Inzender: H.A. Voet     Te koop? ja   prijs: € 34,00

Gegevens: Winkelpanden aan weerszijden van een smalle, iets hellende straat. Links ‘Kachels, fornuizen, rijwielen’, ernaast ‘Landbouwwerktuigen’. Rechts: ‘Koek- en Banketbakkerij Allemansgading’ en H. Faber ‘Bedden, veeren, dekens, manufacturen’. Veel kelderluiken! Foto: Snel-Fotografie "Davo", Nieuwstraat 28, Deventer

Datering: ± 1910   Formaat: 9 x 14 cm     Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 10 december 2000


 Reacties op Zoekplaatje 58 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Doetinchem

meffert (doesburg): De zaak van Kobussen werd later overgenomen dooor Mol. Het pand heette ook wel:"de witte olifant". Op de foto is die olifant nog duidelijk te zien. Uit die kelderluiken dreven de fijnste geuren naar buiten en als jongens stonden we daar urenlang. b.m.
Maandag 23-9-2002 12:18:46meffert (doesburg): M.H.
Toevallig viel mijn oog op de foto no.58. Deze is gemaakt in Doetinchem op de hoek Hamburgerstraat en Korte Hezenstraat. De ijzerzaak was van Willemsen, die er gevestigd was tot aan de bevrijding en toen verwoest is. Allemansgading was van Kobussen , die zijn Doetinchemsche Moppen verzond tot in Oost Indie toe.Ook verwooest. Hopende U hiermee geinformeerd te hebben , verblijf ik met vriendelijke groet, B.Meffert.
Donderdag 19-9-2002 19:56:42Remco Dorr (Denneweg Den Haag): Dit is naar mijn mening niet de DENNEWEG ook niet honderd jaar geleden.Het hoekhuis op de foto heeft een ingang aan de hoofdstraat (DENNEWEG)het pand aan de Haagse Denneweg heeft een ingang aan de Hooistraat.
Fri Feb 22 16:52:52 2002Haags Gemeentearchief (): Helaas kan ik het niet eens zijn met de suggestie Denneweg hoek Maliestraat. De huizen op dat punt hebben een verdieping meer. Een prentbriefkaart van rond 1900 laat zien dat het hoekpand met de rijwielhandel toen al een verdieping hoger was dan het op de foto afgebeelde. Er zijn overigens meer verschillen.
Website: http://www.gemeentearchief.denhaag.nl
Thu Sep 27 13:53:16 2001F. Grobben (Pijnacket): Volgens mij heeft de heer Groen gelijk. Op de foto is ook de rijwielhandel te zien. Volgens mij is de rijwielhandel daar nog steed saanwezig, doch zit niet meer op de hoek, maar één pand er naast.
Thu Sep 27 13:39:09 2001Voet (Capelle a/d IJssel): Op mijn mail kreeg ik de volgende reactie:Sorry maar ik kom er niet door via het archief.Ik krijg een melding dat hij de server niet kan vinden, dus doe ik het op deze mannier maar. Volgens mij is dit de Denneweg hoek Hooistraat in Den Haag. Vanaf het Lange Voorhout voorbij de Vos in Tuinstraat waar de Denneweg breed is dan loop je zo tegen dit pand aan. Het is inderdaad een ligt hellende straat maar in het gedeelte waar de foto is genomen is het verkeerd twee richtingen met aan beide zijde een stoep niet al te breed. De rest van de Denneweg is 1 richting voor het verkeer maar wel vrij breed. En het is een leuke winkelstraat met antiekwinkeltjes cafés en restaurants. Als je hier rechts af gaat loop je naar het Malieveld en loop je rechtdoor dan loopt de Denneweg over naar de Frederikstraat. Z´n jaar of 20 geleden zat er daar op de hoek een rijwielhandel of het nu nog zo is weet ik niet hoor ik ben ook al weer een tijdje weg uit Den Haag. Met op de andere hoek een restaurant en daar naast een bakker en een antiekwinkeltje. De rijwielhandel was wel veel groter omdat het pand er naast er bij was getrokken. Deze foto is volgens mij genomen vanaf de Kazernestraat hoek vos in tuinstraat. Ik hoop dat ik u heb kunnen overtuigen dat het Den Haag is de panden staan er nog het is wel veranderd. Met vriendelijke groet M. Groen.
Thu Sep 20 12:31:54 2001A. Gerrets (Almere): Deze foto zou gemaakt kunnen zijn in Steenwijk op de markt. Op de hoek van de markt zit nog steeds een bakkerij.
Sat Mar 17 18:33:57 2001René Berends (Deventer): Je zou verwachten dat het plaatje in Deventer gesitueerd zou zijn. De fotograaf is bekend, als een Deventer fotograaf. 'Davo' is ook een typisch Deventer naam. We hebben hier een Davo- haardenfabriek, Davo-brouwerij, etc. gehad. Ook de naam van de Koek- en Banketbakkerij 'De allemansgading' is ook in Deventer bekend. Deventer koek werd van diverse bakkerijen wel aangeduid als 'de gekroonde allemansgading'. Toch is de foto niet in Deventer genomen. Als jarenlange verzamelaar van prentbriefkaarten van Deventer heb ik een goed beeld van wat er in de stad te zien was. Deze winkelpanden zijn echter niet bekend, helaas.
19 januari 2001Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.