Inzender: Dennis de Waart    

Gegevens: Niet gelopen fotokaart van voorname panden met balkons en stoepen. Opvallende met hardstenen platen bedekte voortuintjes, die met smeedijzeren hekwerk zijn afgescheiden van de straat. Ovale niet leesbare huisnummerbordjes. Door Rotterdam specialisten niet meteen herkend als zijnde Rotterdam. Punaisegaatjes midden boven en rechtsonder en scheurtje rechtsonder.

Datering: 1915 ?   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 juni 2006


 Reacties op Zoekplaatje 597 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Rotterdam

Dennis de Waart (Heemskerk): Wim en Martin: mijn felicitaties en complimenten! De Walenburgerweg in Rotterdam. Knap gevonden. Hier laten de Haagse speurders zich ook wat Rotterdam betreft van hun beste kant zien. Klasse.
Zondag 10-9-2006 13:06:39Martin Snuverink (Voorburg): Gaaf gevonden, Wim! En de panden zijn er zowaar nog steeds, zelfs inclusief smeedijzeren hekwerk en voortuintjes. Toch is het bedenkelijk dat de casuistiek leert dat Haagse speurders beter in Rotterdam de weg lijken te kunnen vinden dan Rotterdamse. Els van den Bent en Rene Spork, doe er wat aan!
Funda.nl wordt voor nog bestaande situaties langzamerhand een steeds belangrijker hulpmiddel, naarmate buurtfoto's verder worden ingevuld.
Zondag 10-9-2006 11:32:42Wim de Koning Gans (Den Haag): Bij het nalopen in Funda van de door Martin op 3 augustus genoemde Rotterdamse straten was het raak (bravo Martin!): Walenburgerweg 45 B Rotterdam, buurtfoto's, loepje in het verlengde van het water, naast 'GER-'. De beginstand is direct goed, links het balkon dat op het zoekplaatje ook links staat.
Website: http://www.funda.nl
Zondag 10-9-2006 10:34:02dick zweers (bergeijk): Ter bevestiging van de argumenten van Martin zeg ik ook Rotterdam (?)
Donderdag 24-8-2006 10:21:10Dennis de Waart (Heemskerk): Voordat ik dit zoekplaatje naar zoekplaatjes.nl instuurde heb ik Harm Renkema ook naar deze opname laten kijken. Hij vertelde mij dat hij het niet in Groningen stad kon vinden.
Zondag 13-8-2006 21:51:53Martin Snuverink (Voorburg): Groningen, Kraneweg?
Nu er geen concrete respons uit Rotterdam komt, is er reden om ook elders te zoeken. Ovale huisnummerbordjes kwamen behalve in Rotterdam voor in Schiedam, Tilburg en Groningen. Gezien de aard van de bouw is er reden om in Groningen te kijken. Iemand suggereerde te kijken naar de Kraneweg in Groningen, waar zulke stoepen met hekjes en zulke huizen zouden voorkomen. Dit zou dan aan de oneven (noord) zijde moeten zijn.
Ik heb geen bewijsbeeldmateriaal kunnen vinden.
Wie kan hierover iets zeggen? Harm Renkema?
Zaterdag 5-8-2006 17:43:17Martin Snuverink (Voorburg): Marco en andere Rotterdammers, als je toch in R'dam gaat zoeken, kijk dan ook eens in de omgeving van de Provenierssingel, Spoorsingel en Walenburgerweg.
Donderdag 3-8-2006 14:30:47Marco Valkenburg (Rotterdam): Kralingen is het voor 99% niet, ik zal me eens gaan ori๋nteren op Rotterdam - West.

Misschien omgeving Parkkade??
Woensdag 2-8-2006 12:39:14Martin Snuverink (Voorburg): Toe, kom op Rotterdammers. Ik ben daar niet zo bekend. Deze panden moeten toch nog bestaan, al of niet sterk verbouwd.
Omgeving Heemraadssingel? Niet Schiedam, waarschijnlijk niet Kralingen.
Dinsdag 13-6-2006 23:42:18Martin Snuverink (Voorburg): Ondanks de mening van Rotterdam-specialisten, zou ik dit in de eerste plaats toch in Rotterdam zoeken, meer nog vanwege het karakter van de gebouwen dan vanwege de ovale huisnummerbordjes.
Mathenesserlaan en omgeving? Kralingen?
Donderdag 1-6-2006 12:21:52  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord ้้n in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):