Inzender: Arnold Tak     Te koop of te ruil? niet te ruil, niet te koop

Gegevens: Een paard en wagen trekken veel bekijks. Op de winkelruit links staat margarine (kruidenier?). In het midden een poortje waarvan de deur is omlijst met fraai bewerkt natuursteen en aan het hoge pand rechts valt het engelenkopje boven de ingang op.

Datering: 1905   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 juni 2006


 Reacties op Zoekplaatje 590 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Dordrecht

Rob (Wouw): Het is de singel 78 in Dordrecht.
Grenzend aan het Merwesteinpark.
Ik werk er nu.
Woensdag 21-5-2008 10:46:23Redactie Zoekplaatjes (Scheveningen): Onderstaande foto werd als bewijs ingezonden door H.W. Wendt.

Bert Scheijgrond,
Redacteur ZoekplaatjesVrijdag 25-8-2006 09:55:27Arnold Tak (Waddinxveen): Dick (voor het aanslingeren), Hans (voor de bijna niet te missen voorzet) en Theo voor het scoren ... mijn hartelijke dank. Een fantastisch en snel staaltje samenwerking. Wat mooi gaat dat met Funda en dat ronddraaien.
In alle bescheidenheid, deze kaart en nog meer van dit soort is te vinden op mijn site (gelinkt aan ZP) www.wieweetwaar.photosite.com Ook daar bent u natuurlijk hartelijk welkom.
Donderdag 24-8-2006 18:24:45Theo van Gijlswijk (De Zilk): De spijker op z'n kop geslagen door H.Wendt.
Het is villa Soekasari aan de Singel 78 in Dordrecht.
Op http://www.funda.nl/koop/ is het bewijs te vinden.
Singel 71 staat te koop, dit huis staat aan de overkant van nr.78.
Ga naar de buurtfoto's en draai rond. Het gebouw met de glasbak op de parkeerstrook en de rode brievenbus is ons ZP.
Wanneer je de buurtfoto's net boven de pin van Singel 71 aanklikt zie je dit gebouw van de andere zijkant. Het poortje met de fraaie omlijsting is inmiddels verdwenen.

Website: http://www.funda.nl/koop/
Donderdag 24-8-2006 18:07:12Theo van Gijlswijk (De Zilk): Op http://www.bonas.nl/ staan onderstaande gegevens van villa Soekasari aan de Singel 78 te Dordrecht. De bijhorende foto toont de achterzijde van de villa grenzend aan volgens mij park Merwesteijn.
Kan met deze gegevens en de foto niet beoordelen of dit het ZP is, ben benieuwd naar een foto van de voorkant.

Ga naar http://www.bonas.nl/ klik op archiwijzer, vul bij zoekwoord in Soekasari. Er is maar een treffer, klik op villa Soekasari, Dordrecht en in de rechterkolom verschijnen de volgende gegevens.

Naam: Villa Soekasari Dordrecht
Opdrachtgever: M.L.C. Staring
Uitgevoerd: ja
Bestaand: ja
Architecten: Muysken, C. 1899;
Adres: Singel 78, Dordrecht
Archiefgegevens: Oud Archief Dordrecht/Dordracum Illustratum, 1771a
Bijzonderheden: Deze vrijstaande villa is gebouwd als woonhuis in opdracht van de familie Staring. Tegenwoordig is het pand in gebruik als kantoor. Aan de voorzijde grenst het gebouw direct aan de straat. Het pand is vanuit de hoofdvorm rechthoekig en opgetrokken in baksteen afgewisseld met natuursteen en siermetselwerk. Het pand is opgebouwd uit een souterrain, twee bouwlagen en deze bevinden zich onder een schilddak.

Literatuur: - Nes, C. van, Jongere bouwkunst in de negentiende-eeuwse schil van Dordrecht, (1989)35-36Website: http://www.bonas.nl/
Donderdag 24-8-2006 17:43:38H.W.Wendt (Papendrecht): Ik denk dat dit Dordrecht is. Villa Soekasari aan de Singel. Ik ga nog op zoek naar meer bewijs
Donderdag 24-8-2006 14:19:48dick zweers (bergeijk): Ergens in Zuid-Holland? Afgaande op detials en karakter van het pand links in beeld.
Donderdag 24-8-2006 10:18:22  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):