Inzender: Ingrid Evers    

Gegevens:

Winkelstraat in stedelijke omgeving. Rechts voor de Firma W. van Dam, volgens reclame op de zijgevel in ‘Huishoudelijke artikelen, tuinmeubelen, speelgoed en feestartikelen’. Uithangbord voorgevel vermeldt ‘Sola’. Navolgend een straatje of inham. Het bordje op het tweede pand vermeldt geen straatnaam, maar ‘ORCON’ en daaronder – beter zichtbaar: ‘vakkleding’. Dit tweede huis valt op door het art nouveau-achtige inpandige balkon op de eerste verdieping en een uithangbord ‘Lego’. Het uithangbord bij het derde pand vermeldt o.m. ‘… Supralux’. De rest van deze woordrijke gevelwand is onleesbaar. Linksonder lijkt de straat zich te verbreden naar bv. een marktplein. In het wegdek een tijdelijke buizenconstructie van flinke doorsnede, met een verbinding naar de ondergrond: rioleringsprobleem? waterleidingschade? De naam Van Dam verwijst mogelijk naar Noord-Brabant.

Datering: 1960 ?   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 juni 2006 Reacties op Zoekplaatje 592 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Boskoop

miny jansen emond (huissen ): klopt ik heb er in de jaren 60 gewerkt en heb daar in het ,,,klasje gezeten,,, dat was dat jaar daarvoor begonnen kon een meisje toch een voc diploma halen (als je dat nu verteld weet niemand meer wat dat is)4 dagen werken 2 dagen naar school 14 gulden per week en dat was voor een meisje een goed loon ik heb er altijd wel prettig gewerkt

Zondag 23-6-2013 19:38:42H de Haas. (Den Haag.): Klopt, dat Sola neonbakje komt mij ook zeer bekend voor, dat heb ik zelf geplaatst!

Groetjes Hans.
Vrijdag 2-6-2006 00:52:56Theo van Gijlswijk (De Zilk): Klopt, en Gouwestraat nr. 10 staat te koop voor de liefhebber.
Zie http://www.funda.nl/koop/
Website: http://www.funda.nl/koop/
Vrijdag 2-6-2006 00:06:56d.kralt (meppel): Dit is de Gouwestraat in Boskoop, een foto hiervan heb ik naar de redactie gezonden.Foto ingezonden door D. Kralt - red.

Donderdag 1-6-2006 20:24:01Dennis de Waart (Heemskerk): Kan het helemaal met Ruud eens zijn, zat ook al te denken: wat staan die letters raar op die gevel, is dat niet op de kaart geprint?
Donderdag 1-6-2006 20:17:09Ruud van den aakster. (heiloo): Martin,laat je niet misleiden door de reclame op de zijgevel.
Die is duidelijk op de foto geprint.
Het is natuurlijk onzin om zwarte letters op een donkere stenen gevel te schilderen.
Het was in de jaren 50 en 60 gewoon om dit soort kaarten te laten drukken als reclame object.
Staat er geen uitgever of drukker achterop?
Donderdag 1-6-2006 20:03:16Martin Snuverink (Voorburg): De foto is genomen vanaf ca 4,5 m hoogte. Heeft iemand enig idee over de positie van de fotograaf? De in het oog springende reclame op de bezonde zijgevel lijkt gericht op een open ruimte. Een viaduct?
Voorbij de geparkeerde auto (Opel rekord 1959?) staat een bord "U nadert voorangsweg", wat betekent dat de straat uitkomt op een belangrijkere of drukkere straat.
Het bord met "Orcon" verwijst m.i. eerder op een verkooppunt dan op een confectie-atelier.
De naam Van Dam is beslist niet zo Noord-Brabants, maar komt het meest voor in de grote steden, ZH, NH, Ut en Gld. De naam geeft eigenlijk geen bruikbare richting. Van Dam is een flink warenhuis met ook op de verdieping winkelruimte.
De sfeer doet me wel Oost-Nederlands aan.


Donderdag 1-6-2006 17:37:51Leo R. (Utrecht): "De naam Orcon heeft haar oorsprong in Zutphen. Aan de Waterstraat aldaar begonnen in 1913 de broers Gerrit en Bob Ordelman, Ordelman Confectie. (...)

Het voormalig atelier van Orcon aan de Atjehstraat, te Doetinchem

In 1977 betrok Orcon de huidige vestiging aan de Gildenstraat 25 te Doetinchem. Hierdoor werden produktie, magazijn en kantoor op één plaats verenigd. Voorheen was dit verdeeld over Doetinchem, Hengelo Gld., Eerbeek en Zutphen. "

Website: http://www.faithful.nl/faithful/main_ff_07.htm
Donderdag 1-6-2006 14:37:59Irene (Culemborg): Orcon vakkleding was indertijd in Zutphen gevestigd aan de Waterstraat.
Donderdag 1-6-2006 12:42:47  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):