Zoekplaatje 3786 

Inzender: Berry Meester Uitleg

Gegevens: Ongelopen fotokaart van een villa in de Zwitserse chaletstijl. Achterzijde met adresbelijning, geen deelstreep. Was nummer 2428 op Onbekend in Nederland, geen reacties gegeven.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1925    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 14 oktober 2022


 Reacties op Zoekplaatje 3786 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Jan Spoolder: Ik heb onlangs op Delcampe de provincies Luik en (Belgisch) Limburg afgezocht met het zoekwoord 'Villa'. Daar zat-ie volgens mij niet tussen (1-11-2022).
Website: https://www.delcampe.net/nl/verzamelinge...
Dinsdag 8-11-2022 18:03:39Ingrid Evers: Ik ken deze foto al eerder van de website van Berry. Het is zeker niet Sint Pieter bij Maastricht. Mogelijk Petit Lanaye (Klein Ternaaien), maar ik vermoed van niet. Het probleem zit hem in de achter het huis (nou ja, langs de voorkant) lopende weg, die ik niet goed kan plaatsen. Maar het kan heel goed BelgiŽ zijn, bijvoorbeeld ook langs de Nederlands-Belgische grens /Voerstreek.
Zondag 16-10-2022 13:48:40Winfried Gall: We kijken tegen de achter- en zijgevel met waarschijnlijk vernieuwde balkons. De andere zijde ligt aan de straat met diverse palen voor elektra e.d. Het meest rechtse muur goed zihtbaar vanaf straat, wijkt sterk af van de rest, wat wijst op on-nederlandse bouw-eisen. (Ook) ik denk vooral aan BelgiŽ.
Zaterdag 15-10-2022 23:26:57Sjoerd Eeftens: Deze hoogteverschillen over korte afstand komen voor nabij de St. Pietersberg in Maastricht en ten noorden en zuiden daarvan nabij de grens met BelgiŽ. Op sommige plekken in Beek bij Nijmegen zijn er ook scherpe verschillen, maar gezien de vrij ruige omgeving doet me dit meer denken aan de steile linker oever van de Maas. Het kan dan ook in BelgiŽ blijken te zijn.
Zaterdag 15-10-2022 20:45:35Sicco Fockens: Er vallen me wat dingen op aan dit huis:
- de balkons lijken van beton te zijn;
- de trap en de balkonhekken lijken van gelast staal te zijn, wat een datering van na de oorlog wat meer aannemelijk maakt;
- de bovenste spekband is vanaf de door de zon belichte gevel doorgezet met planken;
- het huis is wat haveloos gezien de flard zonwering die nog te zien is;
- de onderste bouwlaag lijkt van mergelblokken te zijn en er is een grote hoeveelheid natuursteen te zien, wat - als het al in NL is - naar Zuid Limburg wijst;
- er lijkt een vrij dik soort baksteen te zijn gebruikt;
- het dunne buisje naar het dak zal de ontluchting van de (open) CV-installatie zijn.
Zaterdag 15-10-2022 10:09:51  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord ťťn in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres (incl. http:// of https://):