Zoekplaatje 3847 

Inzender: John Kuijpers Uitleg

Gegevens: Denk zuid-Limburg.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1960    Formaat: 24 x 18 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 13 januari 2023


 Reacties op Zoekplaatje 3847 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Achter het schoolgebouw op de hoek Beersdalstraat-Maasstraat, Heerlen

Redactie: Fraaie vondst. De foto is dus gemaakt achter het schoolgebouw op de hoek Beersdalstraat-Maasstraat (een van de huidige gebruikers, Buurthuis Beersdal, heeft als adres Maasstraat 10). De (rug aan rug?)woningen staan o.a. aan de Hunzestraat (zie link 1).
link 1: https://www.google.nl/maps/@50.9038354,5...
Vrijdag 13-1-2023 15:04:35Dibbler: Er zijn veel van deze mijnwerkerswoningen in Zuid-Limburg. Volgens mij zien we hier de wijk Rennemig-Beersdal in Heerlen.

Op de foto in link 1 is deze wijk linksboven te zien. In het midden staat de elektriciteitsmast met links daarvan het gebouwtje (restant van een toren?) waarvan de bovenkant op het zp ook in het midden zichtbaar is. Heel vaag is ook de telefoonpaal zichtbaar, direct rechts van de elektriciteitsmast. De foto zal dus genomen achter het schoolgebouw, waar nog net een stukje van een pleintje uitsteekt.

De foto in link 2 toont de situatie uit een andere hoek. Hierop is de telefoonpaal duidelijker zichtbaar en ook de aarden wal achter het schoolgebouw waar de mensen op het zp voor staan. Het schoolpleintje heeft plaats moeten maken voor een aanbouw.

In link 3 streetview van de huidige situatie.

link 1: http://www.rijckheyt.nl/archief/resultaa...
link 2: http://www.rijckheyt.nl/archief/resultaa...
link 3: https://goo.gl/maps/PL5KXK1CUgcAp5gt7...
Vrijdag 13-1-2023 14:29:44Sjoerd Eeftens: De omgeving doet enigszins denken aan die bij Radio Kootwijk. De mast is vrij licht gebouwd, hoewel niet getuid, maar naar mijn idee geen hoogspanningsmast.
De woningen op de achtergrond doen door hun bouw denken aan een wijkje met dienstwoningen. Het wijkje heeft inderdaad een wat Limburgse uitstraling, waar mijnwerkersdorpjes ook wel eens een gelijke bouwtrant te zien gaven.
Vrijdag 13-1-2023 13:12:51  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe je een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


link 1 (incl. http:// of https://):

link 2 (incl. http:// of https://):

link 3 (incl. http:// of https://):

link 4 (incl. http:// of https://):

link 5 (incl. http:// of https://):