Inzender: Dennis de Waart    

Gegevens: Niet gelopen fotokaart van grootsteedse straat met panden van vier bouwlagen waarop kapverdieping, voorzien van kleine balkons. Huisnummers 19 - 29, van links naar rechts. Hijsbalken.

Datering: 1915 ?   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 oktober 2006


 Reacties op Zoekplaatje 637 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Amsterdam

Ron Meulensteen (Amsterdam): Nou Dennis, dat je het zelf vindt is inderdaad curieus. Maar het zp is toch maar mooi opgelost!
Woensdag 4-10-2006 13:42:03Dennis de Waart (Heemskerk): Martin, mijn dank voor je compliment. Opeens is het dan, al dan niet per toeval, toch gevonden, terwijl deze fotokaart al twee jaar op de plank op een oplossing lag te wachten..... Het grote probleem is, ( was ), dat de beeldbank van het GAA talloze hiaten laat zien waar het gevelwanden betreft. Als men niet in Amsterdam zelf woont is het bij het stuiten op een dergelijk hiaat vaak moeilijk om de juiste vermoede locatie te achterhalen. Nu was dit bij dit zoekplaatje niet het geval, maar meer dan eens gaat deze vlieger wel op. ( Zie ex - zoekplaatje 628 van de Stadionweg ). Hopelijk gaat Funda meer en meer deze taak overnemen en komen wij dankzij Funda tot meer oplossingen van zoekplaatjes uit een stedelijke omgeving.
Dinsdag 3-10-2006 22:56:26Martin Snuverink (Voorburg): Dennis, je bent me voor geweest. Ik was net van plan vanavond eens rustig in de Indische Buurt in Oost te gaan zoeken op de beeldbank van Amsterdam, maar dat is nu niet meer nodig. Op je vraag waar je moet beginnen, zeg ik dat je moet beginnen waar een ander is geeindigd (soort Cruijffiaans). En dat heb je dus prima gedaan. Ikzelf vond die buurt logisch. Ik ben absoluut geen Amsterdam-kenner, maar raak er door zoekplaatjes wel steeds bekender.
Dinsdag 3-10-2006 21:57:57Dennis de Waart (Heemskerk): Het is echt ongelooflijk curieus, maar ik heb het zelf net gevonden. Het betreft de Tweede Atjehstraat 19 - 29, ( v.l.n.r. ), te Amsterdam in de Indische Buurt in Oost. Zie beeldbank gemeentearchief Amsterdam, vrij zoeken op Tweede Atjehstraat. Imagetypenummers: 010122035459, 010122035461, en 010122035463. Ondanks mijn oplossing blijf ik het een lastig op te lossen zoekplaatje vinden, waar moet je immers beginnen?
Dinsdag 3-10-2006 20:46:41Ron Meulensteen (Amsterdam): Hoewel alle kenmerken (brede woningen, geglazuurde stenen, balkons, trappenhuis aan de voorkant, ventilatieroosters enzo meer) er op wijzen dat het Oud-West is ben ik er bijna zeker van dat het niet in Oud-West is. Een regenachtig rondje op de fiets door alle mogelijke straten leverde niets op. Zo goed als zeker is dat het niet ten zuiden van de Kinkerstraat is. Tenzij het een aantal huizen betreft dat gesloopt is, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk.
Dinsdag 3-10-2006 00:03:43Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): En omgeving Albert Cuijp, gemeentearchief, Amstel? Eric Swierstra, pak even de fiets!
Maandag 2-10-2006 20:14:45Ron Meulensteen (Amsterdam): Mijn eerste reactie is dat het wel eens het Bilderdijkpark zou kunnen zijn. Omgeving Jacob van Lennepkade zoals Martin Snuverink aandraagt is ook heel goed mogelijk. Er zijn heel veel straten die zo uitzien. En zo makkelijk als het lijkt is het volgens mij niet. Begin 20e eeuw zijn er enorm veel huizen gebouwd in Amsterdam.
Maandag 2-10-2006 10:05:40Martin Snuverink (Voorburg): Deze bouw is, ook voor Amsterdam, bijzonder. Wat is er namelijk aan de hand? Verschillende panden zijn breder dan gebruikelijk en dus minder algemeen dan Dennis doet voorkomen. Als het ware is de voordeurenpartij naast het huis (3 ramen) gebouwd. Daarboven zit dus op elke etage nog een 4e raam, wat de huizen voor Amsterdamse begrippen breed maakt. De zoeker zou met deze bijzonderheden rekening moeten houden.
Ik zou deze huizen niet in De Pijp zoeken, maar eerder in de omgeving van de Jacob van Lennepkade en Kinkerstraat. Maar in Oost kan ook.
Amsterdammers, ken uw stad!
Maandag 2-10-2006 00:30:14Dennis de Waart (Heemskerk): Er zijn zeer veel straten in onze hoofdstad met dergelijke eentonige balkonnetjesbouw. Een lastig zoekplaatje. Gelukkig zijn de huisnummers leesbaar. Laat ik een schot voor de boeg geven: ergens in West of Oost, maar de exacte bewijsbare locatie, daar wringt zich de schoen. Ik heb veel vertrouwen in onze medespeurders die in onze hoofdstad woonachtig zijn en er misschien eens op de fiets of benenwagen op uit zouden kunnen gaan.
Zondag 1-10-2006 22:03:26Martin Snuverink (Voorburg): Dennis moet niet flauw doen. Dit is natuurlijk niet zomaar een grootscheepse straat, maar kan vanzelfsprekend alleen maar Amsterdam zijn, al staat dit puur academisch-wetenschappelijk gezien niet tevoren vast. Een Amsterdams zoekplaatje dus. Er is geen enkele reden om andere plaatsen voor mogelijk te houden.
Dit moet voor een Amsterdam-kenner zeer gemakkelijk zijn op te lossen.
Zondag 1-10-2006 21:42:14  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):