Zoekplaatje 4003 

Inzender: jos Uitleg

Gegevens: Werkzaamheden aan trambaan.

Herkomst: gekregen van iemand uit Nederland.

Datering: circa 1930    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting   achterzijde  

Geplaatst: 1 september 2023


 Reacties op Zoekplaatje 4003 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Dommelstraat, Eindhoven

Sjoerd Eeftens: Ter correctie en aanvulling: op het ZP is de straat naar links bij dat reclamebord met BATA, de Tramstraat.
Bata had wellicht kunnen leiden tot de vestiging van de schoenfabriek Best, die er nog altijd is; vrij dicht bij Eindhoven.
Zaterdag 2-9-2023 09:48:21Sjoerd Eeftens: Dit is de Dommelstraat in Eindhoven. De panden rechts staan er nog. Ik had er al een Eindhovens gevoel bij. Vaak geweest hier in mijn studietijd.
Achter de fotograaf, links ten opzichte van de straat op de foto, lag de Tramstraat, waar tussen de huizen ook de remise en het tramstation waren. Tramlijnen naar Geldrop en St.-Oedenrode en verder.
link 1: https://www.google.nl/maps/@51.4414788,5...
Vrijdag 1-9-2023 23:00:41Dibbler: Op het bord met affiches hangt een reclameposter voor Bata schoenen. Ik heb via Delpher en Google geprobeerd deze reclame te vinden om een afbakening is de tijd te kunnen maken, maar heb het (nog) niet gevonden.
Is het mogelijk om een detailuitsnede in hogere resolutie van het bord te maken? Dat zou bruibare informatie kunnen opleveren.
Vrijdag 1-9-2023 19:32:46Sjoerd Eeftens: Ik durf de stelling wel aan dat hier sprake is van spoorvernieuwing van spoor van 1067 mm spoorwijdte, dit te oordelen naar de lichaamslengte van de twee mannen op de voorgrond. Er wordt een nieuw straatwissel ingebouwd. Het spoor is stevig. Dan denk ik altijd aan de wat steviger ondernemingen zoals de MBS-lijn van Venlo naar Nijmegen, die meer spoorse spullen gebruikten.
In het kenniscentrum staan de ondernemingen die hiervoor in aanmerking komen.
Dit zware spoor kwam niet vaak voor in bijvoorbeeld RTM-gebied, waar de ondergrond onvoldoende stevig was.
Vrijdag 1-9-2023 13:50:39  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe je een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


link 1 (incl. http:// of https://):

link 2 (incl. http:// of https://):

link 3 (incl. http:// of https://):

link 4 (incl. http:// of https://):

link 5 (incl. http:// of https://):