Inzender: Arnold Tak    

Gegevens: Fotokaart met afwisselende bebouwing langs het water. Opvallend is het ontbreken van huisnummering, wat mogelijk duidt op een kleine leefgemeenschap.

Datering: 1915 ?   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 3 januari 2005


 Reacties op Zoekplaatje 429 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Den Helder

Arnold Tak (Waddinxveen): Fenomenaal. Driedimensionaal denken! Als eigenaar van de kaart zou ik het zelf niet eens hebben opgelost. Dat Wim het verband ziet tussen en face en en profil. Ik heb er maar een woord voor: klasse (met drie uitroeptekens). Zo blijkt maar weer: kijken is ook een kunst. En als je dan ook nog eens een goede harde schijf tussen je oren hebt......
Donderdag 10-3-2005 22:01:53Wim de Koning Gans (Den Haag): Toevallig bekeek ik op Qoop wat foto's van Den Helder. Dit blijkt de Kanaalweg aldaar te zijn.
Website: http://www.qoop.nl/showartikel.php?artikelID=3229636
Donderdag 10-3-2005 13:28:54Reinoud Mantel (Lage Mierde): Een reaktie op een plaatje lokt reakties uit. Trek je niets aan van Dennis maar blijf dat gewoon doen!
Ik heb geen enkel idee waar dit zou kunnen zijn , alleen het extreem smalle huisje in het midden doet mij aan Utrecht denken.
Dit lijkt mij niet Brabants.


Donderdag 20-1-2005 23:58:33Martin Snuverink (Voorburg): Ik zal maar weer de spits afbijten.
Gelet op de spiegeling in de ruiten is de vaart aan twee zijden bebouwd. Vanwege de gesloten bebouwing is het niet zon kleine gemeenschap, maar een duidelijke dorps- of stadjeskom (straatlantaarn). Er is zelfs een winkel. De kade is aan de onderzijde versterkt met stenen en aan de bovenkant begroeid. Dit wijst op scheepvaart, maar zonder meergelegenheden, of op een spuikanaal. De plaatsing van de bomen een eindje van de oever wijst op jaagmogelijkheden. De functie van de paaltjes is me niet duidelijk; er is geen draad zichtbaar.
Waarschijnlijk niet in Groningen, Friesland, Oostermoer en de kop van NH. Mogelijk aan een van de Zuid-Drentse kanalen (bijv. Lutterhoofdwijk, Hoogeveen, Coevorden) of Overijsselse kanalen, maar niet Dedemsvaart. Ik vermoed op de zandgronden, afgegraven hoogvenen of eventueel het zeekleigebied van Zeeland/Zuid-Hollandse eilanden/Noord-Brabant-West.
Dennis de Waart vindt dat ik pas mag reageren als ik een exacte locatie vermoed, maar daar trek ik me niets van aan...
Woensdag 19-1-2005 00:06:13Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.