Inzender: R.G. Daniėls    

Gegevens: Vlasfabriek "De Maas", Luchtfoto Nederland.

Datering: oktober 1950   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 28 februari 2005


 Reacties op Zoekplaatje 445 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Maasdam

Wim de Koning Gans (Den Haag): Geen beeldbank maar het Bedrivjenregister Zuid-Holland (http://www.archief.nl/register_zh/engine/startup.asp)geeft:
Maas, BV Vlasfabriek De
plaats van vestiging Maasdam dossiernummer DO-015712.
Het dossier is helaas niet on line in te zien!
Op http://www.hwl.nl/mambo/index.php?option=content&task=view&id=80&Itemid=66&limit=1&limitstart=1 lees ik: "De balken van de materiaalloods komen uit de verdwenen vlasfabriek van Maasdam." Die fabriek bestaat dus inderdaad niet meer.
Dinsdag 1-3-2005 15:52:54Martin Snuverink (Voorburg): geografisch kan de door Arnold tak veronderstelde ligging heel goed kloppen. het moet dan tussen de molen St Anthony en de korenmolen bij Maasdam zijn.
Op deze buitendijkse plaats stond in 1905 nog niets. De huidige topografische kaart geeft op die plaats aan de Polderdijk vrijstaande woningen aan, vermoedelijk moderne, aantrekkelijk gelegen landhuizen aan de Binnenbedijkte Maas.
Nu nog de bevestiging.
Dinsdag 1-3-2005 13:31:01Arnold Tak (Waddinxveen): Als geboren Rotterdammer heb ik 17 jaar (van “71-“88) in 's-Gravendeel gewoond, vroeger bekend als de plek waar veel vlas werd verbouwd. Als herinnering aan de vlasteelt dragen een aantal straten namen die hiermee verband houden. Zo woont mijn moeder in de Vlasstraat. Ik heb geen documentatie of naslagwerken die de definitieve oplossing leveren. Volgens mij lag de hier getoonde fabriek aan de zuidzijde van de Binnenbedijkte Maas aan de Polderdijk tussen Sint Anthoniepolder en Maasdam. Mogelijk dat de sublieme beeldbankvorsers van deze site met deze informatie de bevestiging kunnen geven.
Dinsdag 1-3-2005 11:04:06Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.