Inzender: Dennis de Waart    

Gegevens: Niet gelopen fotokaart van vaart met huizen. Huisnummers en zwart bord op gevel links helaas onleesbaar. Tramrails met bovenleiding op de kade. Op de achterzijde met potlood geschreven: het water heet Leidsevaart.

Datering: 1915 ?   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 juli 2005


 Reacties op Zoekplaatje 483 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Haarlem

Georg J. Groenveld (Bergschenhoek): De bebouwing uiterst links behoorde aan de Noord-Zuid-Holl.Tramweg Mij. In 1930 is deze gesloopt om plaats te maken voor het huidige kantoorgebouw, dat inmiddels leeg staat en binnenkort zal worden afgebroken om plaats te maken mèt de huidige busgarage voor woningbouw. De trambaan op de voorgrond maakte deel uit van de interlokale tramlijn Amsterdam-Zandvoort, die in 1957 werd opgeheven.

Website: http://www.blauwetram.nl
Vrijdag 1-7-2005 17:42:04Jan Dekker (Haarlem): Sander heeft het bij het juiste eind. De 19e-eeuwse huizen rechts (acht voordeuren) zijn de huizen Leidsevaart 386rood/zwart t/m 392rood/zwart. Alles wat links daarvan op de foto staat is ooit afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw van de NZH, nu Connexxion; de vm tramremise is nu (nog) busremise.Foto ingezonden door Jan Dekker - red.

Vrijdag 1-7-2005 10:15:02wijngaarden (haarlem): zou heel goed haarlem kunnen zijn.. de breedte van het water klopt
type huizen komt daar voor . er is daar een tram remise geweest . en er was daar her zelfde soort kade .
echter nog geen bewijs gevonden en zal op locatie moeten checken ..
Vrijdag 1-7-2005 08:06:46Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.