Inzender: Arnold Tak    

Gegevens: Weer een foto van de fotograferende pastoorsmeid Louise Laboyrie van de Rotterdamse Bosjeskerk. Ze fotografeerde tussen 1900 en 1910 en stuurde de fotokaarten naar Antoinet van Poppel, pastoorsmeid te Ginneken. Een klooster met op de gevel de datum MDCCCLXXXIX (= 1889).

Datering: 19 september 1909
  Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 juli 2005


 Reacties op Zoekplaatje 478 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Rotterdam

w. van giersbergen (Rotterdam): Zoekplaatje opgelost: Dank zij de tip dat de lantaarnpaal van het Rotterdamse type is, werden we vanochtend door iemand op het spoor gezet dat het gebouw inderdaad Rotterdams is en achter de Bosjeskerk stond. Het blijkt het St. Luciagesticht te zijn, een instelling voor het verwaarloosde kind. Het gebouw stond nagenoeg helemaal ingeklemd zodat het niet in zijn totaliteit gefotografeerd is, alleen in fragmenten. Om die reden is deze foto dus voor onze collectie van belang.
Vrijdag 1-7-2005 12:35:50Dennis de Waart (Heemskerk): De lantaarnkap uiterst links op de opname is van het Rotterdamse type.
Vrijdag 1-7-2005 07:25:40Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.