Zoekplaatje 3858 

Inzender: Berry Meester Uitleg

Gegevens: Kabinetfoto van fotograaf Salomon Goudsmit uit Groningen. Geheel rechts is er nog een torentje te zien. Was G 1182 op Onbekend in Nederland. Klik hier om de reacties te lezen die op Onbekend in Nederland zijn gegeven.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1900    Formaat: 11 x 16,5 cm   Extra beelden: vergroting  detail  

Geplaatst: 27 januari 2023


 Reacties op Zoekplaatje 3858 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Rob Wagenaar: Het gemelde torentje lijkt mij ook een flinke schoorsteen met opbouw te zijn. Het is niet de Lageweg in Zeist, maar het is wel opvallend hoeveel de beelden op elkaar lijken. zie link hieronder en ga naar Zeist Lageweg. Voor het Zeister huis, liep toen rechts van de weg een slootrestant van de Kromme Rijn.
link 1: https://photomuseum.nl/stad-en-land/y-z/...
Dinsdag 21-3-2023 12:35:01Sicco Fockens: Ik kende dit plaatje niet van Onbekend in Nederland, maar m'n eerste gedachte bij het zien van dit plaatje was dat het in Assen zou kunnen zijn. Net als Bert Kwakkel kan ik het er niet plaatsen; niet aan de Beilerstraat, niet aan de singels, niet rond de Markt, niet aan de route Brink, niet aan de weg naar Groningn, niet aan de Vaart.

Op dit zoekplaatje valt me op dat de (brede) bestrating er nieuw uitziet. Onderaan lijkt de rand van de bestrating een bocht in te gaan, en helemaal onderaan is iets te zien dat een brugleuning kan zijn. Staat het huis aan een kanaal?

Tot slot staat er een lange (kilometer?) paal aan het begin van het schuine hek.
Zondag 29-1-2023 22:39:38  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe je een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


link 1 (incl. http:// of https://):

link 2 (incl. http:// of https://):

link 3 (incl. http:// of https://):

link 4 (incl. http:// of https://):

link 5 (incl. http:// of https://):