Inzender: Harm Renkema    

Gegevens: De kaart draagt het vertrekstempel van Oostvoorne en was gericht aan L.C. van Toledo.

Datering: 1915   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting
vergroting detail gebouwtje

Geplaatst: 1 augustus 2005


 Reacties op Zoekplaatje 493 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Barendrecht

Martin Snuverink (Voorburg): Hoe kom je erop, Sjoerd? Bewonderenswaardig knap werk! Complimenten!
Vrijdag 5-8-2005 21:45:55Peter M. (A'veen): Klasse Sjoerd.

Dat is hem.
Vooral de 2e foto is het duidelijk.
Vrijdag 5-8-2005 19:44:40Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek ): Het retiradegebouwtje staat uiteraard links. Bedoeld zijn de vier traveeŽn aan de zijde die frontaal zichtbaar is.
Vrijdag 5-8-2005 18:04:22Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek ): Dit is het stationsplein van Barendrecht. Uiterst rechts een deel van het voormalige stationsgebouw met de typische kartelrand langs de dakgoot, maar vooral het geblokte metselwerk boven de nis waarin zich de vensters bevonden. Volgens dit type 4de klasse II met geblokte rand zijn gebouwd: Vught, Hedel, Barendrecht, IJsselmonde en Zwijndrecht tussen 1866 en 1870. Rechts het retiradegebouwtje (toiletten). Het kwam niet veel voor dat dit gebouwtje vier traveeŽn had en dit leidt mede tot het bewijs. De Staatsspoor bouwde veelal drie-traveeÔge retirades. De overige gebouwen kloppen niet met het ZP omdat het retiradegebouw aan de andere kant stond of drie traveeŽn had. Te Zwijndrecht was de spoorweg hooggelegen.
Een bewijsfoto staat op www.stationsweb.nl, zoeken op Barendrecht.
Vrijdag 5-8-2005 18:02:41Maarten (St Pancras): Ik heb het idee,dat de kinderen mee mochten liften en nu op een veerpont wachten om overgezet te worden naar een deel waar hun school staat.
Vrijdag 5-8-2005 01:24:55Peter M. (A'veen): Een aantal dingen valt mij op.
Er staan een aantal paardenwagens voor industrieel gebruik (kan ook voor boeren zijn) op de foto. Dus dit moet een plek zijn waar gehandelt of producten getransporteerd worden.
Ergens krijg ik de indruk dat er een spoor aanwezig is, hoewel ik daat geen concrete aanwijzingen voor heb. Verder valt mij de mast op met telefoon cq stroomleidingen.
Oostvoorne heeft vroeger een tramlijn gehad die wel de strandlijn of ook wel suikerbietenlijn word genoemd.
Op stationsweb.nl zie ik 2 foto's van Oostvoorne van een stationnetje die niet bij deze foto passen.
Maar het kan natuurlijk een overslag terrein zijn of wat dan ook.
Donderdag 4-8-2005 09:34:17Martin Snuverink (Voorburg): De naam Leendert van Toledo kwam volgens Genlias.nl zeer veel voor op Voorne: Oostvoorne en Rockanje. Daarom geloof ik met Gerard Nachbar dat we het daar eerst moeten zoeken. De naam combinatie L.C. (van Toledo) ben ik helaas niet tegengekomen op Genlias.
Oostvoorne had rond 1905 een groenteveiling (zie link).
De man met pet en stropdas is duidelijk een ďofficialĒ.
Website: http://home.wxs.nl/~rij00028/vbbnvoorneputten.html
Woensdag 3-8-2005 22:46:13Gerard Nachbar (Almere): Het ligt denk ik voor de hand om eerst naar Oostvoorne zelf te kijken. Een terrein voor de transfer van mensen en/of goederen. Oostvoorne werd door een stoomveerdienst en door een stoomtram aangedaan.
Maandag 1-8-2005 12:25:42Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.