Zoekplaatje 4015 

Inzender: jan spoolder Uitleg

Gegevens: Interieur van een Rooms-katholieke kerk in (neo)gotische stijl. Sobere inrichting zonder uitbundige decoraties. Het koor heeft een gemetseld baksteengewelf, de triomfboog tussen kerk en koor is omgeven met (mogelijk geschilderde) natuursteenblokken. Links/rechts beelden van (vermoedelijk) St. Willibrord (met kerk) en St. Antonius van Padua (met Christuskind). Links een eenvoudige preekstoel, rechts van het koor een sculptuur van de H. Familie. De kap van de kerk lijkt een constructie met houten verbindingsbalken te zijn. Op de achterkant stond in potlood 'RK kerk M'burg' (nu uitgegumd, en voor wat het waard is: Middelburg had na de reformatie geen RK (neo)gotische kerken). Niet gelopen fotokaart met adresbelijning en deelstreep.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1910    Formaat: 13,8 x 8,8 cm   Extra beelden: vergroting   achterzijde  

Geplaatst: 15 september 2023


 Reacties op Zoekplaatje 4015 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Herman Wesselink: Waarschijnlijk is dit geen Nederlandse kerk. Mogelijk in Vlaanderen of in West-Duitsland (NRW, niedersachsen, etc).
Donderdag 21-9-2023 15:37:07Antoon Bosselaers: Er is ook een Middelburg in het uiterste noordwestelijke puntje van Oost-Vlaanderen, net over de grens bij Aardenburg. Maar daar is het ook niet.
Zondag 17-9-2023 12:07:37Jan Spoolder: In Magdeburg geen aanknopingspunten.
Zondag 17-9-2023 11:55:19Jan Spoolder: Het valt niet helemaal uit te sluiten dat M'burg betrekking heeft op een andere plaats bedenk ik nu. Magdeburg (D)?
Zondag 17-9-2023 11:35:34  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe je een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


link 1 (incl. http:// of https://):

link 2 (incl. http:// of https://):

link 3 (incl. http:// of https://):

link 4 (incl. http:// of https://):

link 5 (incl. http:// of https://):