Eigenaar: Lem      

Gegevens: Een opgeplakte Alnuminefoto. Op achterzijde foto staat vermeld: Maastricht, Bouillonstraat later verbouwd voor kantoor Planelogische Dienst. (Dit is een latere toevoeging, de Prov. Planelogische Dienst vestigde zich rond 1960 aan de Bouillonstraat). Verder staat er nog: Huis waar kinderen voorstaan hebben destijds mijn ouders bewoond thans postkantoor. Handtekening A J J Schmal (?). Bestudering van de foto wijst uit dat dit niet de Bouillonstraat is en zelfs geen straat in Maastricht.

Datering: ???? ?   Formaat: 9,8 x 13,7 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 november 2006


 Reacties op Zoekplaatje 644 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Axel

Peter Leijnse (Leiden): Datering is 1900 of daarvoor. Daarna is het perceel links op de foto in gebruik genomen als postkantoor en minstens tweemaal ingrijpend verbouwd.
Donderdag 2-11-2006 19:51:22Peter Leijnse (Leiden (vroeger Axel)): Dit is de Noordstraat in Axel. We kijken naar het noorden vanaf de ter hoogte van de Kerkstraat. Links het voormalige postkantoor, thans streekmuseum. Rechts (met wagenwielen) de smederij van Schieman. Zie o.a. beeldbank van Zeeuwse Bibliotheek (zoeken Axel Noordstraat). Jongetje middenop de foto heeft typisch Axelse klederdracht, vrouw die naar ons toe komt lopen rechts van het midden waarschijnlijk ook, maar foto is te onduidelijk.
Woensdag 1-11-2006 11:57:28  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):