Inzender: Arnold Tak    

Gegevens: Het terras van café-restaurant Jac. v. Hest met mensen op rotan of rietenstoeltjes, de heren met strohoeden. Het restaurant heeft een ovaal huisnummerbordje met daarop nummer 72. Op het uithangbord staat hotel café restaurant Jac.v.Hest bergplaats voor rijwielen. Ongelopen kaart.

Datering: 1925 ?   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 februari 2006


 Reacties op Zoekplaatje 549 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Tilburg

Martin Snuverink (Voorburg): Die Jeannet toch! Fantastisch, de manier waarop je mijn voorzet hebt ingekopt. Complimenten! Zelf heb ik er gezocht, maar kwam er niet uit via die beeldbank, hoewel ik ervan overtuigd was dat we het in deze omgeving in Tilburg moesten vinden. Ook de foto’s 777 en 778 van de Beeldbank Tilburg ondersteunen het bewijs.
Zaterdag 11-2-2006 21:19:35Theo van Gijlswijk (De Zilk): Of dit kan vraagt Jeanet bescheiden. Sterker nog het klopt. Zelfs het bordje hotel, café restaurant wat schuin op de gevel staat is op beide foto's te zien, evenals het bredere stuk muur tussen de twee rechter ramen, en de versieringen boven de raamkozijnen.
Prima speurwerk!!
Zaterdag 11-2-2006 15:04:54jeannet (leiden): Kan dit de heuvel zijn in Tilburg.Zie fotonr.10349 en fotonr.774 van beeldbank Tilburg.
Website: http://rhc.tilburg.nl/Beeldonline/index.htm
Zaterdag 11-2-2006 14:41:16Martin Snuverink (Voorburg): Tilburg had inderdaad ovale huisnummerbordjes. Voorbeelden zijn te vinden op http://rhc.tilburg.nl/Beeldonline/index.htm, Heuvelstraat, foto 24 (uiterst links 72) en foto 45 (nummer 2). Er zijn nog veel meer voorbeelden in deze collectie. Dit stemt hoopvol bij het zoeken in Tilburg. Het gaat duidelijk om een grotere stad. Nu nog de vraag of Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Berge op Zoom en Breda, waar de naam Van Hest ook voorkwam, ook ovale of ronde huisnummerbordjes hadden.
Welnu, in deze steden heb ik ze na het aftasten van de beeldbanken niet kunnen vinden. Dit stemt hoopvol dat we het in Tilburg moeten zoeken.
Gezien de zonstand ligt een W-O lopende straat (bijv. Poststraat, Tuinstraat, Heuvelstraat) het meest voor de hand, maar de oostzijde van een N-Z lopende straat is ook mogelijk. De Langestraat en in mindere mate de Stationsstraat zijn zulke straten.
In Tilburg is veel verwoest en afgebroken; dus alle kans dat dit pand er niet meer is. Het karakter van de panden past goed bij Tilburg.
Website: http://rhc.tilburg.nl/Beeldonline/index.htm
Donderdag 2-2-2006 23:18:01Arnold Tak (Waddinxveen): Graag ga ik in op de vraag van Martin over ovale huisnummerbordjes. Maar tegelijk doe ik een beroep op iedereen die dit leest, om zijn of haar kennis daaromtrent in te brengen.
Ikzelf weet niet beter dan dat dit type bordjes voorkwamen in Rotterdam, Schiedam en Groningen (Harm Renkema kan hier ook meer over melden), maar dat wil niet zeggen dat dit een volledige en complete opsomming is. Het is meer het gevolg van opgedane en toevallige ervaringen. Dus wie hierover meer te melden heeft....wat mij betreft heel graag!! Misschien zijn er ook steden onder de rivieren waar dit dus het geval was.
Achter de fietser zie ik op de rechter deurstijl ook nr. 72 en rechts, weliswaar vaag te lezen, nr. 74 vermoedelijk.
Donderdag 2-2-2006 17:55:17Erica (): Adresboek Tilburg 1922:
Hest, J. F. van, caféhouder, Hoefstraat 260.
Hest, J. C. J. van, caféhouder, Bosscheweg 1.
Hest-Wagenmakers, Wed. M. van, caféhoudster, Molenstraat 42.
Website: http://rhc.tilburg.nl/studiezaal/naderetoegangen/tb/1182_09.pdf
Woensdag 1-2-2006 19:08:01Hans Klomp (Den Haag): Is dit soms de Stationsstraat in Tilburg?
Woensdag 1-2-2006 18:36:03Martin Snuverink (Voorburg): De naam Jacob(us).... van Hest kwam voornamelijk voor in Noord-Brabant en vooral Tilburg. Arnold, bestonden er in Noord-Brabantse steden ook ovale huisnummerbordjes?
Woensdag 1-2-2006 18:15:08Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.