Inzender: Schuuring    

Gegevens: Een jongeman op een vooroorlogse motorfiets (max. 125 cc). Op de tank de aanduiding Tijger. Het nummerbord H-91017 hoort thuis in Zuid-Holland.

Datering: 1932 ?   Formaat: 6 x 10 cm   Extra beelden: vergroting

De foto linksonder werd als bewijs door Arnold Tak ingezonden.

Geplaatst: 31 oktober 2004


 Reacties op Zoekplaatje 414 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Rotterdam

Schuuring (Amsterdam): Hoewel de lokatie al bijna al een half jaar opgelost is, kreeg ik onlangs aanvullende informatie van R.C. van Bijnen bestuurslid van de
Veteraan Motoren Club.
De motorfiets is van oorsprong een duitse Ardie, welk door de Rotterdamse handelaar Piet van Wijngaarden en eigenaar van het Motorpaleis aldaar omgedoopt en onder de naam tijger verkocht werd.
Het voertuig is kort na de wijziging belastingstelsel op motorfietsen van 1 feb. 1935 verkocht.
Hierbij kwamen motoren onder de 60kg in een hele gunstige belastingklasse te vallen, en was de vraag naar dit soort voertuigen
zeer gestegen.
Het persoonlijk en provinciaal kenteken H91017 werd op juni 1931 al uitgereikt aan de heer J.L. Demmenie wonende aan de Van der Takstr.6
te Rotterdam.
Het is voor mij verbazend wat een schat aan informatie (betreffende Rotterdam) dat deze eerst anonieme plaatje uiteindelijk heeft opgeleverd.


Woensdag 6-4-2005 13:42:27Arnold Tak (Waddinxveen): ROTTERDAM !!! Ik had er een onbestemd Rotterdams gevoel bij en het blijkt te kloppen. En daarbij komt dat ik "op Zuid" helemaal niet thuis ben. Ik kon me vaag herinneren dat er op Zuid ergens een toren met een zadeldak stond en bingo: het is de Polslandstraat. Ik heb separaat het bewijs ingezonden.
Maandag 1-11-2004 21:14:25Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.