Zoekplaatje 3871 

Inzender: Jan Dekker Uitleg

Gegevens: Huizenrijtje aan de rand van bebouwde kom. De foto's komen uit een album van een familie te Nieuwendam. De huizen op de foto zouden goed kunnen passen in die omgeving, maar ik heb ze niet kunnen vinden. Helemaal rechts staat huisnummer 76; het rijtje van vier moet de nummers 78 t/m 84 hebben.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1935    Formaat: 8,3 x 11,1 cm   Extra beelden: vergroting  detail  tweede foto  

Geplaatst: 24 februari 2023


 Reacties op Zoekplaatje 3871 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Jan Dekker: Nogmaals heb ik het album doorgenomen. Het biedt een breed zicht op de bezigheden van de diverse familieleden, met daarbij ook verscheidene beelden van topografische gegevenheden uit (grotendeels) de eigen Nieuwendamse omgeving. Maar nergens is ook maar een enkele voornaam of familienaam te bekennen; er is nergens enig onderschrift te vinden. De familie (of een familielid) woonde op nummer 82 in het afgebeelde rijtje. Van dit huis zit in het album ook een foto van de achterkant, maar dat helpt ons ook niet verder.
Donderdag 20-4-2023 16:02:36Jan Spoolder: Het zou kunnen helpen als we iets meer over de familie van het album wisten ... zijn er namen bekend?
Zaterdag 18-3-2023 11:49:12Redactie: Op de naamplaat bij 78 (zie detail) staat volgens mij op de tweede regel ..... HEELKUNDE.
Donderdag 2-3-2023 20:46:42  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe je een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


link 1 (incl. http:// of https://):

link 2 (incl. http:// of https://):

link 3 (incl. http:// of https://):

link 4 (incl. http:// of https://):

link 5 (incl. http:// of https://):