandag 26-3-2007 23:21:19Martin Snuverink (Voorburg): Zou ik niet in de kop van NH zoeken. Eerder Groene Hart, streekdorpen, bijv. Bleiswijk.
Het huis staat waarschijnlijk in de hoofd- of dorpsstraat, aan de oostzijde. Of de voorgevel is gebouwd van kleinere bakstenen (gele ijsselsteentjes of rode rijnsteentjes) kan ik niet goed beoordelen. De T-ramen duiden op 19e-eeuwse bouw. Het grote venster boven de winkel is mogelijk van later datum. Het hek rechts lijkt mede gezien de rode beuk van een notabelenhuis te zijn.

Dinsdag 6-3-2007 17:42:24Norman Visser (Leeuwarden): Doet me Noord-Hollands aan. De Zaanstreken misschien?
Dinsdag 6-3-2007 02:12:44  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):