Eigenaar: P. v.d. Steen      

Gegevens: Op de achterzijde staat 's-Gravenzande vermeld, maar de locatie is als zodanig niet herkend

Datering: 1900 ?   Formaat: 18 x 23 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 2 januari 2006


 Reacties op Zoekplaatje 541 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Wateringen

Martin Snuverink (Voorburg): Ter aanvulling:
De fotograaf stond in de Kerklaan en keek in de richting van de Herenstraat. De huizen aan het eind stonden aan de overzijde van de Wateringse Vaart, die gedempt is. Wat daar nu staat heet Pleinwand. Het hotel stond op de hoek van het Plein en de Heulweg. Het steegje vooraan rechts bestaat nog en heet "Achter het Plein".
Een overzicht van de andere kant van het Plein is te zien op de link. Daarop uiterst links is weer het overdekte terras van het hotel te zien en rechts ervan op de achtergrond het afgebroken huis, waarvan we op het zoekplaatje de zijkant zien.
Website: http://home.hetnet.nl/~ansichtkaart-westland/web-wateringen/wt-0208-p.jpg
Maandag 30-1-2006 13:44:58Martin Snuverink (Voorburg): Wij kijken hier naar het Plein in Wateringen. De vermelding 's-Gravenzande achterop de kaart bracht me op het idee om elders in het Westland te kijken, en toen was het gauw gevonden.
Aan het einde rechts zien we Hotel en Stalhouderij "'t Huis ten Hoek".
De link levert het bewijs.
Website: http://home.hetnet.nl/~ansichtkaart-westland/web-wateringen/wt-0038-p.jpg
Maandag 30-1-2006 00:23:10herman palm (arnhem): Volgens mij is de lantaarn van de betreffende galg afgevallen. Zo te zien zelfs letterlijk van zijn voetstuk.
Zondag 29-1-2006 22:58:00Martin Snuverink (Voorburg): Zoals ik het zie: de straat eindigt op een plein, waarschijnlijk de markt, van een plattelandskerndorp of stadje. Aan de markt staat de plaatselijke herberg met overdekt terras. Erboven een groot naambord, waarvan waarschijnlijk niets te ontcijferen valt. Aan dezelfde gevelwand staan enkele notabelenhuizen. Tussen het voorste huis rechts (dat ook allure heeft) en het volgende is een zijstraatje of steeg. Tussen de herberg en de gevel op de achtergrond loopt een straat naar rechts. Het marktplein lijkt hoger te liggen dan de straat ter plaatse van de fotograaf: de molgoten lopen af vanaf de markt omlaag. Het huis in het midden rechts met de lantaarn zou het raadhuis kunnen zijn. De functie van de smeedijzeren galg aan de gevel vooraan rechts ontgaat me.
Nog geen idee waar we het moeten zoeken.
Zaterdag 28-1-2006 13:35:12Fred Stam (Haarlem al mogen we het tegenwoordig weer Schoten noemen): beetje de foto oplichten en vergroten dan komt er op de achtergrond
een 17e 18e eeuws huis duidelijk in beeld, met vensters in kleine ruitjes verdeeld en een gaslantaarn die ze in Haarlem oa geplaatst hebben Ik meen dat ze ook in Amsterdam stonden en mogelijk was het een model wat nog meer toegepast werd.
De hekken rechts kwamen ook in haarlem voor, maar waren ook algemeen in andere steden te zien. Verder is er ook nog een overdekt terras oid. te zien
Zondag 8-1-2006 13:16:30Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.