Inzender: Historisch Centrum Overijssel    

Gegevens: foto uit HEEMAF bestand. Laagspanningsmast met verlichtingsarmatuur in een dorp. Dit type armatuur is ook toegepast in Gemert, dus zou het daar ergens kunnen zijn.

Datering: 1921 ?   Formaat: 20 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 februari 2006


 Reacties op Zoekplaatje 548 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Gemert

Redactie Zoekplaatjes (Scheveningen): Op verzoek zond Ad Otten onderstaande scan als bewijs. Het onderschrift luidt: "Ansicht uit 1939 van Café Cambrinus. Jan van Berlo maakte hierbij de volgende tekst: 'Deze kiek is genomen op de eerste zondag van juli, Gemert kermis. Piet Ermers, de caféhouder van Cambrinus, had alleen maar obers met de kermis. Volgens het contract 'Gofilex-Ermers' kreeg Piet met de kermis de beschikking over de bioscoopzaal. Deze verhuurde hij dan aan Toontje de Pruis (Snijders) die de zaal voor die dagen inrichtte als danszaal. Om mijn misgelopen verdienste dan te compenseren zat ik dan in de kassa in de danszaal. De bioscoopstoelen waren er dan uiteraard uitgehaald. Donderdags na de kermis werden die weer geplaatst. ~ Jan Klumpers".

Bert Scheijgrond,
Redacteur ZoekplaatjesDonderdag 23-3-2006 20:11:06Martin Snuverink (Voorburg): Ad Otten, bedankt en complimenten dat je de hint van Theo van Gijlswijk en mij hebt nagetrokken en tot de oplossing bent gekomen. Of dit voldoende bewijs voor de oplossing is, is aan de redactie. Wat mij betreft is het vraagstuk hiermee opgelost.
Dinsdag 21-3-2006 20:48:35Ad Otten (Gemert): De foto is inderdaad gemaakt in Gemert. Het pand rechts met de klokgevel is het laatste huis van de Nieuwstraat. Na de elektrictriciteitspaal ga je rechtsaf de Molenstraat in, met een bocht naar links kom je in (het niet zichtbare) Haageijk. Het meest linkse huis aan de overkant van de straat, is Cafe Van Lieshout, later Cafe Cambrinus (van Ermers). Dat café staat met zijn voorgevel aan Haageijk, de zijgevel aan de Molenstraat. Het pand daarnaast is in 1929 door de café-eigenaar aangekocht en gesloopt voor de bouw van een bioscoop 'Cinema Moderne', na een aantal jaren omgedoopt in Bioscoop Luxor.
Maandag 20-3-2006 13:00:00Martin Snuverink (Voorburg): Als dit Gemert is, kijken we vermoedelijk de Molenstraat in van de driesprong bij de Nieuwstraat/ Haageijk. Hiervan heb ik geen beeldmateriaal kunnen vinden.
Ik heb de Heemkundekring Gemert aangeschreven.
In Veghel (Hoogstraat en bij het H. Hartmonument) kwamen andere lantaarnarmaturen aan elektriciteitspalen voor (zie qoop.nl).
Website: http://www.heemkundekringgemert.nl/
Donderdag 23-2-2006 02:05:54Theo van Gijlswijk (De Zilk): Een ding is zeker dat het verlichtingsarmatuur in Gemert is toegepast. Zie Zoekplaatje 410 en de link naar 'de Voorstraat' of op http://www.qoop.nl/ zoeken bij Gemert naar Ruijschenberghstraat en Nieuwstraat. Kan op internet in Gemert (nog) geen afbeelding vinden die deze situatie weergeeft. Kan me ook niet voorstellen dat dit armatuur exclusief voor Gemert is gemaakt, maar kom het (nog) niet tegen in andere Brabantse plaatsen. Voorlopig nog blijven doorzoeken in Brabant lijkt mij.

Website: http://www.devoorstraat.nl/collectie/gemert%20ruijsenscheberghstraat%20001.jpg
Woensdag 22-2-2006 15:57:15Marin Snuverink (Voorburg): Lijkt me inderdaad op de zandgronden van Noord-Brabant.
Zaterdag 4-2-2006 18:23:20Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.