Zoekplaatje 3810 

Inzender: Berry Meester Uitleg

Gegevens: Ongelopen fotokaart van een pand met boven het linkerraam het woord "Stichtsche'', wat boven het rechterraam staat is niet leesbaar. Dit was zoekplaatje 1108 op onbekendinnederland.nl. Klik hier om de reacties te lezen die op Onbekend in Nederland zijn gegeven.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1915    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  achterzijde  

Geplaatst: 2 december 2022


 Reacties op Zoekplaatje 3810 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Klaas Verbaan: Ik weet de naam van de stok niet, maar het lijkt me een stok met een bal eraan om vis op te drijven. Deze werd telkens in de sloot geplonsd waar vissen verscholen konden zitten langs de kanten en zo werden ze uit hun schuilplaatsen gejaagd om gevangen te worden, want ik denk dat de man een visnet bij zich heeft.
Dinsdag 6-12-2022 20:27:56Jan Spoolder: Ik dacht dat dit misschien een verdwenen zomerhuis van boerderij Slagmaat zou kunnen zijn, maar blijkbaar is dit niet al te ver uit de bebouwde kom gelegen, aangezien er een venter (bakker?) langs komt (rechts). Heeft iemand enig idee wat voor paal, stok of mast de meneer links over zijn schouder draagt?
Dinsdag 6-12-2022 14:53:14Jan Spoolder: Uiteraard heb ik bij Nieuw Slagmaat navraag gedaan (ik woon er in de buurt) maar dat bracht me helaas niet verder. Ik zou dit zoeken in de buurt van Bunnik, Houten, Odijk of Werkhoven.
Vrijdag 2-12-2022 12:39:05Jan Spoolder: Ik heb al wat tijd in dit plaatje gestoken toen het op OiN stond. De toen geplaatste link werkt niet meer. De windveren en luifels van dit huis zijn exact hetzelfde als van de boerderij Nieuw Slagmaat aan de Marsdijk bij fort Vechten, tegenwoordig gemeente Bunnik. Omstreeks 1915 was dit gemeente Houten. Het is aannemelijk dat dezelfde aannemer bij de bouw betrokken was.
Het opschrift 'Stichtse' heb ik niet kunnen rijmen. Enige opties zouden Stichtsche Tramway Maatschappij kunnen zijn (die vanaf 1889 de paardentram Utrecht-de Bilt-Zeist exploiteerde) of Stichtsche Dierenasyl aan het Oude Houtensepad in Utrecht. Daar staat nog een woning die enigzins op deze lijkt maar ook veel verschillen.
link 1: https://goo.gl/maps/AcZ9j5nDVWbFXPS97...
link 2: https://goo.gl/maps/pvrkibxTG3tQRBmP6...
Vrijdag 2-12-2022 12:35:22  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe je een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


link 1 (incl. http:// of https://):

link 2 (incl. http:// of https://):

link 3 (incl. http:// of https://):

link 4 (incl. http:// of https://):

link 5 (incl. http:// of https://):