Inzender: Historisch Centrum Overijssel     Te koop of te ruil? niet te ruil, niet te koop

Gegevens: Gebouw met embleem van drietal elkaar kruisende vissen. Mogelijk pompgemaal van waterleidingbedrijf of een klein waterschap.

Datering: 1922 ?   
Formaat: 15 x 21 cm   Extra beelden: vergroting
detailvergroting embleem

Geplaatst: 1 juli 2005


 Reacties op Zoekplaatje 479 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Zandvoort

peter drijver (den haag): toen we aan het plan werkten hebben we lang gezocht naar de architect van de gebouwen. het gerucht ging dat de belgisch franse architect Mallet Stevens had meegewerkt. in zijn recente werk-overzichten is er niets van terug te vinden. het is jammer dat het kubistische gebouw niet verbouwd is zoals we hadden voorgesteld.
Woensdag 18-1-2006 22:38:01Jaap Tuik (Zwolle): Hartelijk dank allemaal! Nu we dit weten, kunnen we mogelijk ook nog een drietal andere foto's uit hetzelfde album identificeren! Op die foto's, waarvan de fotonummers aansluiten bij ons zoekplaatje, is namelijk een aantal pompen en elektromotoren afgebeeld, dat best eens het interieur van het gebouwtje zou hebben kunnen vormen. Wij speuren verder!
Maandag 4-7-2005 16:43:58theo van gijlswijk (de zilk): Inmiddels ben ik in Zandvoort geweest. Het pand staat op de hoek van de Duindoornlaan en de Zandvoortselaan in Bentveld (gem. Zandvoort)aan de zuidzijde van de Zandvoortselaan- Het gebouw is in de nieuwbouwvilla opgenomen zoals het plan was van Scala-architecten. De grote deur en het wapen zitten nog in/op de gevel. Het pand dat er al jaren staat is van de weg af nauwelijks te zien door een grote ciniferenhaag. Ik ben er vaak langsgekomen zonder dat het me echt opgevallen is.

Maandag 4-7-2005 14:37:14W.Drommel (Oudorp): Toen ik mijn broer in Zandvoort over dit zoekplaatje raadpleegde,bood hij aan er even een digitale foto van te gaan nemen.Is dit nu nog nodig of mag dit plaatje als opgelost beschouwd worden?
Maandag 4-7-2005 01:55:56Gerard Nachbar (Almere): Citaat: "In dit park zijn 2 karakteristieke gebouwen behouden en verbouwd tot moderne villa's". Zie http://www.scala-architecten.nl/pdfmap/208info.pdf. Hieruit blijkt dat een en ander daadwerkelijk fysiek is gerealiseerd.Dit project dateert al weer van 1998, zo blijkt uit een andere link. De overeenkomst is mijns insziens 100%. Mijn complimenten aan Theo!
Zondag 3-7-2005 16:09:31theo van gijlswijk (de zilk): nog wat onwennig werken voor mij met het toevoegen van een internetadres, nu wel goed hoop ik.

Dit is het website adres van scala architecten
http://www.scala-architecten.nl/
de pagina pdf met het plan heb ik apart vermeld.
Website: http://www.scala-architecten.nl/pdfmap/208info.pdf
Zondag 3-7-2005 12:48:59theo van gijlswijk (de zilk): Zandvoort had in de twintiger jaren van de vorige eeuw een eigen waterleidingbedrijf met een gemeentelijk pompstation (bouw ▒ 1925-1928) aan de Duindoornweg in Bentveld(gem. Zandvoort) Tussen 1998 en 2000 is het terrein bebouwd met zeven villa's. Waarschijnlijk is er door meerdere architectenbureau's een ontwerp gemaakt (wedstrijd). Op de website van scala architecten staat hun ontwerp voor dit gebied. Daarbij is ook een foto van het betreffende gebouw op de foto opgenomen. Of het gebouw in de nieubouw is opgenomen weet ik niet, in hun ontwerp is daar wel sprake van.
Website: http://www.scala-architecten.nl/006projecten.html en http://www.scala-architecten.nl/pdfmap/208
Zondag 3-7-2005 12:45:39W.Drommel (Oudorp): Dat klopt,wat Jeannet de Swijger opmerkt.Dit kantoortje was oorspronkelijk van de ENEM{Centrale te Bloemendaal-Korte Kleverlaan),die daar stroom opwekte en ook in Zandvoort leverde.De ENEM werd KEM en dit bedrijf werd
op 1 januari 1917 PEN,dat in de jaren 90 tweemaal fuseerde,eerst naar ENW en daarna naar NUON. Dit kantoor stond echter met de gevel op het zuiden gericht in tegenstelling tot het gebouwtje op dit zoekplaatje.
Zaterdag 2-7-2005 11:59:01Jeannet de Swijger (leiden): Ik weet niet sinds wanneer dat gebouw er staat(stond) maar in de naamlijst van 1915 staat Kennemer Electrische Mij., Zandvoortschelaan voorbij den Tol, Zandvoort.
Zaterdag 2-7-2005 10:26:01W.Drommel (Oudorp): Had zelf het idee,dat dit gebouwtje zich zou moeten bevinden aan de zuidzijde van de Zandvoortselaan en niet binnen Zandvoort aan Zee.
Mijn broer geraadpleegd en die meent het gebouwtje te herkennen,als behorende tot de Waterleiding (Nutsbedrijf),enwel gesitueerd in Bentveld op de grens met Aerdenhout.Mogelijk is het gebouwtje ge´ntegreerd in voltooide nieuwbouw.
Zaterdag 2-7-2005 09:42:52Gerard Nachbar (Almere): De herkomst (Historisch Centrum Overijssel) wijst op het archief van HEEMAF. Deze firma 'deed' ook in 'zwakstroom' en fabriceerde ook telefoontoestellen; eerst in licentie (Siemens), daarna ook conform eigen ontwerp. Ik sluit niet uit dat ze ook bij de assemblage van telefooncentrales waren betrokken. Kan dit een of de telefooncentrale van Zandvoort zijn geweest?
Vrijdag 1-7-2005 17:09:23Cor Draijer (Zandvoort): Goedendag, dit IS inderdaad het gemeentewapen van Zandvoort. Mogelijk is dit een gebouwtje wat staat of heeft gestaan in de voormalige waterleidingduinen. Dit is nu een natuurgebied, bekend onder de naam Nationaal Park Zuid-kennemerland. Ik ga in die richting verder zoeken; drie gekruiste haringen is het enige gemeentewapen in nederland en verwijst naar Zandvoort als vissersdorp in vroegere tijden. Leuk dit zo te zien!
Vrijdag 1-7-2005 14:35:03Peter M. (A'veen): Zo te zien moet het in regio "Zandvoort" zijn gezien de stadswapen.

http://www.nedrail1435.nl/images/stadswapens/1600/1615.jpg
Vrijdag 1-7-2005 00:36:16Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.