Inzender: Dennis de Waart     Te koop of te ruil? niet te ruil, niet te koop

Gegevens: Niet gelopen fotokaart van herenhuizen met erker en balkon, type twee onder één kap, bestaande uit boven- en benedenwoning. ( Elk portiek met twee deuren ). Voortuintjes. Gelegen bij bocht in de straat. Vierkante huisnummerbordjes niet leesbaar, behalve het bordje naast de deur links bij de erker. Met grote moeite ontcijferd, lijkt daar huisnummer 27 te staan.

Datering: 1927   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 augustus 2005


 Reacties op Zoekplaatje 495 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Dordrecht

Dennis de Waart (Heemskerk): Martin, mijn complimenten! Ik sta, steeds weer, versteld van je speurvermogen.
Zaterdag 8-7-2006 23:32:38Martin Snuverink (Voorburg): Nadat al eerder Haarlem en Den Haag niets hadden opgeleverd, leek Utrecht een aardige optie vanwege de straatbomen op de rijbaan. Bestudering van de beeldbank van Utrecht liep echter ook dood. Inmiddels was het me opgevallen dat ook in Dordrecht op grote schaal straatbomen in het wegdek voorkwamen. Dit gevoegd bij het feit dat de bouwstijl van de huizen van het Dordtse Sumatraplein (zie opgelost zoekplaatje 430) wel akelig veel lijkt op die van dit zoekplaatje, wees mij de weg naar Dordrecht. Enig verkennend vooronderzoek bracht me naar de Archipelbuurt aldaar. Aangezien Dordrecht toch altijd weer een fantastisch interessante stad is voor een rondwandeling, was het vanmorgen al gauw raak.
Deze huizen staan nog altijd in alle fierheid aan de Javastraat 43-49, hoek Celebesstraat in Dordrecht. De dubbele deur links zijn de nummers 47 en 49. Deze woningen zijn nog in vrij originele staat.
Overigens verbaas ik me erover dat dit zoekplaatje niet eerder door anderen is opgelost.
Ik heb twee bewijsfoto’s per separate mail aan de redactie toegestuurd.Foto ingezonden door Martin Snuverink - red.

Zaterdag 8-7-2006 22:45:58Martin Snuverink (Voorburg): Ik heb geconstateerd dat juist in Utrecht op grote schaal straatbomen op de rijweg stonden. De Beeldbank van Utrecht geeft hiervan vele voorbeelden, vooral in de wijk Lombok, maar ook elders in de stad. Helaas is er geen lantaarnpaal die de weg wijst.
Voorlopig zou ik Utrecht als zoekgebied willen aanbevelen.
Donderdag 6-7-2006 22:40:45Martin Snuverink (Voorburg): In de omschrijving staat dat de foto 9 x 14 cm is. Ik zie een vierkante foto. Zou de gehele foto kunnen worden getoond?
Donderdag 6-7-2006 00:44:40Martin Snuverink (Voorburg): Merk op dat de boom op de rijweg staat, vlak langs de stoeprand. Dit is, nog afgezien van de huizen, beslist niet Haags. Misschien leidt die boom tot een spoor. Vanwege de appartementen waarschijnlijk een grotere stad of een voorstad/randgemeente.
Dinsdag 23-8-2005 16:06:24Reinoud Mantel (Lage Mierde): Mijn ouders betrokken een huis in het Statenkwartier in Den Haag in 1948. Mijn vader zei altijd dat de kastdeuren voor de ramen gespijkert zaten daar deze wijk in de oorlog aan de noordzeekant lag achter de tankgracht die door de Duitsers was gemaakt en dwars door het Statenkwartier liep en wellicht ook door het Belgisch park.
Ik heb de indruk dat er geen gordijnen achter de ramen hangen?!
Het is maar een idee, maar de foto doet mij denken aan Den Haag, Belgisch Park.
Dinsdag 23-8-2005 00:57:49Jan Dekker (Haarlem): Mijn confrère Van Wijngaarden heeft al op de vraag aan mij gereageerd.
Ik ondersteun zijn conclusie: de foto is beslist niet in Bosch & Vaart gemaakt. Daar is maar één dergelijke (stompe) hoek in het stratenpatroon, en de huizen aldaar líjken er in de verste verten niet op. Elders in Haarlem-Zuid en ook in de Kleverparkbuurt zal dit zoekplaatje in geen geval gelocaliseerd kunnen worden. Overigens merk ik op dat huizen met een entree/stoep met 2½ trede in Haarlem überhaupt niet of nauwelijks voorkomen.
Maandag 22-8-2005 14:00:23WIJNGAARDEN (haarlem): het is in iedergeval niet het ,,bos en vaart kwartier,, in haarlem, alhoewel er met twee panden in die wijk zeer grote gelijkenis is .
wellicht zelfde architect ??.
De gehele wijk is reeds door mij gescreend , evt aanpalende wijkje,s nog wel mogelijk .
Dinsdag 2-8-2005 23:31:27Maarten (Sint Pancras): Ik zou de Heer Dekker willen vragen of deze villa's zich misschien bevinden in Haarlem,enwel in het vierkant gevormd door Leidsevaart-Schoutjeslaan-Wagenweg/Houtplein-Tempelierstraat/Oudegracht.
Dinsdag 2-8-2005 22:22:07Martin Snuverink (Voorburg): Dus geen herenhuizen, maar appartementen.
Maandag 1-8-2005 12:56:20  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):