Eigenaar: Haags Gemeentearchief   

Gegevens: Veemarkt met schapen. Foto: Haagsch Illustratie- en Persbureau. Geen Den Haag, geen Amsterdam. opschrift rechts: ‘Vette schapen’

Datering: ± 1930   Formaat: 11 x 16 cm     Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 13 december 2000


 Reacties op Zoekplaatje 61 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Rotterdam

Wido La Heij (Leiden): Inderdaad: de veemarkt aan de boezemsingel in Rotterdam. Op de foto van de
koninginnekerk (aan de boezemstraat) die te vinden is op de site http://www.rotterdammers.nl/buurten/koninginne.htm
is het karakteristieke pand met torentje links boven te zien.
Dinsdag 28-1-2003 11:51:03Haags Gemeentearchief: Ik heb de heer Voet een fotokopie gestuurd. Hij heeft daaruit geconcludeerd dat dit Rotterdam is. De huizen staan aan de Boezemsingel.
6 januari 2001H.A. Voet (Capelle a.d. IJssel): Deze foto zou Rotterdam kunnen zijn. Van het rechtergedeelte van de huizen bezit ik een fotokaart. Om absolute zekerheid te hebben, moet ik een betere afdruk zien.
3 januari 2001Hans Casteleijn (Nootdorp): Hoogstwaarschijnlijk is dit de veemarkt in Rotterdam met het zicht op de Hugo de Grootstraat. Het tweede pand van links is dan waarschijnlijk de Jamin-fabriek. Het kan ook nog zijn dat dit niet het zicht op de Hugo de Grootstraat is, maar op de Vondelweg. Gezien de bouwhoogte -die standaard lijkt- kan het nauwelijks anders dan Amsterdam of Rotterdam zijn.
14 december 2000Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.