Inzender: Arnoud Voet    

Gegevens: Een ongelopen fotokaart van een villa. De kaart toont geen leesbare opschriften of huisnummers.

Datering: 1920 ?   Formaat: 9 x 13 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 30 september 2004


 Reacties op Zoekplaatje 406 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Almen

Martin Snuverink (Voorburg): Knap gevonden, Erwin. Complimenten, ook voor het doorzetten. Ik had overigens gedacht de acterkant te zien, maar ik had het dus mis. Ik had ook niet verwacht dat dit huis nog bestond.
Donderdag 14-10-2004 01:03:00Erwin Esselink (Delft): Het was even zoeken, maar uiteindelijk leidde www.gelderlandinbeeld.nl tot de oplossing. Het gaat hier om Huize Velhorst te Almen, dat in vrijwel ongewijzigde staat nog steeds bestaat (Kies in gelderlandinbeeld voor Almen, Velhorst). Voor een recente foto, volg onderstaande link.
Website: http://www.thoma.nl/php/index_landgoed_detail.php?landgoed_id=41&soort_id=velhorst
Woensdag 13-10-2004 23:41:23Martin Snuverink (Voorburg): Aan de vier schoorstenen te zien heeft het huis nogal wat diepte, maar geen vierkante plattegrond.
Vanwege de planten in de bakken op het gazon beschikt het huis vermoedelijk over een oranjerie.
We kijken naar de achterkant van het huis; er is immers geen pad voor het trapje. Verderop aan de andere zijde van het huis lijkt zich water (een vijver of een rivier) te bevinden. Maar dit kan ook bijvoorbeeld een roggeakker zijn.
De hoge bomen wijzen op een aanzienlijk landgoed, waarop mogelijk eerder een ander huis heeft gestaan.
Dat we de voorzijde niet zien maakt het lastig.
Dinsdag 12-10-2004 17:37:27Sicco Fockens (Groningen): De Pelzerkamp in Epe zag er iets anders uit, op www.epe.nl kom je door te zoeken op "Pelzerkamp" op een pagina die over de historie van het huis gaat.
Website: http://www.epe.nl
Woensdag 6-10-2004 22:27:10Loek Romijn (Den Haag): Dit lijkt mij op de achterzijde van kolonie de Pelzerkamp, aan de Officiersweg in Epe.
Zelf zat ik hier zo'n 33 jaar geleden, een aantal weken. Maar toen zat er aan de zijkant van het huis, een Ijzeren brandtrap.
Het huis is nu, al jaren afgebroken, en de kelder herbergd een vleermuizen grot.
Zaterdag 2-10-2004 16:29:23Mariella Beukers (Utrecht): Mijn eerste reactie is landgoed Oostbroek op de grens van Utrecht en De Bilt. Tegenwoordig te zien vanaf de snelweg Utrecht-Amersfoort.
Maar dit is geen 'onderbouwde' reactie, alleen een van iemand die af en toe langs het huidige landgoed rijdt en er soms met de fiets komt.
Vrijdag 1-10-2004 19:56:39Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.