Inzender: Henk Leentjes    

Gegevens: Een woonboot voor een groot wit gebouw.

Datering: 1930   Formaat: 9 x 13 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 april 2005


 Reacties op Zoekplaatje 455 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Zaltbommel

Sil van Doornmalen (Zaltbommel): Dit is inderdaad de haven van Zaltbommel met op de achtergrond de oude (Rijks)HBS en geheel links het pand dat tegenwoordig restaurant La Provence herbergt. Voor zoekplaatjes over de Bommelerwaard kijk eens op de beeldbank van het Streekarchief Bommelerwaard. Daar is meer te vinden over de streek dan op gelderlandinbeeld.
Website: http://www.streekarchiefbommelerwaard.nl/zoeken/beeldbank/beeldbank.htm
Maandag 15-8-2005 08:43:30Martin Snuverink (Voorburg): Wim Suijkerbuijk heeft dit knap gevonden, vooral omdat dit gebouw al lang verdwenen is (als ik goed ge´nformeerd ben). Vooral de foto op Gelderland in beeld van de uitgave H.J. van de Garde met het water aan de rechterzijde laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Op alle foto's wordt het gebouw als HBS aangeduid. Dat het water aan wisselend niveau onderhevig is, strookt met Zaltbommel, als dit tenminste de haven is die in open verbinding met de Waal staat.
De HBS werd in 1866 gebouwd op een stuk gedempte buitengracht op een verhoogd terrein. Het gebouw heeft tot 1932 bestaan volgens de link.
Fiep Westendorp heeft hier op de HBS gezeten.
Website: http://www.vestingsteden.nl/?pid=266
Zaterdag 30-4-2005 19:06:17Wim Suijkerbuijk (Dordrecht): Pand staat volgens mij afgebeeld op www.gelderlandinbeeld.nl onder Zaltbommel/Scholen. Pand heeft meerdere functies gehad.
Wim
Zaterdag 30-4-2005 12:22:02Martin Snuverink (Voorburg): Dit lijkt me een bij eb (vrijwel) droogvallende haven, niet direct aan de Noordzee (bomen, en ook nog kaarsrecht!). Havenkantoor? Gemeentehuis? Vergelijk met zoekplaatje 323. Qua allure en ligging ook vergelijkbaar met het Hoge Huys in Numansdorp, waar vroeger het bestuur van het ambacht zetelde en dat als gemeentehuis heeft gediend. Ook niet Zierikzee en Ooltgensplaat. Ik zoek verder op de eilanden in de delta.
Zaterdag 2-4-2005 02:14:43Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.